Rookoven XL van Barbecook

Roken anno 2013

Nog geen culinaire obsessie voor het jaar 2013? Neem een rookoven!

Bij wie 2011 in het teken van zelf pasta maken stond, ging in 2012 een stapje verder met eigen mozzarella. Anno 2013 is een eigen rookoven wel op zijn plek. Als ding.
 
ROKEN IS GEZOND
Omdat je geen olie of andere vetten nodig hebt, is roken een gezonde manier van koken. Koud roken gebeurt op maximaal 30° C. Het eten blijft dan rauw, maar krijgt wel een subtiele rooksmaak en is langer te bewaren. De temperatuur bij warm roken is tussen de 50 en 80° C. De rooktijd is dan aanzienlijk korter (dan koud roken) en het eten wordt gegaard.
  
Barbecook heeft een nieuwe rookoven die geschikt is voor zowel warm als koud roken. Deze grote jongen is makkelijk in gebruik door de regelbare luchttoevoer en -afvoer, ingebouwde thermometer, stevige ophanghaken, handige zijdeurtjes en afneembare aspot. Ook zit er een grillmand in voor fragiele ingrediënten als garnalen en vis en je kunt de bovenkant gebruiken als vuurschaal. De rookoven XL van Barbecook is verkrijgbaar voor € 159,99. Kijk voor verkoopadressen op www.barbecook.com.

 

En maak dan meteen even deze gemarineerde rookzalm met wasabimayonaise >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Vieze boekjes
Soms komen we in onze zoektocht naar smakelijke kookboeken ook wel eens euh…  andere kookboeken tegen.
Hardware
Opeens lijkt die witte waterkoker hopeloos ouderwets
Hoe raar is het eigenlijk dat als je een kop thee wil, je de hele waterkoker vult en laat koken voor tien? Nils Chudy student aan de Design Academy in Eindhoven vond dat heel raar en bedacht een energiezuinig alternatief: de Miito.
Hardware
Ik zie ik zie wat jij niet ziet
De Franse ontwerper Aurélien Barbry legt je vuilnis onder het röntgenapparaat.
Hardware
Hoe tackle je een slowjuicer?
De Slowjuicer. Heb je die nou wel nodig, vroeg ELLE Eten’s slowjuicer-maagd zich af? Waarom zou je een appel eigenlijk niet gewoon ‘normaal’ opeten? Elke dag een beetje groente en fruit is toch ook prima? Hoog tijd voor een onderzoek.
Hardware
Trend
Geen kookboeken, maar bakboeken
Alle bakboeken zijn kookboeken, maar niet alle kookboeken zijn bakboeken. Snap je 'm nog? Onder aanvoering van tv-programma's als The Great British Bake Off en Heel Holland Bakt is er ware bakhausse ontstaan. En daar horen bakboeken bij. In deze nieuwe klasse verscheen er het afgelopen jaar een p...
Hardware
Kookboek: Back to Basics
In het nieuwe kookboek Back to Basics gaat Michelinsterren-chef Jacob-Jan Boersma terug naar de basis van gezond eten.
Hardware
Boeken
6x brood bakken
Brood, daar zit wat in! Zeker als je het zelf bakt. We helpen je op weg met zes bakboeken. En vooruit, één kookboek met ideeën voor het lekkerste beleg!Tips en trucs om zelf zuurdesembrood te bakken >
Hardware
21x Keukenspullen
On wednesdays we wear pink
Maar het liefst koken we de hele week door met deze suikerzoete keukenspullen.