Rookoven XL van Barbecook

Roken anno 2013

8 januari 2013

Nog geen culinaire obsessie voor het jaar 2013? Neem een rookoven!

Bij wie 2011 in het teken van zelf pasta maken stond, ging in 2012 een stapje verder met eigen mozzarella. Anno 2013 is een eigen rookoven wel op zijn plek. Als ding.
 
ROKEN IS GEZOND
Omdat je geen olie of andere vetten nodig hebt, is roken een gezonde manier van koken. Koud roken gebeurt op maximaal 30° C. Het eten blijft dan rauw, maar krijgt wel een subtiele rooksmaak en is langer te bewaren. De temperatuur bij warm roken is tussen de 50 en 80° C. De rooktijd is dan aanzienlijk korter (dan koud roken) en het eten wordt gegaard.
  
Barbecook heeft een nieuwe rookoven die geschikt is voor zowel warm als koud roken. Deze grote jongen is makkelijk in gebruik door de regelbare luchttoevoer en -afvoer, ingebouwde thermometer, stevige ophanghaken, handige zijdeurtjes en afneembare aspot. Ook zit er een grillmand in voor fragiele ingrediënten als garnalen en vis en je kunt de bovenkant gebruiken als vuurschaal. De rookoven XL van Barbecook is verkrijgbaar voor € 159,99. Kijk voor verkoopadressen op www.barbecook.com.

 

En maak dan meteen even deze gemarineerde rookzalm met wasabimayonaise >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
haute couture
Knoeien op een Viktor&Rolf mag best
Knoeien op een Viktor&Rolf of afdrogen met een Viktor&Rolf blijkt minder decadent dan je zou denken. Het modeduo ontwerpt theedoeken en een tafellaken voor de nieuwe textiellijn van het TextielMuseum in Tilburg
Hardware
De beste kookboeken van 2014
Het kookboek van het jaar 2014 is... Koken tussen de Vulkanen. En de ELLE Eten award voor beste vormgeving en fotografie ging naar Over Rook van Meneer Wateetons.  
Hardware
Oh middernacht
schijn een lichie op mij
Het betere snacken doe je met de Snacklight.
Hardware
kookboek
Eat your art out
De taarten uit het kookboek Moderne Kunst Desserts van Caitlin Freeman zijn even kunstig als de werken waarop ze geïnspireerd zijn. 
Hardware
Essentials:
keukenspullen
Wat als morgen je keuken in vlammen zou opgaan en alles wat je hebt, verloren ging? Inclusief je kersenontpitter, krieltjesontveller en slakkentang? Welk gereedschap moet je dan echt, écht opnieuw aanschaffen om goed te kunnen koken?
Hardware
Dit mes snijdt aan twee kanten
Want niet alleen heeft 'ie een dubbelzijdig snijvlak, je krijgt het cadeau bij een jaarabonnement op ELLE Eten.