Werken met Vis - Bart van Olphen

Werken met vis

Spartelend vers in het kookboekenschap: Werken met Vis van Bart van Olphen. Een helpende hand bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Mooi is dat het boek zich concentreert op zeebewoners uit Europa, zo blijft de carbon-vin-print beperkt tot een minimum. Aan de hand van heldere instructies en foto's leer je stap voor stap basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden. Zo fileer je met gemak een platvis, tackel je kabeljauwwangen en tover je pijlinktvisjes met het grootste gemak op tafel.

 
De basisbereidingen zijn bovendien gelardeerd met praktische tips, klassieke sauzen en traditionele recepten uit heel West-Europa.

 

KOOKBOEKEN KING
Bart van Olphen (1970) is oprichter van de duurzame viswinkel Fishes. Zijn eerste kookboek, Het Fishes Kookboek, werd in 2011 bekroond met de prestigieuze internationale Gourmand World Cookbook Award en ook zijn vorige kookboek Het Nederlands Viskookboek viel in de prijzen.

 

Ook leuk voor op de boekenplank: de 500 favoriete kazen van Betty Koster >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Cinema Culinair @ home: kookboek voor filmfans
Cinema Culinair is inmiddels in Rotterdam en omstreken een beproefd concept. Je kijkt een foodfilm en du moment dat er in de film iets genuttigd wordt, krijg jij hetzelfde voorgeschoteld.
Hardware
KitchenAid kan het shaken!
De nieuwe blender van KitchenAid is zo krachtig dat zelfs ijsblokjes crushen geen kunst is. Ideaal voor een cocktail of smoothie.
Hardware
18 barbecues
Groot en klein
Koken op kolen doen we graag. We zetten 20 houtskoolbarbecues voor je op een rij. Voor grote honger en kleine.
Hardware
Inpakken & wegwezen
Checklist voor de vakantiekeuken
Of het nu een rammelige kitchenette is aan de Franse Rivièra of een knusse, doch studentikoos uitgeruste keuken in Berlijn. Met deze keuken-essentials kom je niet voor teleurstellingen te staan wanneer de keuken in je vakantiestek nét wat minder goed geoutilleerd is dan thuis.
Hardware
Als de wijn maar koud is
Gadgets voor wijnliefhebbers
Een batterij snuisterijen voor je liefste flessie.
Hardware
8x Dieetboek
Mag het een onsje minder zijn?
Nee, natuurlijk insinueren we niets. Maar stel dat je het zou willen weten: Het Broodbuik 30-minuten (of minder) Kookboek ligt vanaf vrijdag in de schappen.
Hardware
Toon mij uw koelkast en ik zeg u wie u bent
Hoe ziet jouw koelkast eruit? Zit er een systeem in de indeling, of geldt de chaostheorie? Ron Blaauw boog zich voor Samsung over de perfecte indeling van de koelkast en geeft je daarmee in ieder geval de schijn van een georganiseerd leven.
Hardware
Hey hipster! Koken doe je met je tattoo
Krijg je het heen en weer van tachtig keer in je pastabijbel kijken tijdens het koken? De tijdelijke recepttattoo's van I Tradizionale bieden uitkomst.