Restaurant Day Nederland

Tip: Restaurant Day Nederland

7 november 2012

Wil je graag uitproberen hoe het is om een restaurant te runnen? Restaurant Day doet voor de tweede keer Nederland aan. Dat betekent dat je zelf voor een dag een pop-up restaurant kunt beginnen.

Via de online kaart van Restaurant Day en de app zien gasten dat je open bent, en kloppen dan bij je aan voor een maaltijd, snack of drankje. Natuurlijk kun je ook gewoon de eendagsrestaurants aflopen en daar uit eten gaan.

 

ZELF RESTAURANTJE SPELEN
De vorige editie op 19 augustus was fantastisch leuk: een openluchtrestaurant met een door Ottolenghi’s Plenty geïnspireerde buffettafel en een bananenbarbecue met heus bananenbier waren hoogtepunten. Na de tropische temperaturen van die dag, nu een eetfeest in hartje herfst. Op de menukaarten van al aangemelde restaurants staat bijvoorbeeld chocolademelk, glühwein, dampende kommen soep en pittig Thais en Mexicaans.

 

De ELLE Eten-redactie vindt het idee achter Restaurant Day zó leuk dat we een prijs uitreiken voor de mooiste foto die op die dag gemaakt wordt, bijvoorbeeld van een gerecht, of de eendagskok. Aan de host van het restaurant waar de foto gemaakt is, geven we een goed gevulde goodiebag weg. Twitter je foto’s #restaurantday en @ELLEeten.

 

Agenda al vol op 17 november? Over circa drie maanden is de volgende Restaurant Day in Nederland, dus blijf de Facebook-pagina van Restaurant Day in de gaten houden.

 

RESTAURANT DAY 2012
Wanneer: 17 november
Waar: verspreid over Nederlandse steden (vooral Amsterdam)
Kost dat: variabel
Info: www.restaurantday.org

 

Ondertussen is het Leidse voedselfeest (ook wel bekend als de Leidse Restaurantweek) in volle gang >

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
Hallo Fryslân: 12 hotspots in Leeuwarden
Kazen en droge worsten, bier en beerenburg, sûkerbolle en andere eigenzinnigheid: voldoende ingrediënten voor een dagje hapstappen in Leeuwarden. 12 tips!
Hotspots
En de beste nieuwe koffiebar van Nederland is...
In Rotterdam staat de Beste Nieuwe Koffiebar van Nederland, zo heeft Esquire gekozen.
Hotspots
bier en barhappen
Utrechtse Nieuwe
New kids on the block en andere Utrechtse hotspots om in de gaten te houden.
Hotspots
Amsterdamse Nieuwe
Van Eetbar Wilde Zwijnen tot de heropening van Yamazato in het Okura, vijf nieuwe eetstekken om uit te proberen in Amsterdam.
Hotspots
De patissier is here to stay
Niets prettiger dan te trakteren op een vakkundig bereide citroenmerinquetaart. Daarvoor kun je terecht bij de patissier. Want de patissier is here to stay!
Hotspots
Gordon is op suikervrije missie
De zaken gaan goed voor zanger annex realityster annex presentator annex horecaondernemer Gordon. Hij opent een tweede healthy koffietent, ditmaal in de P.C. Hooftstraat.