Hotspots http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/culinieuws/tip-restaurant-day-nederland/2002897-1-eng-GB/Tip-Restaurant-Day-Nederland_crop620x450.jpg Tip: Restaurant Day Nederland
Restaurant Day Nederland

Tip: Restaurant Day Nederland

7 november 2012

Wil je graag uitproberen hoe het is om een restaurant te runnen? Restaurant Day doet voor de tweede keer Nederland aan. Dat betekent dat je zelf voor een dag een pop-up restaurant kunt beginnen.

Via de online kaart van Restaurant Day en de app zien gasten dat je open bent, en kloppen dan bij je aan voor een maaltijd, snack of drankje. Natuurlijk kun je ook gewoon de eendagsrestaurants aflopen en daar uit eten gaan.

 

ZELF RESTAURANTJE SPELEN
De vorige editie op 19 augustus was fantastisch leuk: een openluchtrestaurant met een door Ottolenghi’s Plenty geïnspireerde buffettafel en een bananenbarbecue met heus bananenbier waren hoogtepunten. Na de tropische temperaturen van die dag, nu een eetfeest in hartje herfst. Op de menukaarten van al aangemelde restaurants staat bijvoorbeeld chocolademelk, glühwein, dampende kommen soep en pittig Thais en Mexicaans.

 

De ELLE Eten-redactie vindt het idee achter Restaurant Day zó leuk dat we een prijs uitreiken voor de mooiste foto die op die dag gemaakt wordt, bijvoorbeeld van een gerecht, of de eendagskok. Aan de host van het restaurant waar de foto gemaakt is, geven we een goed gevulde goodiebag weg. Twitter je foto’s #restaurantday en @ELLEeten.

 

Agenda al vol op 17 november? Over circa drie maanden is de volgende Restaurant Day in Nederland, dus blijf de Facebook-pagina van Restaurant Day in de gaten houden.

 

RESTAURANT DAY 2012
Wanneer: 17 november
Waar: verspreid over Nederlandse steden (vooral Amsterdam)
Kost dat: variabel
Info: www.restaurantday.org

 

Ondertussen is het Leidse voedselfeest (ook wel bekend als de Leidse Restaurantweek) in volle gang >

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
Proberen: Plato Loco in Amsterdam
Ergens in een woonwijk in Amsterdam-West vind je Plato Loco, een Caribisch restaurant.
Hotspots
Lunchen in de Amsterdamse winkelstraten
Voor deze instore pop-ups, conceptstores, kraampjes en dakterrassen hoef je de winkelstraten niet uit.  Wij tippen hotspots waar je een pauze in kunt lassen, als je het gebanjer even beu bent.
Hotspots
Hotspots: authentieke Chinese restaurants
Vooropgesteld: het is natuurlijk een dikke belediging om het ene Chinese restaurant te vergelijken met het andere – het land is groter dan Europa! Maar soms heb je zin in iets anders dan de standaard nasi of bami met babi pangang, toch?
Hotspots
Hotspots: Aziatische eetplekken in Berlijn
Berlijn is dé Europese stad waar je moet zijn voor Aziatische kost. Een duik in de historie: in de jaren 80 trok een leger aan Vietnamese gastarbeiders naar de DDR. Sporen van deze geschiedenis vind je terug in de talloze nagelsalons, toko’s en eetplekken.
Hotspots
Favoriet! La Paradeta in Barcelona
Niet heel dichtbij, maar voor het geval je je in het Spaanse Barcelona bevindt, ga dan zeker in de rij staan bij visrestaurant La Paradeta.
Hotspots
Rotterdamse Nieuwe
Foodbar Holy Smoke en meer
Nu open! Holy Smoke, Kantine & Biertuin Kralingen en andere nieuwe restaurants, eetcafés, brasseries en lunchspots om uit te proberen in Rotterdam.