Hotspots http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/culinieuws/tip-restaurant-day-nederland/2002897-1-eng-GB/Tip-Restaurant-Day-Nederland_crop620x450.jpg Tip: Restaurant Day Nederland
Restaurant Day Nederland

Tip: Restaurant Day Nederland

7 november 2012

Wil je graag uitproberen hoe het is om een restaurant te runnen? Restaurant Day doet voor de tweede keer Nederland aan. Dat betekent dat je zelf voor een dag een pop-up restaurant kunt beginnen.

Via de online kaart van Restaurant Day en de app zien gasten dat je open bent, en kloppen dan bij je aan voor een maaltijd, snack of drankje. Natuurlijk kun je ook gewoon de eendagsrestaurants aflopen en daar uit eten gaan.

 

ZELF RESTAURANTJE SPELEN
De vorige editie op 19 augustus was fantastisch leuk: een openluchtrestaurant met een door Ottolenghi’s Plenty geïnspireerde buffettafel en een bananenbarbecue met heus bananenbier waren hoogtepunten. Na de tropische temperaturen van die dag, nu een eetfeest in hartje herfst. Op de menukaarten van al aangemelde restaurants staat bijvoorbeeld chocolademelk, glühwein, dampende kommen soep en pittig Thais en Mexicaans.

 

De ELLE Eten-redactie vindt het idee achter Restaurant Day zó leuk dat we een prijs uitreiken voor de mooiste foto die op die dag gemaakt wordt, bijvoorbeeld van een gerecht, of de eendagskok. Aan de host van het restaurant waar de foto gemaakt is, geven we een goed gevulde goodiebag weg. Twitter je foto’s #restaurantday en @ELLEeten.

 

Agenda al vol op 17 november? Over circa drie maanden is de volgende Restaurant Day in Nederland, dus blijf de Facebook-pagina van Restaurant Day in de gaten houden.

 

RESTAURANT DAY 2012
Wanneer: 17 november
Waar: verspreid over Nederlandse steden (vooral Amsterdam)
Kost dat: variabel
Info: www.restaurantday.org

 

Ondertussen is het Leidse voedselfeest (ook wel bekend als de Leidse Restaurantweek) in volle gang >

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
Nu open! Het streetfood-restaurant van Julius Jaspers
En hij heeft er zin in: de nieuwe zaak heet Happyhappyjoyjoy.
Hotspots
Nieuw nieuw nieuw
Restaurants in Amsterdam
Eetstekken in de hoofdstad die je moet uitproberen.
Hotspots
Ja! Er komt een Twin Peaks pop-up restaurant
Met een compleet driegangenmenu in de stijl van Twin Peaks. Kersentaart, here we come.
Hotspots
In kaart: 50 Amsterdamse foodtrucks
Vijftig foodtrucks met gaaf/gezond/vernieuwend streetfood staan sinds een paar weken in de hoofdstad. Het Parool bracht hun locatie in kaart.
Hotspots
Eindelijk! Brandt en Levie openen hun Amsterdamse slagerij
De worstenmannen hadden natuurlijk al een werkplaats in Amsterdam, maar nu is een worstenmakerij én worstenatelier voor het grote publiek geopend.
Hotspots
Nieuw! Lot en de Walvis in Leiden
De Leidse haven heeft een nieuwe hotspot. Voorheen huisde hier De Volharding, nu is Lot samen met een hoop vintage/designmeubels neergestreken in het prachtige pand.