Werken met Vis - Bart van Olphen

Werken met vis

Spartelend vers in het kookboekenschap: Werken met Vis van Bart van Olphen. Een helpende hand bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Mooi is dat het boek zich concentreert op zeebewoners uit Europa, zo blijft de carbon-vin-print beperkt tot een minimum. Aan de hand van heldere instructies en foto's leer je stap voor stap basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden. Zo fileer je met gemak een platvis, tackel je kabeljauwwangen en tover je pijlinktvisjes met het grootste gemak op tafel.

 
De basisbereidingen zijn bovendien gelardeerd met praktische tips, klassieke sauzen en traditionele recepten uit heel West-Europa.

 

KOOKBOEKEN KING
Bart van Olphen (1970) is oprichter van de duurzame viswinkel Fishes. Zijn eerste kookboek, Het Fishes Kookboek, werd in 2011 bekroond met de prestigieuze internationale Gourmand World Cookbook Award en ook zijn vorige kookboek Het Nederlands Viskookboek viel in de prijzen.

 

Ook leuk voor op de boekenplank: de 500 favoriete kazen van Betty Koster >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Kookboek voor herfstige dagen:
Soep
Soep, niet alleen voor de mens met de getrokken verstandskies of voor zij die zich in de lappenmand bevinden. Janneke Philippi geeft je een heel fijne verzameling recepten van dit vloeibare genot.
Hardware
Trend
Geen kookboeken, maar bakboeken
Alle bakboeken zijn kookboeken, maar niet alle kookboeken zijn bakboeken. Snap je 'm nog? Onder aanvoering van tv-programma's als The Great British Bake Off en Heel Holland Bakt is er ware bakhausse ontstaan. En daar horen bakboeken bij. In deze nieuwe klasse verscheen er het afgelopen jaar een p...
Hardware
4x
Going Dutch Oven
Een Dutch Oven is een zware gietijzeren pan, eentje in de categorie ‘gaat levenslang mee’ om in de oven of op een kampvuur soep, stoofpotten of zelfs brood in te maken.
Hardware
Kookboek: Back to Basics
In het nieuwe kookboek Back to Basics gaat Michelinsterren-chef Jacob-Jan Boersma terug naar de basis van gezond eten.
Hardware
21x Keukenspullen
On wednesdays we wear pink
Maar het liefst koken we de hele week door met deze suikerzoete keukenspullen.
Hardware
nieuwe boeken
8x Italiaanse keuken
Pronto! Acht nieuwe Italiaanse kookboeken in het schap. De een nog lekker dan de ander.
Hardware
2x feest! Nieuwe winkel en pan voor Le Creuset
Waar beter je nieuwe pannenlijn te lanceren dan in je nieuwe winkel? Aldus geschiedde, Alain Caron onthulde gisteren de nieuwe lijn RVS pannen in de nieuwe Le Creuset-winkel op de Heiligeweg in Amsterdam.
Hardware
You are toast! Je selfie op een boterham
Met deze broodrooster produceer je misschien wel de ultieme hipstertoast. Eentje met je eigen selfie erop.