Restaurant/bar Baut

Nieuw: restaurant/bar Baut

In het voormalige Paroolgebouw in Amsterdam huist sinds kort restaurant/bar Baut. Voor een tijdje.

Nog voor de opening, afgelopen weekend, werd de sluiting van Baut al aangekondigd. Namelijk 31 december 2014, dan wil de gemeente het gebouw weer terug. Tot die tijd kun je er terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner in de mix met kunst, design, muziek en meer. En de entourage? Die is comfortabel industrieel met een scheut vintage meubilair en een rauw randje.

 
Chef Michiel van der Eerde zwaait de scepter in de keuken. Het vak leerde hij bij onder andere Hoefslag, Bokkedoorns en Oudsluis. Culinaire concepten ontwikkelen deed hij bovendien al vaker bij Envy, Nevy, Supperclub, Mazzo en Nomads bijvoorbeeld.

 

WERELDKEUKEN
Baut serveert een wisselende kaart met kleine gerechten (gemiddeld 2 à 3 per persoon) van over de hele wereld. Een greep: tournedos Rossini uit la douce, risotto met groene asperges en kabeljauw uit Italië, shoft shell crab met mango en rode peper uit Azië en Hollandse biologische kip van de boerderie.

 
WEVTTK
Het tijdelijke restaurant is qua ruimte trouwens niet kleinzerig opgezet. Het bargedeelte beslaat een slordige 140m (incl. digitale leestafel, zithoek en booths), het restaurantgedeelte met open keuken is zo’n 150 m2 en dan hebben we nog het terras. 2x 120 m2. Zo, dat klinkt als een feestje als de zon weer gaat schijnen.

 

Waar je de beste steak tartare van Amsterdam eet? Lees het snel >

 

BAUT

Wibautstraat 125, Amsterdam, bautamsterdam.nl

Reserveren via: info@bautamsterdam.nl

 

PS - In verband met mogelijke kinderziektes geldt er t/m zaterdag 20 oktober 20% korting op het eten.

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
Voor echte fans! Een heuse pepernoten-winkel opent de deuren
In de Amsterdamse Van Woustraat zal aanstaande woensdag de allereerste pepernotenwinkel van Nederland de deuren openen. Er zullen 35 soorten pepernoten te koop zijn.
Hotspots
Masterclass! Leer koken als een pro
Leer de sterren van de hemel koken van Alain Caron, Niven Kunz of Julius Jaspers. En eet daarna het resultaat, samen met een groep leuke mensen lekker op. Het kan bij de Kookfabriek. 
Hotspots
Landmarkt opent tweede winkel in Amsterdam
En wat is er te koop? Veel vers, huisgemaakte maaltijden en van alles direct van de boer.
Hotspots
De openingsdatum van de Foodhallen is bekend!
De Hallen, met daarin de Foodhallen, in de oude tramremise op het Bellamyplein in Amsterdam, zijn bijna klaar.
Hotspots
De markthal in Rotterdam
Ben je er al geweest? Daar, onder de Hoorn des Overvloeds waar Bram Ladage, Wah Nam Hong en de dagvangst uit Goeree Overflakkee samenkomen.
Hotspots
Food Destination
Zwolle: 10 hotspots
ELLE Etens Marcel Langedijk keert na vijftien jaar terug naar Hanzestad Zwolle en wordt verrast door Franse charme, groots en meeslepend eten, horecahelden, zelfgemaakte wijn en heel héél veel whisky. Hij tipt de 10 beste adressen.
Hotspots
Nieuw: De Marktkantine & restaurant Graceland Bar-B-Q
Deze tijdelijke evenementenlocatie in Amsterdam West opent in oktober haar deuren. Valt er ook wat te eten? Jazeker! In Graceland BAR-B-Q, een Amerikaans restaurant met ‘roadhouse honky-tonk’ sfeer.
Hotspots
Wie heeft de beste kip?
Allebei net geopend, deze twee kippenrestaurants aan de De Clerqstraat in Amsterdam West. Ze zijn amper 100 meter van elkaar verwijderd en gaan de strijd om de beste kip met elkaar aan.