Werken met Vis - Bart van Olphen

Werken met vis

Spartelend vers in het kookboekenschap: Werken met Vis van Bart van Olphen. Een helpende hand bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Mooi is dat het boek zich concentreert op zeebewoners uit Europa, zo blijft de carbon-vin-print beperkt tot een minimum. Aan de hand van heldere instructies en foto's leer je stap voor stap basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden. Zo fileer je met gemak een platvis, tackel je kabeljauwwangen en tover je pijlinktvisjes met het grootste gemak op tafel.

 
De basisbereidingen zijn bovendien gelardeerd met praktische tips, klassieke sauzen en traditionele recepten uit heel West-Europa.

 

KOOKBOEKEN KING
Bart van Olphen (1970) is oprichter van de duurzame viswinkel Fishes. Zijn eerste kookboek, Het Fishes Kookboek, werd in 2011 bekroond met de prestigieuze internationale Gourmand World Cookbook Award en ook zijn vorige kookboek Het Nederlands Viskookboek viel in de prijzen.

 

Ook leuk voor op de boekenplank: de 500 favoriete kazen van Betty Koster >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Opeens lijkt die witte waterkoker hopeloos ouderwets
Hoe raar is het eigenlijk dat als je een kop thee wil, je de hele waterkoker vult en laat koken voor tien? Nils Chudy student aan de Design Academy in Eindhoven vond dat heel raar en bedacht een energiezuinig alternatief: de Miito.
Hardware
Ik zie ik zie wat jij niet ziet
De Franse ontwerper Aurélien Barbry legt je vuilnis onder het röntgenapparaat.
Hardware
Hoe tackle je een slowjuicer?
De Slowjuicer. Heb je die nou wel nodig, vroeg ELLE Eten’s slowjuicer-maagd zich af? Waarom zou je een appel eigenlijk niet gewoon ‘normaal’ opeten? Elke dag een beetje groente en fruit is toch ook prima? Hoog tijd voor een onderzoek.
Hardware
Kookboek voor herfstige dagen:
Soep
Soep, niet alleen voor de mens met de getrokken verstandskies of voor zij die zich in de lappenmand bevinden. Janneke Philippi geeft je een heel fijne verzameling recepten van dit vloeibare genot.
Hardware
4x
Going Dutch Oven
Een Dutch Oven is een zware gietijzeren pan, eentje in de categorie ‘gaat levenslang mee’ om in de oven of op een kampvuur soep, stoofpotten of zelfs brood in te maken.
Hardware
Boeken
6x brood bakken
Brood, daar zit wat in! Zeker als je het zelf bakt. We helpen je op weg met zes bakboeken. En vooruit, één kookboek met ideeën voor het lekkerste beleg!Tips en trucs om zelf zuurdesembrood te bakken >
Hardware
21x Keukenspullen
On wednesdays we wear pink
Maar het liefst koken we de hele week door met deze suikerzoete keukenspullen.
Hardware
Shopping
Made in China
...of in Thailand, Japan, Indonesië; deze kleurrijke keukenspullen verdrijven in één tel de spruitjeslucht uit elke keuken.