Hardware http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/culinieuws/roken-anno-2013/2075300-1-eng-GB/Roken-anno-2013_crop620x450.jpg Roken anno 2013
Rookoven XL van Barbecook

Roken anno 2013

8 januari 2013

Nog geen culinaire obsessie voor het jaar 2013? Neem een rookoven!

Bij wie 2011 in het teken van zelf pasta maken stond, ging in 2012 een stapje verder met eigen mozzarella. Anno 2013 is een eigen rookoven wel op zijn plek. Als ding.
 
ROKEN IS GEZOND
Omdat je geen olie of andere vetten nodig hebt, is roken een gezonde manier van koken. Koud roken gebeurt op maximaal 30° C. Het eten blijft dan rauw, maar krijgt wel een subtiele rooksmaak en is langer te bewaren. De temperatuur bij warm roken is tussen de 50 en 80° C. De rooktijd is dan aanzienlijk korter (dan koud roken) en het eten wordt gegaard.
  
Barbecook heeft een nieuwe rookoven die geschikt is voor zowel warm als koud roken. Deze grote jongen is makkelijk in gebruik door de regelbare luchttoevoer en -afvoer, ingebouwde thermometer, stevige ophanghaken, handige zijdeurtjes en afneembare aspot. Ook zit er een grillmand in voor fragiele ingrediënten als garnalen en vis en je kunt de bovenkant gebruiken als vuurschaal. De rookoven XL van Barbecook is verkrijgbaar voor € 159,99. Kijk voor verkoopadressen op www.barbecook.com.

 

En maak dan meteen even deze gemarineerde rookzalm met wasabimayonaise >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Favoriet! Het bamboe stoommandje
Alleen de geur al van het bamboe stoommandje smaakt naar meer. Plus: het is een knap ding. En je stoomt er werkelijk waar alles in wat je wil. Cake, vis, pasteitjes, dimsum, groenten, om maar wat te noemen.
Hardware
4 tips voor beter grillen!
Toegegeven, die rokerige barbecuesmaak die we allemaal willen, bereik je er niet snel mee. Maar wie zijn grillpan slim gebruikt, kan er mooie dingen mee maken. Tips! 
Hardware
Lachen of huilen? 5 idiote dieetproducten
Een vork die trilt als je teveel eet, een varken dat knorgeluiden naar je maakt als je wat te eten pakt: we weten niet of we moeten lachen of huilen.
Hardware
Berg je lunch op in een Indiase Boho-Tiffin
Je lunch bewaar je vanaf nu in een Boho-Tiffin. Omdat boterhamzakjes ons milieu vergallen en een oer-Hollandse broodtrommel vooral heel saai is.
Hardware
BBQ 2.0: deze apps en apparaten moet je hebben
Want ze maken je een betere buitenkok. We delen ze in van ‘leuk’ naar ‘je neemt het grillen echt serieus’.
Hardware
essentials
Geef je keukenkast een detox
Puilen je lades uit van de kersenontpitters, krieltjesontvellers en slakkentangen? Dit gereedschap heb je nou echt, écht nodig om goed te kunnen koken. De rest mag weg.