Restaurant/bar Baut

Nieuw: restaurant/bar Baut

In het voormalige Paroolgebouw in Amsterdam huist sinds kort restaurant/bar Baut. Voor een tijdje.

Nog voor de opening, afgelopen weekend, werd de sluiting van Baut al aangekondigd. Namelijk 31 december 2014, dan wil de gemeente het gebouw weer terug. Tot die tijd kun je er terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner in de mix met kunst, design, muziek en meer. En de entourage? Die is comfortabel industrieel met een scheut vintage meubilair en een rauw randje.

 
Chef Michiel van der Eerde zwaait de scepter in de keuken. Het vak leerde hij bij onder andere Hoefslag, Bokkedoorns en Oudsluis. Culinaire concepten ontwikkelen deed hij bovendien al vaker bij Envy, Nevy, Supperclub, Mazzo en Nomads bijvoorbeeld.

 

WERELDKEUKEN
Baut serveert een wisselende kaart met kleine gerechten (gemiddeld 2 à 3 per persoon) van over de hele wereld. Een greep: tournedos Rossini uit la douce, risotto met groene asperges en kabeljauw uit Italië, shoft shell crab met mango en rode peper uit Azië en Hollandse biologische kip van de boerderie.

 
WEVTTK
Het tijdelijke restaurant is qua ruimte trouwens niet kleinzerig opgezet. Het bargedeelte beslaat een slordige 140m (incl. digitale leestafel, zithoek en booths), het restaurantgedeelte met open keuken is zo’n 150 m2 en dan hebben we nog het terras. 2x 120 m2. Zo, dat klinkt als een feestje als de zon weer gaat schijnen.

 

Waar je de beste steak tartare van Amsterdam eet? Lees het snel >

 

BAUT

Wibautstraat 125, Amsterdam, bautamsterdam.nl

Reserveren via: info@bautamsterdam.nl

 

PS - In verband met mogelijke kinderziektes geldt er t/m zaterdag 20 oktober 20% korting op het eten.

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
25
favoriete restaurants in A'dam-West
Van de Spaarndammerbuurt en Oud-West tot diep in BoLo, en van een diner op stand tot een snelle hap, dit zijn onze favoriete restaurants in Amsterdam-West. In willekeurige volgorde.
Hotspots
Maal tien
en andere nieuwe hotspots in Utrecht
10 koks, 10 menu’s en 10 acts op 10 zaterdagen.
Hotspots
14x
Bier van leuke brouwers
Pak een biertje (of twee, of drie) van een van deze leuke brouwers uit het hele land.
Hotspots
Tunes wordt Taiko
Tunes Restaurant in het Amsterdamse Conservatorium Hotel gaat vanaf 9 september verder als Taiko, het nieuwe Aziatisch-geïnspireerde restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden.
Hotspots
Coming soon: De Pieperboetiek
In de supermarkt vind je maar een paar soorten aardappels in het schap. Doodzonde! De Pieperboetiek brengt broodnodige variatie.
Hotspots
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 25
Zie de zon zakken, zolang het nog kan, op een van deze 27 (oeps) lekkere Rotterdamse terrassen, in willekeurige volgorde.
Hotspots
10 burgers in Amsterdam die je moet proeven
On Tuesdays we eat burgers. Of nou ja, mocht je een excuus nodig hebben...
Hotspots
10x
Taart in Amsterdam
Er zijn van die dagen dat koffie alleen niet volstaat. Deze patissiers en koekenbakkers in Amsterdam verzorgen je fix.