Werken met Vis - Bart van Olphen

Werken met vis

Spartelend vers in het kookboekenschap: Werken met Vis van Bart van Olphen. Een helpende hand bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Mooi is dat het boek zich concentreert op zeebewoners uit Europa, zo blijft de carbon-vin-print beperkt tot een minimum. Aan de hand van heldere instructies en foto's leer je stap voor stap basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden. Zo fileer je met gemak een platvis, tackel je kabeljauwwangen en tover je pijlinktvisjes met het grootste gemak op tafel.

 
De basisbereidingen zijn bovendien gelardeerd met praktische tips, klassieke sauzen en traditionele recepten uit heel West-Europa.

 

KOOKBOEKEN KING
Bart van Olphen (1970) is oprichter van de duurzame viswinkel Fishes. Zijn eerste kookboek, Het Fishes Kookboek, werd in 2011 bekroond met de prestigieuze internationale Gourmand World Cookbook Award en ook zijn vorige kookboek Het Nederlands Viskookboek viel in de prijzen.

 

Ook leuk voor op de boekenplank: de 500 favoriete kazen van Betty Koster >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Showbink
Ron Blaauw heeft met zijn ontspannen gastrobar zijn keuken laagdrempeliger en toegankelijker gemaakt. Samsung doet dat ook, maar dan in de vorm van een overzichtelijke koelkast.
Hardware
Weckdienst
5 manieren om je weckpotten te gebruiken
De weckpot gebruik je veel meer dan voor inmaken alleen. Hij is stevig en hittebestendig en daarom een veilig onderkomen voor van alles en nog wat.
Hardware
Vlees uit het lab: Het Kweekvlees Kookboek
Een gebreide biefstuk, Dodo Nuggets, Celebrity Cubes van Lady Gaga of magic meatballs. Klinkt als iets wat kinderen graag zouden eten. Maar wellicht moeten wij er – over niet al te lange tijd – ook aan geloven.
Hardware
Vriezervrienden! Tips om slimmer in te vriezen
Tv-dinners, wij maken ze zelf en stoppen ze in de vriezer voor als we te moe, lui of druk zijn. dat maakt het een stuk makkelijker om gezond en lekker te eten. Sowieso maakt de diepvries het leven een stuk makkelijker.
Hardware
Voorproefje
Yvette van Bovens nieuwe kookboek
Er komt een nieuw kookboek, of beter gezegd, bakboek aan van Yvette van Boven. Het is nog niet helemaal klaar, maar even meekijken in the making off mocht best.
Hardware
Koken als een Kardashian
en 10 andere celebrity-kookboeken
Een nieuwe aanwinst in de meest illustere categorie van het kookboekenschap: het celebrity-kookboek.
Hardware
Kun je de avocado even aangeven?
Jij dacht dat het niet cool is om iemand een peper- en zoutstel voor z’n uitzet te geven?  
Hardware
Cinema Culinair @ home: kookboek voor filmfans
Cinema Culinair is inmiddels in Rotterdam en omstreken een beproefd concept. Je kijkt een foodfilm en du moment dat er in de film iets genuttigd wordt, krijg jij hetzelfde voorgeschoteld.