Restaurant Day Nederland

Tip: Restaurant Day Nederland

7 november 2012

Wil je graag uitproberen hoe het is om een restaurant te runnen? Restaurant Day doet voor de tweede keer Nederland aan. Dat betekent dat je zelf voor een dag een pop-up restaurant kunt beginnen.

Via de online kaart van Restaurant Day en de app zien gasten dat je open bent, en kloppen dan bij je aan voor een maaltijd, snack of drankje. Natuurlijk kun je ook gewoon de eendagsrestaurants aflopen en daar uit eten gaan.

 

ZELF RESTAURANTJE SPELEN
De vorige editie op 19 augustus was fantastisch leuk: een openluchtrestaurant met een door Ottolenghi’s Plenty geïnspireerde buffettafel en een bananenbarbecue met heus bananenbier waren hoogtepunten. Na de tropische temperaturen van die dag, nu een eetfeest in hartje herfst. Op de menukaarten van al aangemelde restaurants staat bijvoorbeeld chocolademelk, glühwein, dampende kommen soep en pittig Thais en Mexicaans.

 

De ELLE Eten-redactie vindt het idee achter Restaurant Day zó leuk dat we een prijs uitreiken voor de mooiste foto die op die dag gemaakt wordt, bijvoorbeeld van een gerecht, of de eendagskok. Aan de host van het restaurant waar de foto gemaakt is, geven we een goed gevulde goodiebag weg. Twitter je foto’s #restaurantday en @ELLEeten.

 

Agenda al vol op 17 november? Over circa drie maanden is de volgende Restaurant Day in Nederland, dus blijf de Facebook-pagina van Restaurant Day in de gaten houden.

 

RESTAURANT DAY 2012
Wanneer: 17 november
Waar: verspreid over Nederlandse steden (vooral Amsterdam)
Kost dat: variabel
Info: www.restaurantday.org

 

Ondertussen is het Leidse voedselfeest (ook wel bekend als de Leidse Restaurantweek) in volle gang >

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
10 shoptips voor de Rotterdamse Markthal
Tien redenen om bij je volgende bezoek aan Rotterdam de Markthal niet over te slaan.
Hotspots
Favoriet: croissants van de Gebr. Niemeijer
Geen weekend zonder croissant.
Hotspots
21 Utrechtse favorieten
Uiteindelijk draait het toch altijd weer om de vraag, wáár gaan we eten? We vroegen het voor de verandering eens aan onze liefste vrienden en freelancers uit Utrecht.
Hotspots
Mario Ridder opent restaurant Joelia in Rotterdam
Chef-kok Mario Ridder keert terug naar de stad. Afgelopen maandag opende hij zijn nieuwe restaurant Joelia in het Hilton in Rotterdam.
Hotspots
Wéér een nieuwe burgertent in Amsterdam
Ellis Gourmet Burger is de naam, op de ouwe plek van pop-uptoppers Repéré en Henk op de Prinsengracht. En je kunt ze donderdag (19 februari) gratis proeven tussen 11.30 en 20.00 uur.
Hotspots
Restaurant The Dutch Co. wordt Brasserie Frans
Restaurant The Dutch Co. in Amsterdam gaat zowel Frans heten als Franse gerechten serveren. En het restaurant ligt ook nog eens in de Frans Halsstraat.