Hotspots http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/culinieuws/tip-restaurant-day-nederland/2002897-1-eng-GB/Tip-Restaurant-Day-Nederland_crop620x450.jpg Tip: Restaurant Day Nederland
Restaurant Day Nederland

Tip: Restaurant Day Nederland

7 november 2012

Wil je graag uitproberen hoe het is om een restaurant te runnen? Restaurant Day doet voor de tweede keer Nederland aan. Dat betekent dat je zelf voor een dag een pop-up restaurant kunt beginnen.

Via de online kaart van Restaurant Day en de app zien gasten dat je open bent, en kloppen dan bij je aan voor een maaltijd, snack of drankje. Natuurlijk kun je ook gewoon de eendagsrestaurants aflopen en daar uit eten gaan.

 

ZELF RESTAURANTJE SPELEN
De vorige editie op 19 augustus was fantastisch leuk: een openluchtrestaurant met een door Ottolenghi’s Plenty geïnspireerde buffettafel en een bananenbarbecue met heus bananenbier waren hoogtepunten. Na de tropische temperaturen van die dag, nu een eetfeest in hartje herfst. Op de menukaarten van al aangemelde restaurants staat bijvoorbeeld chocolademelk, glühwein, dampende kommen soep en pittig Thais en Mexicaans.

 

De ELLE Eten-redactie vindt het idee achter Restaurant Day zó leuk dat we een prijs uitreiken voor de mooiste foto die op die dag gemaakt wordt, bijvoorbeeld van een gerecht, of de eendagskok. Aan de host van het restaurant waar de foto gemaakt is, geven we een goed gevulde goodiebag weg. Twitter je foto’s #restaurantday en @ELLEeten.

 

Agenda al vol op 17 november? Over circa drie maanden is de volgende Restaurant Day in Nederland, dus blijf de Facebook-pagina van Restaurant Day in de gaten houden.

 

RESTAURANT DAY 2012
Wanneer: 17 november
Waar: verspreid over Nederlandse steden (vooral Amsterdam)
Kost dat: variabel
Info: www.restaurantday.org

 

Ondertussen is het Leidse voedselfeest (ook wel bekend als de Leidse Restaurantweek) in volle gang >

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
10 ideale terrassen in Amsterdam om het seizoen in te wijden
Het is nog wat vroeg om te spreken van favorieten. Maar deze tien terrassen in Amsterdam zijn in ieder geval alvast het proberen waard. 
Hotspots
Amsterdam krijgt een kattencafé
en je moet er nog reserveren ook
Van een kattencafé tot Eetbar Wilde Zwijnen: deze Amsterdamse eetstekken moet je uitproberen.
Hotspots
Geen appelmoes met kers bij nieuwe Van der Valk-restaurant in Amsterdam?
De kleindochters van Gerrit van der Valk hebben hun eigen restaurant, genaamd De Kleine Valk, in Amsterdam geopend. Op de menukaart staan vele klassiekers, waaronder de appelmoes met kers.
Hotspots
Restaurants
Rotterdamse Nieuwe
Nieuwe restaurants, eetcafés, brasseries en lunchspots om uit te proberen in Rotterdam.
Hotspots
Tip! Old school melk drinken in een salon
Geen cocktails,  maar glazen melk drinken in een salon: zo’n honderd jaar geleden deden Amsterdammers het allemaal. Vanaf 1 april kan het weer bij de pop-up MelkSalon.
Hotspots
Het is een ding! 15 zaken met mannennaam
Het begon heel onopvallend een paar jaar geleden met George op de Leidsegracht in Amsterdam.  De laatste tijd is daar een heel herengenootschap aan zaken bijgekomen: Toon, Louis, Henk, Hugo, Mick en nog vele anderen. We zetten de leukste op een rij.