Restaurant/bar Baut

Nieuw: restaurant/bar Baut

In het voormalige Paroolgebouw in Amsterdam huist sinds kort restaurant/bar Baut. Voor een tijdje.

Nog voor de opening, afgelopen weekend, werd de sluiting van Baut al aangekondigd. Namelijk 31 december 2014, dan wil de gemeente het gebouw weer terug. Tot die tijd kun je er terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner in de mix met kunst, design, muziek en meer. En de entourage? Die is comfortabel industrieel met een scheut vintage meubilair en een rauw randje.

 
Chef Michiel van der Eerde zwaait de scepter in de keuken. Het vak leerde hij bij onder andere Hoefslag, Bokkedoorns en Oudsluis. Culinaire concepten ontwikkelen deed hij bovendien al vaker bij Envy, Nevy, Supperclub, Mazzo en Nomads bijvoorbeeld.

 

WERELDKEUKEN
Baut serveert een wisselende kaart met kleine gerechten (gemiddeld 2 à 3 per persoon) van over de hele wereld. Een greep: tournedos Rossini uit la douce, risotto met groene asperges en kabeljauw uit Italië, shoft shell crab met mango en rode peper uit Azië en Hollandse biologische kip van de boerderie.

 
WEVTTK
Het tijdelijke restaurant is qua ruimte trouwens niet kleinzerig opgezet. Het bargedeelte beslaat een slordige 140m (incl. digitale leestafel, zithoek en booths), het restaurantgedeelte met open keuken is zo’n 150 m2 en dan hebben we nog het terras. 2x 120 m2. Zo, dat klinkt als een feestje als de zon weer gaat schijnen.

 

Waar je de beste steak tartare van Amsterdam eet? Lees het snel >

 

BAUT

Wibautstraat 125, Amsterdam, bautamsterdam.nl

Reserveren via: info@bautamsterdam.nl

 

PS - In verband met mogelijke kinderziektes geldt er t/m zaterdag 20 oktober 20% korting op het eten.

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
Oester Happy Hour @ Aan de Amstel
Ishetalweekend.nl? Als het aan restaurant Aan de Amstel ligt is het elke dag weekend met hun nieuwe Oester Happy Hour. Elke dag tussen 18.00 en 19.00 uur bestel je 6 oesters voor 9 piek.
Hotspots
Tien jaar Fifteen
Twee violen en een trommel en een fluit, Jamie Olivers Fifteen is jarig en de vlaggen hangen uit.
Hotspots
Tip! Hanneke en de veertig geitjes @ Caulils
Aanstaande vrijdag kun je bij de Amsterdamse traiteur Caulils terecht voor biologisch geitenvlees van boerderij De Oude Streek.
Hotspots
Gastrovan Mediterrane pop-up
De Gastrovan gaat op reis en neemt mee… Antipasti en saltimbocca uit Italië, couchon uit de Provençe en Baskische kippetjes uit Spanje. Ha! Gewoon te eten bij Theater de Veste in Delft.
Hotspots
Terug van weggeweest! Rotterdam Biergarten
De Rotterdamse Biergarten opent vandaag de deuren. Mét een nieuwe grillmaster voor burgers en spareribs.
Hotspots
Jean Beddington pop-upt in Le Garage
De eerste twee weken van april zwaait lady-chef Jean Beddington de scepter in de keuken van restaurant Le Garage.
Hotspots
Scoop! Bar Hutspot komt eraan
De mannen van Amsterdamse conceptstore(s) Hutspot hebben een nieuwtje: Bar Hutspot komt eraan.
Hotspots
Nieuw in 030: Alchemie & Koof
There’s a new kid in town! Bij conceptstore Alchemie & Koof in Utrecht eet je je vega(n) kost te midden van de hipse kunst en snuisterijen.