Rookoven XL van Barbecook

Roken anno 2013

Nog geen culinaire obsessie voor het jaar 2013? Neem een rookoven!

Bij wie 2011 in het teken van zelf pasta maken stond, ging in 2012 een stapje verder met eigen mozzarella. Anno 2013 is een eigen rookoven wel op zijn plek. Als ding.
 
ROKEN IS GEZOND
Omdat je geen olie of andere vetten nodig hebt, is roken een gezonde manier van koken. Koud roken gebeurt op maximaal 30° C. Het eten blijft dan rauw, maar krijgt wel een subtiele rooksmaak en is langer te bewaren. De temperatuur bij warm roken is tussen de 50 en 80° C. De rooktijd is dan aanzienlijk korter (dan koud roken) en het eten wordt gegaard.
  
Barbecook heeft een nieuwe rookoven die geschikt is voor zowel warm als koud roken. Deze grote jongen is makkelijk in gebruik door de regelbare luchttoevoer en -afvoer, ingebouwde thermometer, stevige ophanghaken, handige zijdeurtjes en afneembare aspot. Ook zit er een grillmand in voor fragiele ingrediënten als garnalen en vis en je kunt de bovenkant gebruiken als vuurschaal. De rookoven XL van Barbecook is verkrijgbaar voor € 159,99. Kijk voor verkoopadressen op www.barbecook.com.

 

En maak dan meteen even deze gemarineerde rookzalm met wasabimayonaise >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Uitvinding van de eeuw! Voetballen tot je ijs hebt
Ieder pondje door het mondje? Welnee. De Kickball Ice Cream Maker van Hammacher Schlemmer (10 punten extra voor de naam) dient twintig minuten getrapt en hooggehouden te worden voor je wordt beloond met een halve liter ijs.
Hardware
Er komt een Tostifabriek boek
Dat wil zeggen, als de crowdfundingcampagne lukt. Maar dat kunstje flikten ze eerder al eens.
Hardware
cadeaupapier: mag het een onsje meer zijn
Een cadeau vermomd als bloederige biefstuk. Hadden we dit zelf maar bedacht.
Hardware
Showbink
Ron Blaauw heeft met zijn ontspannen gastrobar zijn keuken laagdrempeliger en toegankelijker gemaakt. Samsung doet dat ook, maar dan in de vorm van een overzichtelijke koelkast.
Hardware
Vlees uit het lab: Het Kweekvlees Kookboek
Een gebreide biefstuk, Dodo Nuggets, Celebrity Cubes van Lady Gaga of magic meatballs. Klinkt als iets wat kinderen graag zouden eten. Maar wellicht moeten wij er – over niet al te lange tijd – ook aan geloven.
Hardware
Vakantie souvenirs
Neem deze ingrediënten mee naar huis
Ga je nog op vakantie? Laat wat ruimte over in je koffer en neem deze inheemse ingrediënten mee naar huis.
Hardware
Voorproefje
Yvette van Bovens nieuwe kookboek
Er komt een nieuw kookboek, of beter gezegd, bakboek aan van Yvette van Boven. Het is nog niet helemaal klaar, maar even meekijken in the making off mocht best.
Hardware
Kleine grote jongen
We kennen er zat. Types die zwijmelen bij het idee van zo’n gietijzeren bakbeest in hun petieterige stadskeuken. Ging dus nooit gebeuren. Tot nu.