Werken met Vis - Bart van Olphen

Werken met vis

Spartelend vers in het kookboekenschap: Werken met Vis van Bart van Olphen. Een helpende hand bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Mooi is dat het boek zich concentreert op zeebewoners uit Europa, zo blijft de carbon-vin-print beperkt tot een minimum. Aan de hand van heldere instructies en foto's leer je stap voor stap basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden. Zo fileer je met gemak een platvis, tackel je kabeljauwwangen en tover je pijlinktvisjes met het grootste gemak op tafel.

 
De basisbereidingen zijn bovendien gelardeerd met praktische tips, klassieke sauzen en traditionele recepten uit heel West-Europa.

 

KOOKBOEKEN KING
Bart van Olphen (1970) is oprichter van de duurzame viswinkel Fishes. Zijn eerste kookboek, Het Fishes Kookboek, werd in 2011 bekroond met de prestigieuze internationale Gourmand World Cookbook Award en ook zijn vorige kookboek Het Nederlands Viskookboek viel in de prijzen.

 

Ook leuk voor op de boekenplank: de 500 favoriete kazen van Betty Koster >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Kookboek: Back to Basics
In het nieuwe kookboek Back to Basics gaat Michelinsterren-chef Jacob-Jan Boersma terug naar de basis van gezond eten.
Hardware
Boeken
6x brood bakken
Brood, daar zit wat in! Zeker als je het zelf bakt. We helpen je op weg met zes bakboeken. En vooruit, één kookboek met ideeën voor het lekkerste beleg!Tips en trucs om zelf zuurdesembrood te bakken >
Hardware
21x Keukenspullen
On wednesdays we wear pink
Maar het liefst koken we de hele week door met deze suikerzoete keukenspullen.
Hardware
Shopping
Made in China
...of in Thailand, Japan, Indonesië; deze kleurrijke keukenspullen verdrijven in één tel de spruitjeslucht uit elke keuken.
Hardware
Dubbel feest! Nieuwe winkel en pan voor Le Creuset
Waar beter je nieuwe pannenlijn te lanceren dan in je nieuwe winkel? Aldus geschiedde, Alain Caron onthulde gisteren de nieuwe lijn RVS pannen in de nieuwe Le Creuset-winkel op de Heiligeweg in Amsterdam.
Hardware
Zo overleef je zes maanden zonder supermarkt
In het boek Weg van de Supermarkt wijst culinair journalist Gerrit Jan Groothedde je de weg naar het kopen van écht eten. Echt eten heeft kleur, geur en smaak en koop je volgens hem niet in de supermarkt. Dan maar een eigen moestuin beginnen?
Hardware
Helden
Handige hulpen voor in de keuken
Hello, my name is Oliver. I make work easy.
Hardware
Een serveerplank met een tattoo
Het jonge Nederlandse label Dutchdeluxes maakt mooie, enorme serveerplateaus. XL Foodplatters heten ze.