Hardware http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/culinieuws/roken-anno-2013/2075300-1-eng-GB/Roken-anno-2013_crop620x450.jpg Roken anno 2013
Rookoven XL van Barbecook

Roken anno 2013

8 januari 2013

Nog geen culinaire obsessie voor het jaar 2013? Neem een rookoven!

Bij wie 2011 in het teken van zelf pasta maken stond, ging in 2012 een stapje verder met eigen mozzarella. Anno 2013 is een eigen rookoven wel op zijn plek. Als ding.
 
ROKEN IS GEZOND
Omdat je geen olie of andere vetten nodig hebt, is roken een gezonde manier van koken. Koud roken gebeurt op maximaal 30° C. Het eten blijft dan rauw, maar krijgt wel een subtiele rooksmaak en is langer te bewaren. De temperatuur bij warm roken is tussen de 50 en 80° C. De rooktijd is dan aanzienlijk korter (dan koud roken) en het eten wordt gegaard.
  
Barbecook heeft een nieuwe rookoven die geschikt is voor zowel warm als koud roken. Deze grote jongen is makkelijk in gebruik door de regelbare luchttoevoer en -afvoer, ingebouwde thermometer, stevige ophanghaken, handige zijdeurtjes en afneembare aspot. Ook zit er een grillmand in voor fragiele ingrediënten als garnalen en vis en je kunt de bovenkant gebruiken als vuurschaal. De rookoven XL van Barbecook is verkrijgbaar voor € 159,99. Kijk voor verkoopadressen op www.barbecook.com.

 

En maak dan meteen even deze gemarineerde rookzalm met wasabimayonaise >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Waarom je beter geen hete frituurpan in de koelkast zet
Onze Meneer Wateetons lost prangende culivragen op. Deze keer: warme dingen in de koelkast plaatsen, mag dat?
Hardware
Ikea’s hightech tafel leert je hoe je moet koken
Deze tafel weegt je ingrediënten, geeft bereidingsadvies en doet maaltijdsuggesties gebaseerd op wat je neerlegt.
Hardware
Oranje toetjes voor Koningsdag
Culinair historicus Lizet Kruyff maakte samen met super-patissier Cees Holtkamp een boek vol koninklijke desserts. Dit ter ere van het van het 200-jarig bestaan van het koningshuis én de eerste Koningsdag nieuwe stijl.
Hardware
Deze robot kookt als een chef en ruimt ook op
Van het maken van een bisque met krab tot de vieze vaat opruimen: deze robot kan het allemaal. En het duurt niet lang meer voordat hij z’n intrede in je keuken doet.
Hardware
Kookboek: mannen lokken met taart
Vijftig taarten, vijftig cafés: de 28-jarige Audrey Shulman, die nooit een vriend had, bood elke potentiële kandidaat een puntje van haar zelfgebakken creaties aan. Het resulteerde in een relatie én het kookboek Sitting in Bars with Cake.
Hardware
Fika: de kunst van de Zweedse koffiepauze
Kaffe betekent koffie in het Zweeds, maar fika is van een heel ander kaliber: het is een diepgewortelde, traditioneel Zweedse koffiepauze. Het gelijknamige boek beschrijft het slow living van de Scandinaviërs.