Rookoven XL van Barbecook

Roken anno 2013

Nog geen culinaire obsessie voor het jaar 2013? Neem een rookoven!

Bij wie 2011 in het teken van zelf pasta maken stond, ging in 2012 een stapje verder met eigen mozzarella. Anno 2013 is een eigen rookoven wel op zijn plek. Als ding.
 
ROKEN IS GEZOND
Omdat je geen olie of andere vetten nodig hebt, is roken een gezonde manier van koken. Koud roken gebeurt op maximaal 30° C. Het eten blijft dan rauw, maar krijgt wel een subtiele rooksmaak en is langer te bewaren. De temperatuur bij warm roken is tussen de 50 en 80° C. De rooktijd is dan aanzienlijk korter (dan koud roken) en het eten wordt gegaard.
  
Barbecook heeft een nieuwe rookoven die geschikt is voor zowel warm als koud roken. Deze grote jongen is makkelijk in gebruik door de regelbare luchttoevoer en -afvoer, ingebouwde thermometer, stevige ophanghaken, handige zijdeurtjes en afneembare aspot. Ook zit er een grillmand in voor fragiele ingrediënten als garnalen en vis en je kunt de bovenkant gebruiken als vuurschaal. De rookoven XL van Barbecook is verkrijgbaar voor € 159,99. Kijk voor verkoopadressen op www.barbecook.com.

 

En maak dan meteen even deze gemarineerde rookzalm met wasabimayonaise >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Kookboek voor herfstige dagen:
Soep
Soep, niet alleen voor de mens met de getrokken verstandskies of voor zij die zich in de lappenmand bevinden. Janneke Philippi geeft je een heel fijne verzameling recepten van dit vloeibare genot.
Hardware
Trend
Geen kookboeken, maar bakboeken
Alle bakboeken zijn kookboeken, maar niet alle kookboeken zijn bakboeken. Snap je 'm nog? Onder aanvoering van tv-programma's als The Great British Bake Off en Heel Holland Bakt is er ware bakhausse ontstaan. En daar horen bakboeken bij. In deze nieuwe klasse verscheen er het afgelopen jaar een p...
Hardware
4x
Going Dutch Oven
Een Dutch Oven is een zware gietijzeren pan, eentje in de categorie ‘gaat levenslang mee’ om in de oven of op een kampvuur soep, stoofpotten of zelfs brood in te maken.
Hardware
Kookboek: Back to Basics
In het nieuwe kookboek Back to Basics gaat Michelinsterren-chef Jacob-Jan Boersma terug naar de basis van gezond eten.
Hardware
21x Keukenspullen
On wednesdays we wear pink
Maar het liefst koken we de hele week door met deze suikerzoete keukenspullen.
Hardware
nieuwe boeken
8x Italiaanse keuken
Pronto! Acht nieuwe Italiaanse kookboeken in het schap. De een nog lekker dan de ander.
Hardware
2x feest! Nieuwe winkel en pan voor Le Creuset
Waar beter je nieuwe pannenlijn te lanceren dan in je nieuwe winkel? Aldus geschiedde, Alain Caron onthulde gisteren de nieuwe lijn RVS pannen in de nieuwe Le Creuset-winkel op de Heiligeweg in Amsterdam.
Hardware
You are toast! Je selfie op een boterham
Met deze broodrooster produceer je misschien wel de ultieme hipstertoast. Eentje met je eigen selfie erop.