Restaurant/bar Baut

Nieuw: restaurant/bar Baut

17 oktober 2012

In het voormalige Parool-gebouw in Amsterdam huist sinds kort restaurant/bar Baut. Voor een tijdje.

Nog voor de opening, afgelopen weekend, werd de sluiting van Baut al aangekondigd. Namelijk 31 december 2014, dan wil de gemeente het gebouw weer terug. Tot die tijd kun je er terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner in de mix met kunst, design, muziek en meer. En de entourage? Die is comfortabel industrieel met een scheut vintage meubilair en een rauw randje.

Chef Michiel van der Eerde zwaait de scepter in de keuken. Het vak leerde hij bij onder andere Hoefslag, Bokkedoorns en Oudsluis. Culinaire concepten ontwikkelen deed hij bovendien al vaker bij Envy, Nevy, Supperclub, Mazzo en Nomads bijvoorbeeld.

WERELDKEUKEN
Baut serveert een wisselende kaart met kleine gerechten (gemiddeld 2 à 3 per persoon) van over de hele wereld. Een greep: tournedos Rossini uit la douce, risotto met groene asperges en kabeljauw uit Italië, shoft shell crab met mango en rode peper uit Azië en Hollandse biologische kip van de boerderie.

WEVTTK
Het tijdelijke restaurant is qua ruimte trouwens niet kleinzerig opgezet. Het bargedeelte beslaat een slordige 140m (incl. digitale leestafel, zithoek en booths), het restaurantgedeelte met open keuken is zo’n 150 m2 en dan hebben we nog het terras. 2x 120 m2. Zo, dat klinkt als een feestje als de zon weer gaat schijnen.

Waar je de beste steak tartare van Amsterdam eet? Lees het snel >

BAUT
Wibautstraat 125, Amsterdam, bautamsterdam.nl
Reserveren via: info@bautamsterdam.nl

PS - In verband met mogelijke kinderziektes geldt er t/m zaterdag 20 oktober 20 procent korting op het eten.

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
10 shoptips voor de Rotterdamse Markthal
Tien redenen om bij je volgende bezoek aan Rotterdam de Markthal niet over te slaan.
Hotspots
Favoriet: croissants van de Gebr. Niemeijer
Geen weekend zonder croissant.
Hotspots
21 Utrechtse favorieten
Uiteindelijk draait het toch altijd weer om de vraag, wáár gaan we eten? We vroegen het voor de verandering eens aan onze liefste vrienden en freelancers uit Utrecht.
Hotspots
Mario Ridder opent restaurant Joelia in Rotterdam
Chef-kok Mario Ridder keert terug naar de stad. Afgelopen maandag opende hij zijn nieuwe restaurant Joelia in het Hilton in Rotterdam.
Hotspots
Wéér een nieuwe burgertent in Amsterdam
Ellis Gourmet Burger is de naam, op de ouwe plek van pop-uptoppers Repéré en Henk op de Prinsengracht. En je kunt ze donderdag (19 februari) gratis proeven tussen 11.30 en 20.00 uur.
Hotspots
Restaurant The Dutch Co. wordt Brasserie Frans
Restaurant The Dutch Co. in Amsterdam gaat zowel Frans heten als Franse gerechten serveren. En het restaurant ligt ook nog eens in de Frans Halsstraat.