Restaurant Day Nederland

Tip: Restaurant Day Nederland

Wil je graag uitproberen hoe het is om een restaurant te runnen? Restaurant Day doet voor de tweede keer Nederland aan. Dat betekent dat je zelf voor een dag een pop-up restaurant kunt beginnen.

Via de online kaart van Restaurant Day en de app zien gasten dat je open bent, en kloppen dan bij je aan voor een maaltijd, snack of drankje. Natuurlijk kun je ook gewoon de eendagsrestaurants aflopen en daar uit eten gaan.

 

ZELF RESTAURANTJE SPELEN
De vorige editie op 19 augustus was fantastisch leuk: een openluchtrestaurant met een door Ottolenghi’s Plenty geïnspireerde buffettafel en een bananenbarbecue met heus bananenbier waren hoogtepunten. Na de tropische temperaturen van die dag, nu een eetfeest in hartje herfst. Op de menukaarten van al aangemelde restaurants staat bijvoorbeeld chocolademelk, glühwein, dampende kommen soep en pittig Thais en Mexicaans.

 

De ELLE Eten-redactie vindt het idee achter Restaurant Day zó leuk dat we een prijs uitreiken voor de mooiste foto die op die dag gemaakt wordt, bijvoorbeeld van een gerecht, of de eendagskok. Aan de host van het restaurant waar de foto gemaakt is, geven we een goed gevulde goodiebag weg. Twitter je foto’s #restaurantday en @ELLEeten.

 

Agenda al vol op 17 november? Over circa drie maanden is de volgende Restaurant Day in Nederland, dus blijf de Facebook-pagina van Restaurant Day in de gaten houden.

 

RESTAURANT DAY 2012
Wanneer: 17 november
Waar: verspreid over Nederlandse steden (vooral Amsterdam)
Kost dat: variabel
Info: www.restaurantday.org

 

Ondertussen is het Leidse voedselfeest (ook wel bekend als de Leidse Restaurantweek) in volle gang >

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
Tien jaar Fifteen
Twee violen en een trommel en een fluit, Jamie Olivers Fifteen is jarig en de vlaggen hangen uit.
Hotspots
Tip! Hanneke en de veertig geitjes @ Caulils
Aanstaande vrijdag kun je bij de Amsterdamse traiteur Caulils terecht voor biologisch geitenvlees van boerderij De Oude Streek.
Hotspots
Gastrovan Mediterrane pop-up
De Gastrovan gaat op reis en neemt mee… Antipasti en saltimbocca uit Italië, couchon uit de Provençe en Baskische kippetjes uit Spanje. Ha! Gewoon te eten bij Theater de Veste in Delft.
Hotspots
Tostishop: Robbie Brood en tosti
Verzorg je kater in Amsterdams nieuwste tostishop. Of koop er een brood. Dat kan ook. 
Hotspots
Pierre Wind gaat weer koken
Natuurlijk niet in een gewóón restaurant, maar in een verbouwde rijdende tram. De Hoftrammm in Den Haag.
Hotspots
Scoop! Bar Hutspot komt eraan
De mannen van Amsterdamse conceptstore(s) Hutspot hebben een nieuwtje: Bar Hutspot komt eraan.
Hotspots
Nieuw in 030: Alchemie & Koof
There’s a new kid in town! Bij conceptstore Alchemie & Koof in Utrecht eet je je vega(n) kost te midden van de hipse kunst en snuisterijen.
Hotspots
Even binnenkijken!
The Jane is open
The Jane is vandaag voor het eerst officieel open voor publiek. Gluur hier binnen, want er eten zit er voorlopig nog even niet in.