Restaurant Day Nederland

Tip: Restaurant Day Nederland

7 november 2012

Wil je graag uitproberen hoe het is om een restaurant te runnen? Restaurant Day doet voor de tweede keer Nederland aan. Dat betekent dat je zelf voor een dag een pop-up restaurant kunt beginnen.

Via de online kaart van Restaurant Day en de app zien gasten dat je open bent, en kloppen dan bij je aan voor een maaltijd, snack of drankje. Natuurlijk kun je ook gewoon de eendagsrestaurants aflopen en daar uit eten gaan.

 

ZELF RESTAURANTJE SPELEN
De vorige editie op 19 augustus was fantastisch leuk: een openluchtrestaurant met een door Ottolenghi’s Plenty geïnspireerde buffettafel en een bananenbarbecue met heus bananenbier waren hoogtepunten. Na de tropische temperaturen van die dag, nu een eetfeest in hartje herfst. Op de menukaarten van al aangemelde restaurants staat bijvoorbeeld chocolademelk, glühwein, dampende kommen soep en pittig Thais en Mexicaans.

 

De ELLE Eten-redactie vindt het idee achter Restaurant Day zó leuk dat we een prijs uitreiken voor de mooiste foto die op die dag gemaakt wordt, bijvoorbeeld van een gerecht, of de eendagskok. Aan de host van het restaurant waar de foto gemaakt is, geven we een goed gevulde goodiebag weg. Twitter je foto’s #restaurantday en @ELLEeten.

 

Agenda al vol op 17 november? Over circa drie maanden is de volgende Restaurant Day in Nederland, dus blijf de Facebook-pagina van Restaurant Day in de gaten houden.

 

RESTAURANT DAY 2012
Wanneer: 17 november
Waar: verspreid over Nederlandse steden (vooral Amsterdam)
Kost dat: variabel
Info: www.restaurantday.org

 

Ondertussen is het Leidse voedselfeest (ook wel bekend als de Leidse Restaurantweek) in volle gang >

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
Librije's Zusje A'dam in één keer van 0 naar 2 sterren
Daar is 'ie dan, de sterrenregen van 2015. We zetten de meest opmerkelijke toekenningen op een rij.
Hotspots
Kunstig eten
in musea
Sla twee vliegen in één klap bij deze coole museumrestaurants in Rotterdam en Amsterdam, waar je na het kunst kijken ook nog wat te eten kunt scoren.
Hotspots
Als je van shoppen trek krijgt…
… dan zit je goed bij De Bijenkorf. Want daar is in Amsterdam en Eindhoven een hipse wind door het restaurant gegaan, met The Kitchen tot gevolg.
Hotspots
Een pop-up bitteria
en 13 andere cocktailbars in Amsterdam
Campari opent in Amsterdam de eerste ‘Bitteria’ van Nederland, Mercato Campari, een cocktailbar waar alles draait om de bittere cocktail.
Hotspots
De nieuwe Thrill Grill en 11 andere burgerspots in A'dam
In onze hoofdstad schieten de burgerresto's als paddestoelen uit de grond. We zetten ze even netjes op een rijtje.
Hotspots
21x
Eten in Antwerpen
Voor dagtrippers, weekendgangers, Belgen en andere bezoekers van deze heerlijke Vlaamse stad. Zie hier waar je het lekkerste kopje koffie drinkt, die garnalenkroket haalt of op stand dineert.