Rookoven XL van Barbecook

Roken anno 2013

Nog geen culinaire obsessie voor het jaar 2013? Neem een rookoven!

Bij wie 2011 in het teken van zelf pasta maken stond, ging in 2012 een stapje verder met eigen mozzarella. Anno 2013 is een eigen rookoven wel op zijn plek. Als ding.
 
ROKEN IS GEZOND
Omdat je geen olie of andere vetten nodig hebt, is roken een gezonde manier van koken. Koud roken gebeurt op maximaal 30° C. Het eten blijft dan rauw, maar krijgt wel een subtiele rooksmaak en is langer te bewaren. De temperatuur bij warm roken is tussen de 50 en 80° C. De rooktijd is dan aanzienlijk korter (dan koud roken) en het eten wordt gegaard.
  
Barbecook heeft een nieuwe rookoven die geschikt is voor zowel warm als koud roken. Deze grote jongen is makkelijk in gebruik door de regelbare luchttoevoer en -afvoer, ingebouwde thermometer, stevige ophanghaken, handige zijdeurtjes en afneembare aspot. Ook zit er een grillmand in voor fragiele ingrediënten als garnalen en vis en je kunt de bovenkant gebruiken als vuurschaal. De rookoven XL van Barbecook is verkrijgbaar voor € 159,99. Kijk voor verkoopadressen op www.barbecook.com.

 

En maak dan meteen even deze gemarineerde rookzalm met wasabimayonaise >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Vlees uit het lab: Het Kweekvlees Kookboek
Een gebreide biefstuk, Dodo Nuggets, Celebrity Cubes van Lady Gaga of magic meatballs. Klinkt als iets wat kinderen graag zouden eten. Maar wellicht moeten wij er – over niet al te lange tijd – ook aan geloven.
Hardware
Vriezervrienden! Tips om slimmer in te vriezen
Tv-dinners, wij maken ze zelf en stoppen ze in de vriezer voor als we te moe, lui of druk zijn. dat maakt het een stuk makkelijker om gezond en lekker te eten. Sowieso maakt de diepvries het leven een stuk makkelijker.
Hardware
Vakantie souvenirs
Neem deze ingrediënten mee naar huis
Ga je nog op vakantie? Laat wat ruimte over in je koffer en neem deze inheemse ingrediënten mee naar huis.
Hardware
Voorproefje
Yvette van Bovens nieuwe kookboek
Er komt een nieuw kookboek, of beter gezegd, bakboek aan van Yvette van Boven. Het is nog niet helemaal klaar, maar even meekijken in the making off mocht best.
Hardware
Koken als een Kardashian
en 10 andere celebrity-kookboeken
Een nieuwe aanwinst in de meest illustere categorie van het kookboekenschap: het celebrity-kookboek.
Hardware
Cinema Culinair @ home: kookboek voor filmfans
Cinema Culinair is inmiddels in Rotterdam en omstreken een beproefd concept. Je kijkt een foodfilm en du moment dat er in de film iets genuttigd wordt, krijg jij hetzelfde voorgeschoteld.
Hardware
KitchenAid kan het shaken!
De nieuwe blender van KitchenAid is zo krachtig dat zelfs ijsblokjes crushen geen kunst is. Ideaal voor een cocktail of smoothie.
Hardware
18 barbecues
Groot en klein
Koken op kolen doen we graag. We zetten 20 houtskoolbarbecues voor je op een rij. Voor grote honger en kleine.