Hotspots http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/hotspots/nieuw-restaurant-bar-baut/1970601-1-eng-GB/Nieuw-restaurant-bar-Baut_crop620x450.jpg Nieuw: restaurant/bar Baut
Restaurant/bar Baut

Nieuw: restaurant/bar Baut

17 oktober 2012

In het voormalige Parool-gebouw in Amsterdam huist sinds kort restaurant/bar Baut. Voor een tijdje.

Nog voor de opening, afgelopen weekend, werd de sluiting van Baut al aangekondigd. Namelijk 31 december 2014, dan wil de gemeente het gebouw weer terug. Tot die tijd kun je er terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner in de mix met kunst, design, muziek en meer. En de entourage? Die is comfortabel industrieel met een scheut vintage meubilair en een rauw randje.

Chef Michiel van der Eerde zwaait de scepter in de keuken. Het vak leerde hij bij onder andere Hoefslag, Bokkedoorns en Oudsluis. Culinaire concepten ontwikkelen deed hij bovendien al vaker bij Envy, Nevy, Supperclub, Mazzo en Nomads bijvoorbeeld.

WERELDKEUKEN
Baut serveert een wisselende kaart met kleine gerechten (gemiddeld 2 à 3 per persoon) van over de hele wereld. Een greep: tournedos Rossini uit la douce, risotto met groene asperges en kabeljauw uit Italië, shoft shell crab met mango en rode peper uit Azië en Hollandse biologische kip van de boerderie.

WEVTTK
Het tijdelijke restaurant is qua ruimte trouwens niet kleinzerig opgezet. Het bargedeelte beslaat een slordige 140m (incl. digitale leestafel, zithoek en booths), het restaurantgedeelte met open keuken is zo’n 150 m2 en dan hebben we nog het terras. 2x 120 m2. Zo, dat klinkt als een feestje als de zon weer gaat schijnen.

Waar je de beste steak tartare van Amsterdam eet? Lees het snel >

BAUT
Wibautstraat 125, Amsterdam, bautamsterdam.nl
Reserveren via: info@bautamsterdam.nl

PS - In verband met mogelijke kinderziektes geldt er t/m zaterdag 20 oktober 20 procent korting op het eten.

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
Nu open! Het streetfood-restaurant van Julius Jaspers
En hij heeft er zin in: de nieuwe zaak heet Happyhappyjoyjoy.
Hotspots
Nieuw nieuw nieuw
Restaurants in Amsterdam
Eetstekken in de hoofdstad die je moet uitproberen.
Hotspots
Ja! Er komt een Twin Peaks pop-up restaurant
Met een compleet driegangenmenu in de stijl van Twin Peaks. Kersentaart, here we come.
Hotspots
In kaart: 50 Amsterdamse foodtrucks
Vijftig foodtrucks met gaaf/gezond/vernieuwend streetfood staan sinds een paar weken in de hoofdstad. Het Parool bracht hun locatie in kaart.
Hotspots
Eindelijk! Brandt en Levie openen hun Amsterdamse slagerij
De worstenmannen hadden natuurlijk al een werkplaats in Amsterdam, maar nu is een worstenmakerij én worstenatelier voor het grote publiek geopend.
Hotspots
Nieuw! Lot en de Walvis in Leiden
De Leidse haven heeft een nieuwe hotspot. Voorheen huisde hier De Volharding, nu is Lot samen met een hoop vintage/designmeubels neergestreken in het prachtige pand.