Rookoven XL van Barbecook

Roken anno 2013

Nog geen culinaire obsessie voor het jaar 2013? Neem een rookoven!

Bij wie 2011 in het teken van zelf pasta maken stond, ging in 2012 een stapje verder met eigen mozzarella. Anno 2013 is een eigen rookoven wel op zijn plek. Als ding.
 
ROKEN IS GEZOND
Omdat je geen olie of andere vetten nodig hebt, is roken een gezonde manier van koken. Koud roken gebeurt op maximaal 30° C. Het eten blijft dan rauw, maar krijgt wel een subtiele rooksmaak en is langer te bewaren. De temperatuur bij warm roken is tussen de 50 en 80° C. De rooktijd is dan aanzienlijk korter (dan koud roken) en het eten wordt gegaard.
  
Barbecook heeft een nieuwe rookoven die geschikt is voor zowel warm als koud roken. Deze grote jongen is makkelijk in gebruik door de regelbare luchttoevoer en -afvoer, ingebouwde thermometer, stevige ophanghaken, handige zijdeurtjes en afneembare aspot. Ook zit er een grillmand in voor fragiele ingrediënten als garnalen en vis en je kunt de bovenkant gebruiken als vuurschaal. De rookoven XL van Barbecook is verkrijgbaar voor € 159,99. Kijk voor verkoopadressen op www.barbecook.com.

 

En maak dan meteen even deze gemarineerde rookzalm met wasabimayonaise >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
You are toast! Je selfie op een boterham
Met deze broodrooster produceer je misschien wel de ultieme hipstertoast. Eentje met je eigen selfie erop.
Hardware
Zo overleef je zes maanden zonder supermarkt
In het boek Weg van de Supermarkt wijst culinair journalist Gerrit Jan Groothedde je de weg naar het kopen van écht eten. Echt eten heeft kleur, geur en smaak en koop je volgens hem niet in de supermarkt. Dan maar een eigen moestuin beginnen?
Hardware
Helden
Handige hulpen voor in de keuken
Hello, my name is Oliver. I make work easy.
Hardware
Een serveerplank met een tattoo
Het jonge Nederlandse label Dutchdeluxes maakt mooie, enorme serveerplateaus. XL Foodplatters heten ze.
Hardware
Uitvinding van de eeuw! Voetballen tot je ijs hebt
Ieder pondje door het mondje? Welnee. De Kickball Ice Cream Maker van Hammacher Schlemmer (10 punten extra voor de naam) dient twintig minuten getrapt en hooggehouden te worden voor je wordt beloond met een halve liter ijs.
Hardware
cadeaupapier: mag het een onsje meer zijn
Een cadeau vermomd als bloederige biefstuk. Hadden we dit zelf maar bedacht.
Hardware
Showbink
Ron Blaauw heeft met zijn ontspannen gastrobar zijn keuken laagdrempeliger en toegankelijker gemaakt. Samsung doet dat ook, maar dan in de vorm van een overzichtelijke koelkast.
Hardware
Weckdienst
5 manieren om je weckpotten te gebruiken
De weckpot gebruik je veel meer dan voor inmaken alleen. Hij is stevig en hittebestendig en daarom een veilig onderkomen voor van alles en nog wat.