Rookoven XL van Barbecook

Roken anno 2013

Nog geen culinaire obsessie voor het jaar 2013? Neem een rookoven!

Bij wie 2011 in het teken van zelf pasta maken stond, ging in 2012 een stapje verder met eigen mozzarella. Anno 2013 is een eigen rookoven wel op zijn plek. Als ding.
 
ROKEN IS GEZOND
Omdat je geen olie of andere vetten nodig hebt, is roken een gezonde manier van koken. Koud roken gebeurt op maximaal 30° C. Het eten blijft dan rauw, maar krijgt wel een subtiele rooksmaak en is langer te bewaren. De temperatuur bij warm roken is tussen de 50 en 80° C. De rooktijd is dan aanzienlijk korter (dan koud roken) en het eten wordt gegaard.
  
Barbecook heeft een nieuwe rookoven die geschikt is voor zowel warm als koud roken. Deze grote jongen is makkelijk in gebruik door de regelbare luchttoevoer en -afvoer, ingebouwde thermometer, stevige ophanghaken, handige zijdeurtjes en afneembare aspot. Ook zit er een grillmand in voor fragiele ingrediënten als garnalen en vis en je kunt de bovenkant gebruiken als vuurschaal. De rookoven XL van Barbecook is verkrijgbaar voor € 159,99. Kijk voor verkoopadressen op www.barbecook.com.

 

En maak dan meteen even deze gemarineerde rookzalm met wasabimayonaise >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
7x
aspergegadget
Goed materiaal is het halve werk. Met deze hardware op het gebied van asperges doet zelfs de grootse kneus de witte koningin eer aan. En vooruit, we gooien er ook nog wat kunde en recepten tegenaan.
Hardware
dieetboeken
Te veel paaseitjes gegeten?
Nee, natuurlijk insinueren we niets. Maar een zak paaseitjes is snel verorberd. Wel, deze boeken bieden wellicht uitkomst bij het bedwingen van de... ehh soufflé.
Hardware
Vlijmscherpe aanbieding: Microplane-rasp
Deze rasp van an Microplane raspt van alles – en lekker dat dat gaat! Je krijgt 'm nu cadeau bij een abonnement op ELLE Eten.
Hardware
6x
Eerste hulp bij moestuinieren
Steek die groene vingers maar uit de mouwen dit voorjaar. Eigen oogst smaakt altijd beter. En voor wie een zetje in de goede richting kan gebruiken tippen we de nieuwste moestuinboeken onder de zon.
Hardware
17x veggieproof
Het Lekkerste Vega Kookboek van 2013
I love groente van culinair journalist Janneke Vreugdenhil is uitgeroepen tot het Lekkerste Vegetarische Kookboek van het Jaar. De Snelle Vegetariër en Gebeten door Groente eindigden op de tweede en derde plaats. 
Hardware
Win deze knappe jongen van Illy
Wat een feest! Niet alleen geven we de fonkelnieuwe illy Y3 espressomachine weg, we doen er ook nog een setje espresso- en cappuccinokoppen bij!
Hardware
5x
schutting snacks
Gezond snacken uit de muur? Een verantwoord diagonaaltje trekken uit de schutting? Geen probleem, je hoeft er niet eens een tuin voor te hebben, een balkon volstaat.
Hardware
Blog wordt boek: The forest feast cookbook
Trend! Blog wordt boek. Een boeg dus. Of blok. In dit geval van de New Yorkse fotograaf Erin Gleeson.