Werken met Vis - Bart van Olphen

Werken met vis

10 december 2012

Spartelend vers in het kookboekenschap: Werken met Vis van Bart van Olphen. Een helpende hand bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Mooi is dat het boek zich concentreert op zeebewoners uit Europa, zo blijft de carbon-vin-print beperkt tot een minimum. Aan de hand van heldere instructies en foto's leer je stap voor stap basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden. Zo fileer je met gemak een platvis, tackel je kabeljauwwangen en tover je pijlinktvisjes met het grootste gemak op tafel.

 
De basisbereidingen zijn bovendien gelardeerd met praktische tips, klassieke sauzen en traditionele recepten uit heel West-Europa.

 

KOOKBOEKEN KING
Bart van Olphen (1970) is oprichter van de duurzame viswinkel Fishes. Zijn eerste kookboek, Het Fishes Kookboek, werd in 2011 bekroond met de prestigieuze internationale Gourmand World Cookbook Award en ook zijn vorige kookboek Het Nederlands Viskookboek viel in de prijzen.

 

Ook leuk voor op de boekenplank: de 500 favoriete kazen van Betty Koster >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Voor in je schoen:
cadeaus onder de € 20
Voor surprise, schoen of alvast voor onder de boom: deze culicadeautjes maken blij voor een zacht prijsje.
Hardware
Kookboek
Hoor wie klopt daar?
Met de komst van de Sint ligt nu ook Het Grote Sinterklaas Kookboek in de winkels. We verklappen vast vier recepten om in de stemming te komen.
Hardware
haute couture
Knoeien op een Viktor&Rolf mag best
Knoeien op een Viktor&Rolf of afdrogen met een Viktor&Rolf blijkt minder decadent dan je zou denken. Het modeduo ontwerpt theedoeken en een tafellaken voor de nieuwe textiellijn van het TextielMuseum in Tilburg
Hardware
De beste kookboeken van 2014
Het kookboek van het jaar 2014 is... Koken tussen de Vulkanen. En de ELLE Eten award voor beste vormgeving en fotografie ging naar Over Rook van Meneer Wateetons.  
Hardware
Oh middernacht
schijn een lichie op mij
Het betere snacken doe je met de Snacklight.
Hardware
kookboek
Eat your art out
De taarten uit het kookboek Moderne Kunst Desserts van Caitlin Freeman zijn even kunstig als de werken waarop ze geïnspireerd zijn.