Werken met vis

Spartelend vers in het kookboekenschap: Werken met Vis van Bart van Olphen. Een helpende hand bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

gerelateerd
Waarom je nooit plastic moet snijden met een koksmes
When life gives you lemons... gebruik je zesteur!
Onze dierbaarste kookboeken
Kerstdecoratie: tafel dekken doe je zo
Werken met Vis - Bart van Olphen

Mooi is dat het boek zich concentreert op zeebewoners uit Europa, zo blijft de carbon-vin-print beperkt tot een minimum. Aan de hand van heldere instructies en foto's leer je stap voor stap basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden. Zo fileer je met gemak een platvis, tackel je kabeljauwwangen en tover je pijlinktvisjes met het grootste gemak op tafel.

 
De basisbereidingen zijn bovendien gelardeerd met praktische tips, klassieke sauzen en traditionele recepten uit heel West-Europa.

 

KOOKBOEKEN KING
Bart van Olphen (1970) is oprichter van de duurzame viswinkel Fishes. Zijn eerste kookboek, Het Fishes Kookboek, werd in 2011 bekroond met de prestigieuze internationale Gourmand World Cookbook Award en ook zijn vorige kookboek Het Nederlands Viskookboek viel in de prijzen.

 

Ook leuk voor op de boekenplank: de 500 favoriete kazen van Betty Koster >

gerelateerd
Waarom je nooit plastic moet snijden met een koksmes
When life gives you lemons... gebruik je zesteur!
Onze dierbaarste kookboeken
Kerstdecoratie: tafel dekken doe je zo
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO