Rookoven XL van Barbecook

Roken anno 2013

8 januari 2013

Nog geen culinaire obsessie voor het jaar 2013? Neem een rookoven!

Bij wie 2011 in het teken van zelf pasta maken stond, ging in 2012 een stapje verder met eigen mozzarella. Anno 2013 is een eigen rookoven wel op zijn plek. Als ding.
 
ROKEN IS GEZOND
Omdat je geen olie of andere vetten nodig hebt, is roken een gezonde manier van koken. Koud roken gebeurt op maximaal 30° C. Het eten blijft dan rauw, maar krijgt wel een subtiele rooksmaak en is langer te bewaren. De temperatuur bij warm roken is tussen de 50 en 80° C. De rooktijd is dan aanzienlijk korter (dan koud roken) en het eten wordt gegaard.
  
Barbecook heeft een nieuwe rookoven die geschikt is voor zowel warm als koud roken. Deze grote jongen is makkelijk in gebruik door de regelbare luchttoevoer en -afvoer, ingebouwde thermometer, stevige ophanghaken, handige zijdeurtjes en afneembare aspot. Ook zit er een grillmand in voor fragiele ingrediënten als garnalen en vis en je kunt de bovenkant gebruiken als vuurschaal. De rookoven XL van Barbecook is verkrijgbaar voor € 159,99. Kijk voor verkoopadressen op www.barbecook.com.

 

En maak dan meteen even deze gemarineerde rookzalm met wasabimayonaise >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Koken als Sophia Loren
en 10 andere celebrity-kookboeken
Koken con Amore van Sophia Loren is een welkome nieuwe aanwinst in de meest illustere categorie van het kookboekenschap: het celebrity-kookboek.
Hardware
Too cool for school
Kent u deze nog-nog-nog? Er is nu ook een Bosatlas voor foodies. Boordevol weetjes!
Hardware
Snijden als Jonnie Boer
Het kan. Jonnies samurai koksmessen zijn vanaf vandaag te koop.
Hardware
De nieuwe Rachel Khoo
Rachel Khoo maakte een kleurrijk derde kookboek: Rachel Khoo's kookschrift, met daarin meer dan 100 recepten.
Hardware
Hebben: een pannekoek-printende robot
Maak ruimte in je keuken voor een pannekoekprintende robot.
Hardware
10x kookboek
Midden-Oosten en verder
Duizend-en-een-nachten vragen om duizend-en-een-recepten. Deze kookboeken, oud en nieuw, brengen de souk, de zon, de geuren en kleuren van het Midden-Oosten gewoon naar de lage landen. Oh! En we hebben Noord-Afrika er voor het gemak (en de smaak) maar even bijgerekend.