Werken met Vis - Bart van Olphen

Werken met vis

Spartelend vers in het kookboekenschap: Werken met Vis van Bart van Olphen. Een helpende hand bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Mooi is dat het boek zich concentreert op zeebewoners uit Europa, zo blijft de carbon-vin-print beperkt tot een minimum. Aan de hand van heldere instructies en foto's leer je stap voor stap basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden. Zo fileer je met gemak een platvis, tackel je kabeljauwwangen en tover je pijlinktvisjes met het grootste gemak op tafel.

 
De basisbereidingen zijn bovendien gelardeerd met praktische tips, klassieke sauzen en traditionele recepten uit heel West-Europa.

 

KOOKBOEKEN KING
Bart van Olphen (1970) is oprichter van de duurzame viswinkel Fishes. Zijn eerste kookboek, Het Fishes Kookboek, werd in 2011 bekroond met de prestigieuze internationale Gourmand World Cookbook Award en ook zijn vorige kookboek Het Nederlands Viskookboek viel in de prijzen.

 

Ook leuk voor op de boekenplank: de 500 favoriete kazen van Betty Koster >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
City Seeds voor in de stadstuin
Six & Sons, de Amsterdamse stoeremannenconceptstore, brengt speciaal voor stadse types een lijn uit met zaadjes van groente, kruiden en eetbare bloemen. Met duidelijke instructies.
Hardware
Perfectie op z'n Frankensteins
Deze mag naast Van Dams Troostgerechten op de keukenplank: Perfect. Daarin gaat The Guardian-journalist Felicity Cloake op zoek naar dé ideale versie van 68 klassiekers, van hollandaisesaus tot pasta bolognese. 
Hardware
Lekker ding! Margarethe is jarig
Ze loopt al even mee, die Margrethe. Zestig jaar geleden werd deze beslagkom voor het eerst gemaakt.
Hardware
7x
aspergegadget
Goed materiaal is het halve werk. Met deze hardware op het gebied van asperges doet zelfs de grootse kneus de witte koningin eer aan. En vooruit, we gooien er ook nog wat kunde en recepten tegenaan.
Hardware
Vlijmscherpe aanbieding: Microplane-rasp
Deze rasp van an Microplane raspt van alles – en lekker dat dat gaat! Je krijgt 'm nu cadeau bij een abonnement op ELLE Eten.
Hardware
Snoepjes van Smeg
Als macarons zo zoet, de nieuwe fifties keukenhulpen van Smeg.
Hardware
17x veggieproof
Het Lekkerste Vega Kookboek van 2013
I love groente van culinair journalist Janneke Vreugdenhil is uitgeroepen tot het Lekkerste Vegetarische Kookboek van het Jaar. De Snelle Vegetariër en Gebeten door Groente eindigden op de tweede en derde plaats. 
Hardware
Als troost
De vorig jaar overleden culinair auteur Johannes van Dam was een ster in het verzamelen van recepten voor simpele gerechten waarvan de bereiding nauw luistert.