ZOEK

Nieuwe hotspots in Amsterdam!

NB. Hij is nog steeds leuk, maar dit is een verouderde lijst. Niet getreurd. We hebben een nieuwe versie! Bekijk híer de allernieuwste hotspots van 2015-2016 >

gerelateerd
Nu open: tartaria Prinz Wolf van chef-kok Michael Wolf
Restaurants in Antwerpen: uit eten in 't Noord
Hier eet je de lekkerste appeltaart van Amsterdam
Hotspots: 14x koffie drinken in Den Haag

BasQ Kitchen

World of Food

Bron: Facebookpagina Happyhappyjoyjoy

Mr Porter

bron: Facebookpagina De TonTon Club

Thull's pickles

Bron: Facebookpagina Brandt en Levie

Salad & the City

Instock

Braai

Bron: Facebookpagina Paskamer

Bron: Facebookpagina Tapmarin

Foto: Facebookpagina Hoogendam

Bron: Facebookpagina Dok Amsterdam

Wolf Atelier

Eastwood

Hummus Bistro D&A

Art Deli

Mayur

De Turk

GlouGlou

Gallizia

Bardot

Foto: twitter Niels Wouters

The Roast Room

Panache

San George

Pressroom Amsterdam

Beeld via Yelp

De Vergulden Eenhoorn

Kopjes

Fotografie: Melody Lieftink

Beeld: Instagram.com/talkinfood

beeld: website van Morgan & Mees

beeld: facebookpagina van Chef's Podium

beeld: website van Crazy Kreeft

beeld: facebook van Sir Hummus
1 / 50

Sal of Salmuera - Latin bar & kitchen

Salmuera is vernoemd naar het zoute water waar de Argentijnen hun vlees mee bestrijken. En zo zal het ook zijn bij Sal boven de asado (Argentijns spit boven houtskool). Naast de open keuken en een cevichebar, zal hier zich ook Amsterdams allereerste Mezcalbar vestigen, waar op twee verdiepingen en in de binnentuin, buitengewone cocktails gedronken kunnen worden.
 
Officieel wordt Salmuera donderdag geopend, maar je kunt er nu al terecht!
 
SAL, Rozengracht 106, 1016 NH Amsterdam

Zo bak je zelf een Argentijnse biefstuk >

BasQ Kitchen - Baskische keuken

Bezoekers van de Rotterdamse Markthal mochten sinds vorig jaar oktober al genieten van de happen van Dennis Marherus, Kevin Chow en Alvaro Martinez , en nu is Amsterdam aan de beurt. De Baskische keuken staat bekend om de kleine gerechtjes op een prikker of broodje genaamd pintxos. Bij BasQ Kitchen proef je o.a. auberginetaartjes met knoflook-amandelcrème, en een gazpacho van kersen met garnalen en kaas.

BasQ Kitchen de Pijp, Eerste van der Helststraat 72, Amsterdam

World of Food - internationaal

1 augustus is het eindelijk zover, dan opent er een gloednieuw food court met eten uit alle windstreken in een ouwe parkeergarage in Amsterdam Zuidoost. In voormalige parkeergarage aan Develstein in Zuidoost is er na een lange verbouwing plaatsgemaakt voor kleine en grote ondernemers uit Amsterdam Zuidoost. In het midden van de markthal komen 25 keukens met etenswaar uit alle windstreken; van een tandoor waar Pakistaans gebarbecued wordt, via Thaise curry en een vega Egyptenaar naar Antiliaanse pasteitjes en Surinaamse soep. Lees hier meer over World of Food.

World of Food, Develstein 100, Amsterdam

Happyhappyjoyjoy – Aziatisch streetfood

Julius Jaspers’ happyhappyjoyjoy is bijna open! Op 23 juli is het zover, maar vanaf 19 juli kun je er al proefeten. Te bestellen? Aziatische streetfoodhappen. De tv-kok, ondernemer en kookboekenschrijver zul je er overigens niet zelf aan de kachel treffen, hij buigt zich over de culinaire invulling van de zaak. Hij laat zich daarvoor inspireren door zijn vele reizen door Azië. Lees hier meer over Happyhappyjoyjoy.

Happyhappyjoyjoy, Bilderdijkstraat 158, Amsterdam

Mr Porter – steakhouse en cocktailbar

‘A companion by day, a hunter by night. A gentleman, a merciless lover. A jetsetter and a local.’ De beschrijving zorgt in elk geval voor hoge verwachtingen. In september gaat ‘ie open: een kosmopolitische rooftopbar met een open keuken, waar steaks en groenten lustig gegrilld worden en de cocktails goed in elkaar steken. De locatie is ook niet verkeerd: Mr Porter bevindt zich op het kruispunt van Spuistraat/Paleisstraat en heeft aan alle kanten uitzicht op de stad.

Mr Porter, Spuistraat 175, Amsterdam

De TonTon Club

De TonTon Club is een speelhal gevuld met arcadegames. Twee jaar geleden verscheen de eerste vestiging in De Wallen, in september opent de tweede locatie op het Westergasterrein. Je komt er natuurlijk voor de spellen, maar óók voor de bijzondere happen en drankjes. We noemen bubble tea cocktails, Koreaanse taco’s, en hotdogs, die door Luc Hoornaert zijn getipt in Must Eat Amsterdam.

De TonTon Club, Polonceaukade 27, Westergasterrein, Amsterdam

Thull's pickles

Eigenaresse Simone van Thull doet alles in potjes. Van bloemkool tot chioggia biet. Je kunt ter plekke proeven, maar ook meenemen voor in de voorraadkast. Ook op de planken: producten als granola, notenpasta, gedroogde worst en zelfgemaakte mosterd. Complete maaltijden? Óók aanwezig. Denk aan traiteurgerechten zoals kip-kikkererwtenstoof met serranoham en walnoten pastitio, een bietensalade of caponata met geitenkaas. Onmiddellijke hongerlijders kunnen trouwens ook gewoon aanschuiven aan een van de tafels. Lees hier meer over Thull's pickles.

Thull’s, Pretoriusstraat 69, Amsterdam

Brandt en Levie - worstenmakerij

De worstenmannen hadden natuurlijk al een werkplaats in Amsterdam, maar nu is een worstenmakerij én worstenatelier voor het grote publiek geopend. Er staan workshops, diners en proeverijen op het programma! Lees hier meer over de nieuwe slagerij van Brandt en Levie.

Brandt en Levie worstenmakerij, Archangelkade 9, Amsterdam

Salad & the City – saladebar

Amsterdam is een gezonde afhaalbar rijker. Salad & the city doet naast goed gevulde salades ook aan  zuurdesembrood, olijfolie en zelfgemaakte hummus.  Maar ook: wijn, bier en biologische frisdrank. Geen zin om af te halen? Ze komen met een elektrische fiets jouw kant op.

Salad & the City, Bilderdijkstraat 164, Amsterdam

Zo maak je een vullende salade >

Instock - anti-voedselverspilling

Het concept van het nieuwe niet-tijdelijke restaurant is hetzelfde als die van de pop-up: de chefs koken met overgebleven voedsel van de Albert Heijn. Zowel goed voor je geweten als portemonnee, want een driegangenmenu kost slechts € 22,50. Minder trek? Ga voor de daghap.

Instock, Czaar Peterstraat 21, Amsterdam

Gaan deze voedselinnovaties ons redden? >

Braai – Barbecue

In een kioskje in Amsterdam Zuid vind je Braai, een zaak die geheel om de houtskoolbarbecue draait. Met op de kaart: ribs, burgers en sandwiches. Die eet je op het terras, dat aan het water gelegen is. Net aan het chillen in het Vondelpark en zie je het echt niet zitten om op te staan? De mannen van Braai doen aan parkbezorgingen.

Braai, Schinkelhavenkade 1, Amsterdam

Een compleet menu voor de barbecue >

Paskamer - Internationaal

Er is geen onderscheid tussen lunch, borrel of diner: de gehele dag kun je kleine gerechten van de kaart bestellen. Denk bijvoorbeeld aan zoete aardappelfriet, ceviche van makreel, rilettes van barbarie-eend en gerookte ossenworst. Dit combineer je met een van de vele cocktails, bieren, wijnen en/of frisdranken.

Paskamer, Lutmastraat 132, Amsterdam

Weekendhappen! >

Tapperij Happerij Tapmarin - drank en barsnack

Het buurtcafé is nieuwer, groter en lichter gemaakt en noemt zich nu Happerij Tapperij. Aan het concept is niet gerommeld: er is drank, waaronder gin-tonic en (uiteraard) bier en er zijn barsnacks.

Tapperij Happerij Tapmarin, van Woustraat 130, Amsterdam

Trend: next level barsnack >

Café/restaurant Hoogendam – Lokaal en seizoensgebonden

Zondag 16 augustus gaat ‘ie open: het café/restaurant waar chef Ricardo van Ede (die al op zijn 21e een Michelinster kreeg) aan het culinaire roer zal staan. Voor een specifieke trend of keuken is bewust niet gekozen: Van Ede houdt het menu liever seizoensgebonden. De chef werkt met lokale producten zoals de worsten van Brandt en Levie en de kazen van Kef. Wellicht goed om te weten: woensdag is gehaktdag.

Café/restaurant Hoogendam, Westerdoksplein 10 – 12, Amsterdam

De beste lunchplekken van Amsterdam >

The Duchess - Nouveau-Niçoise Cuisine

The Duchess is geïnspireerd op de pracht en grandeur uit de Belle Époque en vraagt daarom om een dito locatie: de voormalige KAS Bank en het nieuwe W Hotel Amsterdam. Het menu is geënt op lichte en geraffineerde smaken uit Zuid-Frankrijk en Italië, beter bekend als de ‘Nouveau-Niçoise Cuisine’. Denk aan: artisjok, courgette, citroen, olijf, tomaat, truffel en een variatie van zeevruchten, vlees en verse pasta’s, vormen samen een lichte frisse smaken.
 
The Duchess, Spuistraat 172, Amsterdam

Dok Amsterdam

Een stadsstrand zonder zee, maar die mis je ook helemaal niet. Op het terras kun je terecht voor lunch, diner of gewoon een drankje. Tip: probeer de flammkuchen!

Dok Amsterdam, Moermanskkade 71, Amsterdam

Wolf Atelier

In een glazen ruimte, liggend op een oude spoorbrug aan het Westerdok opent chef-kok Michael Wolf zijn Wolf Atelier. Het menu heeft twee opties: ‘Galerij’, waar je onder andere kunt kiezen voor Wolfs gelakt buikspek met gebakken langoustine en wortelcrème en ‘Atelier,’ waar hij experimenteert met innovatieve gerechten. 
 
Wolf Atelier, Westerdoksplein 20-brug, Amsterdam
 
Zelf aan de slag? Uit de oven gebraden rundvlees met Thaise asperges >

Eastwood @ Hilton

Eastwood is het antwoord van het Hilton Doubletree Restaurant op de grilltrend die gaande is. Elke avond wordt de eetzaal van het Hilton Doubletree omgebouwd tot all American restaurant met uiteraard steak en hamburgers op het menu. De grillgerechten worden bereid op een broiler, een Amerikaanse super-grill. Daarbij kun je kiezen uit bijgerechten, zoals een bulgursalade of huisgesneden friet.
 
Eastwood, Oosterdoksstraat 4, Amsterdam

Hummus Bistro D&A

Een kleine nieuwe bistro in Jordaan. Hummus Bistro D&A serveert (je raadt ‘m al) hummus in alle soorten en maten. Wat dacht je van pitabrood met hummus en gegrilde aubergine, of ga langs voor een typisch Libanees ontbijtje.
 
Hummus Bistro D&A, Westerstraat 136, Amsterdam

Art Deli

Middenin het centrum van Amsterdam opende Art Deli, een kunstgalerij en restaurant ineen. Eigenaren Jessica Voorwinde en Bram Claassen combineren kunst, design en eten in het pand aan het Rokin. ‘Culture bites’ dus, eten en drinken terwijl je kijkt naar de collecties van beginnende artiesten.

Art Deli, Rokin 93, Amsterdam
 
Bekijk hier 6 originele cocktails met gin >

Mayur

Geen nieuw restaurant; wel een nieuwe menukaart en interieur. Het restaurant, dat oorspronkelijk opende in 1981, heeft een opfrisser gekregen en dit heeft zich ook geuit in een nieuw menu én een cocktailkaart. De chefs van Mayur serveren Noord-Indiase gerechten (uit de tandoor) die zich bij uitstek laten delen.
 
Mayur, Korte Leidsedwarsstraat 203, Amsterdam

Ron Gastrobar - Oriental

Het idee? De traditionele Chinese keuken, maar dan hoogwaardig, uitgeserveerd in een contemporain en ontspannen interieur of zoals Ron het zelf zegt: ‘Ik wil de juiste combinatie maken tussen een buitengewoon goede Chinese keuken en de juiste sfeer.' Allesbehalve een suffe Chinees dus. Op het menu vind je dim sum op z'n Rons en interpretaties van Chinese klassiekers.

Ron Gastrobar Oriental, Kerkstraat 23 in Amsterdam.
 

Dimsummen? Wij hebben tips >

Terpentijn - Frans/Aziatisch

Nieuw aan het Rokin: het restaurant, (lunch en late-night) bar en terras genaamd Terpentijn. Met zoals de naam in het geheel niet doet vermoeden een Frans-Aziatische keuken. En voor streetfood (Pho!) en cocktails draaien ze hun hand ook al niet om.
 
Terpentijn, rokin 103, Amsterdam/Centrum

 

Zo maak je vegan pho of pho met kip >

De Turk

Een supermarkt, lunchroom en koffietent ineen. Op de kaart (en in de schappen): versgebakken Turks brood, feta, olijven, dadels en hummus.

De Turk, Van Woustraat 45bg, Amsterdam

Wat koop je in de Turkse supermarkt? >

GlouGlou

GlouGlou is een nieuwkomer in De Pijp en serveert alleen biologische wijnen zonder toevoegingen zoals sulfiet. No cat in the head beloven de eigenaren van de wijnbar.

GlouGlou, Tweede van der Helststraat 3, Amsterdam

Elke wijn in een ander glas >

Gallizia

Helemaal nieuw op de Javastraat: Gallizia, een echt Italiaanse bar waar je ’s ochtends terechtkunt voor Italiaanse koffie, ’s middags verse focaccia eet en ’s avonds aanschuift voor de uitgebreide wijnkaart.

Gallizia, Javastraat 67, Amsterdam

25 Italiaanse recepten die we blijven maken >

Bardot

Bardot ligt op  een steenworp afstand van het Westerpark en serveert je rond lunchtijd met liefde zijn dikke, biologische boterhammen of een salade met peulvruchten, amandelen en gepofte tomaat. Avondeten doen ze ook: denk aan kreeft met verse friet en gegrilde ribeye.

Bardot, Limburg Stirumstraat 14A, Amsterdam

Zo maak je de beste verse frieten >

Citroën Restaurant

Zestienduizend vierkante meter telt het gebouw waarin Niels Wouters en Sander Louwerens hun restaurant in pasteltinten vestigen. De tafels en stoelen zijn roze, de bar is turkoois en er is een grote kas waarin groente voor het restaurant moet worden gekweekt. Lees meer over de tweede pop-up in de oude garage.

Citroën Restaurant, Stadionplein 22-24, Amsterdam

4x recept met citroen >

The Roast Room

Michiel en Saskia Deenik, de breinen achter de visklassieker Visaandeschelde, hebben begin april The Roast Room geopend. Op de begane grond van het vleesrestaurant bevindt zich de slagerij, de bar en de brasserie waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner. Ga je een verdieping omhoog beland je in de rotisserie, waar het vlees voor lunch en diner wordt bereid in houtovens en op de houtskoolgrill.

The Roast Room, Europaplein 2, Amsterdam

4 tips om beter te grillen >

Panache

De mannen achter o.a. Americano Bar & Kitchen, Hugo’s Bar & Kitchen en Franklin Bar & Kitchen hebben een oude marktopslag in Amsterdam West verbouwd en zijn Panache begonnen. Het shared dining-café serveert seizoensgebonden gerechten gebaseerd op het marktaanbod van die dag.

Panache, Ten Katemarkt 117, Amsterdam

Het is een ding: 15 Amsterdamse zaken met een mannennaam >

San George

Met deze nieuwe aanwinst staat de George-teller inmiddels op 6. De downtown Italian nabij het Leidseplein heeft veel vis, wat vlees, en truffels op de menukaart staan.

San George, Stadhouderskade 7, Amsterdam

25x Italiaans koken >

Pressroom Amsterdam

Pressroom Amsterdam heeft zich in het gloednieuwe INK Hotel gevestigd. Het restaurant is gevuld met typmachines, inktpotten en drukpapier, refererend naar de voormalige functie van het gebouw: de redactie van De Tijd huisde er ooit. Tegenwoordig kun je er de gehele dag terecht voor een maaltijd of een drankje.

Pressroom Amsterdam, Nieuwezijds Voorburgwal 67, Amsterdam

Lief eetdagboek >

Eetbar wilde zwijnen

Wilde Zwijnen heeft er een klein zwijntje bij met de nieuwe eetbar. Je eet er niet alleen gerechten uit Nederland zoals in het restaurant, maar ook seizoenshappen uit Frankrijk, Italië en Spanje. De kleine gerechten kosten tussen de € 7 en € 12.  

 
Eetbar Wilde Zwijnen, Javaplein 25 hs, Amsterdam

De Vergulden Eenhoorn

Het rijksmonument aan de Ringdijk is omgetoverd tot boerenrestaurant, café en klein hotel. Er is een picknicktuin, maar je kunt je speltrisotto met wilde spinazie en je boerenkaas ook opeten in de oude koeienstal.

De Vergulden Eenhoorn, Ringdijk 58, Amsterdam

Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger is via Rotterdam uit België over komen waaien. Het concept? In restaurantsetting, aan tafel dus niet aan een counter, eet je een goede hamburger op een vers gebakken broodje met verfijnde garnituren in originele combinaties. Zo worden er regelmatig chefs van naam en faam uitgenodigd om een signature burger te ontwikkelen die tijdelijk als ‘special’ op de menukaart staan. 

Ellis Gourmet Burger, Prinsengracht 422, Amsterdam

Radion - eetcafé

Sinds twee weken heeft Amsterdam West een nieuwe aanwinst; eetcafé Radion . Het culturele platform gevestigd in Broedplaats ACTA, opende in oktober al de deuren van haar club. Sinds twee weken kan men ook in het ruime eetcafé alle dagen van de week terecht voor ontbijt, lunch, diner of een borrel. De keuken van Radion staan voor vers, gezond en betaalbaar, met een voorkeur voor lokale producten. Verse pizza’s, steak en Radion burgers van de houtskool grill, maar ook vegetarische salade, soep en broodjes staan op dit moment op het menu.
 
Radion, Louwesweg 1, Amsterdam
 

Eten in Amsterdam West, dit zijn onze tips >

Kopjes

Het eerste kattencafé van Nederland opent op 22 april in Amsterdam de deuren. Het concept: koffie, taart en katten. Er zijn in totaal acht aaibare poezenbeesten. Eigenaresse Lenny Popelier verwacht dat het druk gaat worden: reserveren is daarom verplicht.

KopjesMarco Polostraat 211, Amsterdam

Frits - bier en burgers

Bier en hamburgers dus. Soms is het leven zo eenvoudig.

Frits, Jan Evertsenstraat 135, Amsterdam

Méér hamburgerzaken?  We zetten ze op een rij >

Odessa - Pizza en Grill

De boot is van kop tot kont in het nieuw gestoken. En hállo, dat belooft wat deze zomer daar op het dek met wijds uitzicht over het IJ. Je kunt er terecht voor goed betaalbare happen uit de houtoven of green egg.

Odessa, Veemkade 259, Amsterdam

Canibale Royale 2

Cannibale Royale, het latenight vlees-en-bierrestaurant met horrorthema aan de Handboogstraat, gaat binnenkort een tweede vestiging openen. Dit gaat gebeuren aan de Ruysdaelkade, op de plek van café Jan Steen. De zaak wordt nu verbouwd en moet in de loop van april opengaan.

Cannibale Royale

 
Is late night dining je ding? Check dan ook deze restaurants in Amsterdam >

Sandwich Bar - lunch

Een welkome nieuwe lunchstek op steenworp van de redactie: CoffeeConcepts Sandwich Bar. Homemade sandwiches en een lekkere bak koffie. Net als op de eerste stek op de Jacob Obrechtstraat is de nieuwe CoffeeConcepts een mengformule met meerdere concepten onder een dak, zo is er op de reguliersdwarsstraat ook een kantoor voor marketing en communicatie.

CoffeeConcepts Sandwich Bar, Reguliersdwarsstraat 4, Amsterdam (van maandag tot vrijdag geopend van 09.30u tot 18.00u en in het weekend van 10.30u tot 18.00u)

Tingis - Marokkaans

Hier eet je Marokkaans zoals je dat eigenlijk alleen bij Marokkaanse mama’s thuis kan doen. Niet persé op een heel modern bord of revolutionair, maar wel donders lekker en met veel liefde gemaakt. En verhip, moeder Mahdaoui staat serieus één dag in de week in de keuken. Om erop toe te zien dat de tajines de liefde krijgen die ze verdienen.

Tingis, De Clercqstraat 75-hs, Amsterdam
Ken je deze fijne restaurants in Amsterdam-West al >

Brasserie Goldfinch

Chef-kok Sidney Schutte stelde samen met zijn keukenteam de menukaart voor de nieuwe brasserie in het Waldorf Astoria samen. Daarop onder meer duck pie, krokant gepoft steenvarken, maar ook internationale klassiekers als gerookte zalm op rosti en Wagyu-burger. Goldfinch Brasserie ligt pal naast Librije's Zusje en kijkt uit op de binnentuin. Lees meer >

Goldfinch Brasserie, in het Waldorf Astoria Hotel, Herengracht 548, Amsterdam.

15x sterren eten in Amsterdam >

Yamazato - Japans

Het met een michelinster bekroonde restaurant Yamazato in het Okura is weer open op z'n vertrouwde plek. Het restaurant was tijdens de verbouwing wel gewoon geopend, maar op een andere locatie in het hotel. Nu kun je weer terecht voor de klassieke kaiseki keuken, maar in een verse nieuwe jas.

Yamazato, in het Okura, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam

PS. Wist je dat het Amsterdamse Okura Hotel het enige hotel ter wereld is, waarvan alle vier de restaurants erkend zijn door Michelin: twee sterren in het Ciel Bleu Restaurant sinds 2008,  één ster in het Yamazato Restaurant (sinds 2002), één ster in het Sazanka Restaurant (sinds 2014) en een Bib Gourmand in het Serre Restaurant (sinds 2011).
 
Ken je klassiekers, deze Amsterdamse iconen brachten een kookboek uit >

Morgan & Mees – Frans, restaurant/bar/hotel

Meerdere malen fietsten we tijdens de verbouwing langs het mooie hoekpand op de kruising van de Nassaukade en de Tweede Hugo de Grootstraat. En wat waren we benieuwd naar het eindresultaat! We hadden niet verwacht dat het zo mooi zou worden. Sinds deze maand kun je bij hotel/restaurant/bar Morgan & Mees een kamer boeken en aanschuiven voor klassieke Franse gerechten.

Morgan & Mees, Tweede Hugo de Grootstraat 2-6, West

Vietnamees eten in Amsterdam? Hier moet je wezen >

Chef’s Podium - Conceptueel

Het restaurant Chef’s Podium huist in een lunchzaak die voorheen elke dag om 17.00 uur haar deuren sloot. Door een handige overeenkomst met de eigenaar van die zaak, krijgen de chefs er nu elke donderdag- tot en met zaterdagavond een podium om hier hun kookkunsten te tonen. Een soort lang-weekendrestaurant dus. En o, wat zijn we hier blij mee, want wij vermoeden dat juist hierdoor zijn de prijzen er zo laag kunnen zijn. Zo betaal je € 20 voor drie gangen, € 2,50 voor een glas en € 15 voor een goede fles wijn. Elke week roeren er weer andere chef-koks in de pannen die koken met de wisselende weekingrediënten.

Chef’s Podium, Jan van Galenstraat 92, West

Crazy Kreeft – Pop-up bar & grill

De naam doet al vermoeden dat deze zaak niet een standaard oude-schoolstoeltjes-hipstertent is. Het interieur van de Crazy Kreeft kan worden omschreven als een gezellige hillbilly strandtent, waar je die kreeft gewoon met je handen eet. De kreeft is zacht geprijsd, en voor € 42,50 tik je er een surf ‘n’ turf voor twee op de kop. Wees er snel bij, want dit gekke pop-up restaurant is maar tijdelijk open.

Crazy Kreeft, Ferdinand Bolstraat 17-19

Guts & Glory – álles met kip!

Het komende half jaar wordt er bij Guts & Glory uitsluitend kip geserveerd. En dan met name Polderhoen van eigen bodem. Je eet de kip in z'n geheel, maar komt 'm ook tegen in kleinere voor- en tussengerechten, waarin alle delen op verschillende manieren bereid zijn. Verder is het voor liefhebbers mogelijk om ‘Poulet de Bresse’ (€ 75 euro; 2 of meer personen) te eten. Dit kan enkel op bestelling en in verband met de bereidingstijd dient hiervoor minimaal twee dagen van tevoren gereserveerd te worden. Over zes maanden is er trouwens een ander dier aan de beurt!

 
Guts & Glory, Utrechtsestraat 6, Centrum

Nevel – Ruig, internationaal

Ricardo van Ede, de beruchte chef die het afgelopen jaar achter zijn fornuis van restaurant Odeon te vinden was (en trouwens op zijn 21e al een Michelinster had, maar dat terzijde), vertrekt deze maand in westelijke richting. Dan strijkt hij neer op de Westerdoksdijk aan het IJ, met zijn nieuwe onderneming Nevel. De belofte: een plek creëren van zitten en niet van opstaan. De natuur is het uitgangspunt, met de puurheid van de ingrediënten en de locatie aan het water als drijfveren. Dat belooft wat!

Nevel, Westerdoksdijk 40, West

Méér hotspots in West >

Sir Hummus - Lunch

Bij Sir Hummus hebben ze het maken dit populaire smeersel uit het Midden-Oosten tot een kunst hebben verheven. Zelf hummus maken duurt zo’n 24 uur. Er zijn maar weinig mensen die er zo lang de tijd voor nemen. Sir Hummus doet dat wel. Broers Guy en Dori bezorgden te fiets al een tijdje hummus bij liefhebbers in Amsterdam. Nu hebben ze ook een vaste stek waar je terecht kunt voor gerechten met dit kikkererwtengeneugt in de hoofdrol.

Sir Hummus, van der Helstplein 2, Centrum

 

Recepten cool met kikkererwten >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO