Fans van gin & tonic! Dit restaurant serveert een High Gin

Dus, laat die koppen thee maar achterwege. 

gerelateerd
Healthy hotspots: gezond uit eten, afhalen en juice bars
Michiel van der Eerde opent binnenkort een zesde BAUT
Dit zijn onze favoriete restaurants van 2017
Hotspots! Leuke restaurants in Den Haag
Hendrick's Gin

Let op! Hendricks Curious Cucumber Zoo is nog open tot en met zondag 18 juli >

De mensen achter restaurant Gym & Gin kun je kennen van Huson, het restaurant (bekroond met een Bib Gourmand van Michelin) dat Frank Huson (chef) en Maaike Groenewegen (gastvrouw) dertien jaar lang runden in het chique Rotterdamse Scheepskwartier. Huson en Groenewegen besloten een nieuwe weg in te slaan, verkochten Huson en openden een jaar geleden Gym & Gin.

GYM & GIN
De naam zegt het al een beetje. Dit restaurant zit verscholen tussen sportvelden en gymlokalen. Bij Gym & Gin kom je voor balans. Groenewegen: 'We serveren verfijnde gerechten waar je van kan genieten, alles is in evenwicht. Bij ons draait het om kwaliteit en eerlijke producten.' Bij Gym & Gin kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. En als de zon ondergaat stapt een dj met z'n platen achter de draaitafel. Het signatuurgerecht - waarvoor velen terugkomen - mag je niet missen: tonijn met softshellkrab, avocado, wasabi en een bolletje ijskoude tomatensorbet. 

Al eerder tipten we dit restaurant voor een goede brunch. Zie hier: 13x plekken voor een goede brunch in Rotterdam >

HIGH GIN
Wat ons vooral opviel was de High Gin die in plaats van een High Tea wordt geserveerd. Denk daarbij aan sierlijke theekoppen gevuld met Hendrick’s Gin in combinatie met een aardappelkroketje, sushirijst met rauwe tonijn, rijstcrackers, een sandwich met gerookte zalm of een Vietnamese rijstvelloempia met garnaal, komkommer en koriander. Let op: voor de High Gin moet je reserveren, omdat-ie flink wat voorbereiding vergt. Gewoon doen!

> Gym & Gin, Kralingseweg 224, Rotterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO