Restaurant/bar Baut

Nieuw: restaurant/bar Baut

In het voormalige Paroolgebouw in Amsterdam huist sinds kort restaurant/bar Baut. Voor een tijdje.

Nog voor de opening, afgelopen weekend, werd de sluiting van Baut al aangekondigd. Namelijk 31 december 2014, dan wil de gemeente het gebouw weer terug. Tot die tijd kun je er terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner in de mix met kunst, design, muziek en meer. En de entourage? Die is comfortabel industrieel met een scheut vintage meubilair en een rauw randje.

 
Chef Michiel van der Eerde zwaait de scepter in de keuken. Het vak leerde hij bij onder andere Hoefslag, Bokkedoorns en Oudsluis. Culinaire concepten ontwikkelen deed hij bovendien al vaker bij Envy, Nevy, Supperclub, Mazzo en Nomads bijvoorbeeld.

 

WERELDKEUKEN
Baut serveert een wisselende kaart met kleine gerechten (gemiddeld 2 à 3 per persoon) van over de hele wereld. Een greep: tournedos Rossini uit la douce, risotto met groene asperges en kabeljauw uit Italië, shoft shell crab met mango en rode peper uit Azië en Hollandse biologische kip van de boerderie.

 
WEVTTK
Het tijdelijke restaurant is qua ruimte trouwens niet kleinzerig opgezet. Het bargedeelte beslaat een slordige 140m (incl. digitale leestafel, zithoek en booths), het restaurantgedeelte met open keuken is zo’n 150 m2 en dan hebben we nog het terras. 2x 120 m2. Zo, dat klinkt als een feestje als de zon weer gaat schijnen.

 

Waar je de beste steak tartare van Amsterdam eet? Lees het snel >

 

BAUT

Wibautstraat 125, Amsterdam, bautamsterdam.nl

Reserveren via: info@bautamsterdam.nl

 

PS - In verband met mogelijke kinderziektes geldt er t/m zaterdag 20 oktober 20% korting op het eten.

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
20X
Ontbijten in Amsterdam
Voor vroege vogels en brakke brunchers – bij deze 20 Amsterdamse ontbijtadressen zit voor ieder wat wils. De adressen zijn netjes per buurt gesorteerd.
Hotspots
Dit kun je straks allemaal eten in de Foodhallen
De Hallen, met daarin de Foodhallen, in de oude tramremise op het Bellamyplein in Amsterdam, zijn bijna klaar. We kunnen je weer een bende nieuwe namen verklappen.
Hotspots
10 adressen voor Bubble Tea
Nee, nee we hebben het niet over een kauwgomballen-thee-cross-over, maar een fenomeen uit Azië dat nu ook in ons land te vinden is. We tippen 10 adressen in Nederland voor bubble tea.
Hotspots
Primeur! Bobby Rust nieuwe man Bridges en Joris Bijdendijk naar Rijks
Joris Bijdendijk wordt het culinaire brein van Vermaat Groep, de organisatie achter het nieuwe restaurant van het Rijksmuseum. Bobby Rust neemt zijn plek in bij Bridges, inspired by Ron Blaauw, en wordt daar Chef de Cuisine. 
Hotspots
Amsterdamse Nieuwe
Eten in Artis
Eten met uitzicht op de lepelaars van Artis
Hotspots
Maal tien
en andere nieuwe hotspots in Utrecht
10 koks, 10 menu’s en 10 acts op 10 zaterdagen.
Hotspots
14x
Bier van leuke brouwers
Pak een biertje (of twee, of drie) van een van deze leuke brouwers uit het hele land.
Hotspots
Tunes wordt Taiko
Tunes Restaurant in het Amsterdamse Conservatorium Hotel gaat vanaf 9 september verder als Taiko, het nieuwe Aziatisch-geïnspireerde restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden.