Restaurant/bar Baut

Nieuw: restaurant/bar Baut

17 oktober 2012

In het voormalige Parool-gebouw in Amsterdam huist sinds kort restaurant/bar Baut. Voor een tijdje.

Nog voor de opening, afgelopen weekend, werd de sluiting van Baut al aangekondigd. Namelijk 31 december 2014, dan wil de gemeente het gebouw weer terug. Tot die tijd kun je er terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner in de mix met kunst, design, muziek en meer. En de entourage? Die is comfortabel industrieel met een scheut vintage meubilair en een rauw randje.

Chef Michiel van der Eerde zwaait de scepter in de keuken. Het vak leerde hij bij onder andere Hoefslag, Bokkedoorns en Oudsluis. Culinaire concepten ontwikkelen deed hij bovendien al vaker bij Envy, Nevy, Supperclub, Mazzo en Nomads bijvoorbeeld.

WERELDKEUKEN
Baut serveert een wisselende kaart met kleine gerechten (gemiddeld 2 à 3 per persoon) van over de hele wereld. Een greep: tournedos Rossini uit la douce, risotto met groene asperges en kabeljauw uit Italië, shoft shell crab met mango en rode peper uit Azië en Hollandse biologische kip van de boerderie.

WEVTTK
Het tijdelijke restaurant is qua ruimte trouwens niet kleinzerig opgezet. Het bargedeelte beslaat een slordige 140m (incl. digitale leestafel, zithoek en booths), het restaurantgedeelte met open keuken is zo’n 150 m2 en dan hebben we nog het terras. 2x 120 m2. Zo, dat klinkt als een feestje als de zon weer gaat schijnen.

Waar je de beste steak tartare van Amsterdam eet? Lees het snel >

BAUT
Wibautstraat 125, Amsterdam, bautamsterdam.nl
Reserveren via: info@bautamsterdam.nl

PS - In verband met mogelijke kinderziektes geldt er t/m zaterdag 20 oktober 20 procent korting op het eten.

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
En de beste nieuwe koffiebar van Nederland is...
In Rotterdam staat de Beste Nieuwe Koffiebar van Nederland, zo heeft Esquire gekozen.
Hotspots
bier en barhappen
Utrechtse Nieuwe
New kids on the block en andere Utrechtse hotspots om in de gaten te houden.
Hotspots
Amsterdamse Nieuwe
Van Eetbar Wilde Zwijnen tot de heropening van Yamazato in het Okura, vijf nieuwe eetstekken om uit te proberen in Amsterdam.
Hotspots
De patissier is here to stay
Niets prettiger dan te trakteren op een vakkundig bereide citroenmerinquetaart. Daarvoor kun je terecht bij de patissier. Want de patissier is here to stay!
Hotspots
Gordon is op suikervrije missie
De zaken gaan goed voor zanger annex realityster annex presentator annex horecaondernemer Gordon. Hij opent een tweede healthy koffietent, ditmaal in de P.C. Hooftstraat.
Hotspots
Opgelet: 6 maart opent Brasserie Engels in Rotterdam
De brasserie, die zijn deuren in 1953 opende, is na jaren weer terug. En is bijna altijd open.