Werken met Vis - Bart van Olphen

Werken met vis

Spartelend vers in het kookboekenschap: Werken met Vis van Bart van Olphen. Een helpende hand bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Mooi is dat het boek zich concentreert op zeebewoners uit Europa, zo blijft de carbon-vin-print beperkt tot een minimum. Aan de hand van heldere instructies en foto's leer je stap voor stap basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden. Zo fileer je met gemak een platvis, tackel je kabeljauwwangen en tover je pijlinktvisjes met het grootste gemak op tafel.

 
De basisbereidingen zijn bovendien gelardeerd met praktische tips, klassieke sauzen en traditionele recepten uit heel West-Europa.

 

KOOKBOEKEN KING
Bart van Olphen (1970) is oprichter van de duurzame viswinkel Fishes. Zijn eerste kookboek, Het Fishes Kookboek, werd in 2011 bekroond met de prestigieuze internationale Gourmand World Cookbook Award en ook zijn vorige kookboek Het Nederlands Viskookboek viel in de prijzen.

 

Ook leuk voor op de boekenplank: de 500 favoriete kazen van Betty Koster >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Dubbel feest! Nieuwe winkel en pan voor Le Creuset
Waar beter je nieuwe pannenlijn te lanceren dan in je nieuwe winkel? Aldus geschiedde, Alain Caron onthulde gisteren de nieuwe lijn RVS pannen in de nieuwe Le Creuset-winkel op de Heiligeweg in Amsterdam.
Hardware
You are toast! Je selfie op een boterham
Met deze broodrooster produceer je misschien wel de ultieme hipstertoast. Eentje met je eigen selfie erop.
Hardware
Zo overleef je zes maanden zonder supermarkt
In het boek Weg van de Supermarkt wijst culinair journalist Gerrit Jan Groothedde je de weg naar het kopen van écht eten. Echt eten heeft kleur, geur en smaak en koop je volgens hem niet in de supermarkt. Dan maar een eigen moestuin beginnen?
Hardware
Helden
Handige hulpen voor in de keuken
Hello, my name is Oliver. I make work easy.
Hardware
Doe ons zo’n verspringvorm!
Nooit meer een verloren keukenkast tsjokvol springvormen. Leontien van Hattem pakt met haar Verspringvorm de publieksprijs van de Hema ontwerpwedstrijd.
Hardware
Er komt een Tostifabriek boek
Dat wil zeggen, als de crowdfundingcampagne lukt. Maar dat kunstje flikten ze eerder al eens.
Hardware
cadeaupapier: mag het een onsje meer zijn
Een cadeau vermomd als bloederige biefstuk. Hadden we dit zelf maar bedacht.
Hardware
Showbink
Ron Blaauw heeft met zijn ontspannen gastrobar zijn keuken laagdrempeliger en toegankelijker gemaakt. Samsung doet dat ook, maar dan in de vorm van een overzichtelijke koelkast.