Hotspots http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/hotspots/nieuw-restaurant-bar-baut/1970601-1-eng-GB/Nieuw-restaurant-bar-Baut_crop620x450.jpg Nieuw: restaurant/bar Baut
Restaurant/bar Baut

Nieuw: restaurant/bar Baut

17 oktober 2012

In het voormalige Parool-gebouw in Amsterdam huist sinds kort restaurant/bar Baut. Voor een tijdje.

Nog voor de opening, afgelopen weekend, werd de sluiting van Baut al aangekondigd. Namelijk 31 december 2014, dan wil de gemeente het gebouw weer terug. Tot die tijd kun je er terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner in de mix met kunst, design, muziek en meer. En de entourage? Die is comfortabel industrieel met een scheut vintage meubilair en een rauw randje.

Chef Michiel van der Eerde zwaait de scepter in de keuken. Het vak leerde hij bij onder andere Hoefslag, Bokkedoorns en Oudsluis. Culinaire concepten ontwikkelen deed hij bovendien al vaker bij Envy, Nevy, Supperclub, Mazzo en Nomads bijvoorbeeld.

WERELDKEUKEN
Baut serveert een wisselende kaart met kleine gerechten (gemiddeld 2 à 3 per persoon) van over de hele wereld. Een greep: tournedos Rossini uit la douce, risotto met groene asperges en kabeljauw uit Italië, shoft shell crab met mango en rode peper uit Azië en Hollandse biologische kip van de boerderie.

WEVTTK
Het tijdelijke restaurant is qua ruimte trouwens niet kleinzerig opgezet. Het bargedeelte beslaat een slordige 140m (incl. digitale leestafel, zithoek en booths), het restaurantgedeelte met open keuken is zo’n 150 m2 en dan hebben we nog het terras. 2x 120 m2. Zo, dat klinkt als een feestje als de zon weer gaat schijnen.

Waar je de beste steak tartare van Amsterdam eet? Lees het snel >

BAUT
Wibautstraat 125, Amsterdam, bautamsterdam.nl
Reserveren via: info@bautamsterdam.nl

PS - In verband met mogelijke kinderziektes geldt er t/m zaterdag 20 oktober 20 procent korting op het eten.

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
Rotterdamse Nieuwe
Biertuin: K&B Kralingen
Nu open! Kantine & Biertuin Kralingen en andere nieuwe restaurants, eetcafés, brasseries en lunchspots om uit te proberen in Rotterdam.
Hotspots
Wáár gaan we eten? Amsterdamse restaurants in lijstjes
Soms wil je iets nieuws ontdekken, je grijpt terug op een gouwe ouwe of je hebt trek in een snelle hap. We zetten álle mogelijkheden voor je op een rij!
Hotspots
Cheers to the weekend
cocktailbars in Amsterdam
20 cocktailbars om uit te proberen in de hoofdstad.
Hotspots
Zoek het hogerop: dit zijn 13 dekselse dakterrassen
Waarom met twee benen op de grond blijven staan als je ook meters boven NAP kunt relaxen?
Hotspots
10 betaalbare, coole restaurants in New York
Uit de 24 duizend restaurants die New York rijk is, selecteerden we er tien waar je lekker en bovenal gezond eet.
Hotspots
De zon schijnt! 10 ideale terrassen in Amsterdam
Het is nog wat vroeg om te spreken van favorieten. Maar deze tien terrassen in Amsterdam zijn in ieder geval alvast het proberen waard.