Werken met Vis - Bart van Olphen

Werken met vis

10 december 2012

Spartelend vers in het kookboekenschap: Werken met Vis van Bart van Olphen. Een helpende hand bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Mooi is dat het boek zich concentreert op zeebewoners uit Europa, zo blijft de carbon-vin-print beperkt tot een minimum. Aan de hand van heldere instructies en foto's leer je stap voor stap basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden. Zo fileer je met gemak een platvis, tackel je kabeljauwwangen en tover je pijlinktvisjes met het grootste gemak op tafel.

 
De basisbereidingen zijn bovendien gelardeerd met praktische tips, klassieke sauzen en traditionele recepten uit heel West-Europa.

 

KOOKBOEKEN KING
Bart van Olphen (1970) is oprichter van de duurzame viswinkel Fishes. Zijn eerste kookboek, Het Fishes Kookboek, werd in 2011 bekroond met de prestigieuze internationale Gourmand World Cookbook Award en ook zijn vorige kookboek Het Nederlands Viskookboek viel in de prijzen.

 

Ook leuk voor op de boekenplank: de 500 favoriete kazen van Betty Koster >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Zo wordt sprouten een eitje
In 2014 leerden we fermenteren en dit jaar gaan we sprouten. Met dit druiprekje voor je afwas kán het niet mislukken.
Hardware
Verplichte kost voor foodstartups
Droom je van je eigen ketchupmerk? Is jouw vinaigretterecept miljoenen waard? De ondernemers en producenten uit Knife and Fork zorgen voor bakken inspiratie voor huis-, tuin- en keukenstijl.
Hardware
15x veggieproof
Het lekkerste vegetarische kookboek van 2014
Wordt het Plant Power van Lisette Kreischer of toch De Dronken Vegetariër? Jij mag het zeggen...
Hardware
5 kleine investeringen waar je héél blij van wordt
Deze vijf keukenhulpen kosten en een appel en een ei en maken je dag helemaal goed. Zelfs op Blue Monday.
Hardware
Shopping:
theedrinken als een pro
Met regenachtig winterweer zitten we het liefst de hele dag binnen met een kop thee in de hand. En waarom eigenlijk niet als een pro, met een gietijzeren pot die eeuwig warm blijft en een design kopje om de blits mee te maken?
Hardware
Het is nog niet te laat voor deze culinaire kalender
Feitelijk gezien kun je hooguit negen verjaardagen gemist hebben, en om de schade verder te beperken schaf je liefst vandaag nog de Amsterdamse Culinaire Verjaardagskalender aan.