Werken met Vis - Bart van Olphen

Werken met vis

10 december 2012

Spartelend vers in het kookboekenschap: Werken met Vis van Bart van Olphen. Een helpende hand bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Mooi is dat het boek zich concentreert op zeebewoners uit Europa, zo blijft de carbon-vin-print beperkt tot een minimum. Aan de hand van heldere instructies en foto's leer je stap voor stap basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden. Zo fileer je met gemak een platvis, tackel je kabeljauwwangen en tover je pijlinktvisjes met het grootste gemak op tafel.

 
De basisbereidingen zijn bovendien gelardeerd met praktische tips, klassieke sauzen en traditionele recepten uit heel West-Europa.

 

KOOKBOEKEN KING
Bart van Olphen (1970) is oprichter van de duurzame viswinkel Fishes. Zijn eerste kookboek, Het Fishes Kookboek, werd in 2011 bekroond met de prestigieuze internationale Gourmand World Cookbook Award en ook zijn vorige kookboek Het Nederlands Viskookboek viel in de prijzen.

 

Ook leuk voor op de boekenplank: de 500 favoriete kazen van Betty Koster >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
5 magnetron- trucs die je wil weten
Want dit apparaat kan veel meer dan alleen je diepvriesmaaltijd opwarmen. Denk aan knapperige bacon, schuimende melk en krokante taco.
Hardware
7 boeken
Amsterdamse iconen
Restaurant Le Garage bestaat vijfentwintig jaar. Eigenaar en kookgek Joop Braakhekke viert dat met een boek vol culinaire verhalen.
Hardware
Het is gelukt: het Buurtsuper kookboek is er
ELLE Eten’s Marianne Meijerink zocht crowdfunders voor haar tweede boek over de buurtsuper. En het is gelukt: afgelopen maand kwam het boek uit. ‘Het gaat heel goed,’ zegt Marianne. ‘In rap tempo heb ik een dikke stapel verkocht aan boekhandels en buurtsupers. Alles doe ik zelf: rondbrengen, vers...
Hardware
Moestuindossier
6 handige boeken met tips en recepten
Of je nu een groentje bent, of groene vingers hebt: een naslagwerk over moestuinieren in je boekenkast hebben is altijd handig. Wij tippen een handjevol!Check ook ons moestuindossier: die helpt je van zaadje naar slaatje
Hardware
3 kookboeken voor een klein budget
Meer maand over dan geld deze dagen? We tippen drie budgetkookboeken.
Hardware
Koken als Sophia Loren
en 10 andere celebrity-kookboeken
Koken con Amore van Sophia Loren is een welkome nieuwe aanwinst in de meest illustere categorie van het kookboekenschap: het celebrity-kookboek.