Hardware http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/culinieuws/roken-anno-2013/2075300-1-eng-GB/Roken-anno-2013_crop620x450.jpg Roken anno 2013
Rookoven XL van Barbecook

Roken anno 2013

8 januari 2013

Nog geen culinaire obsessie voor het jaar 2013? Neem een rookoven!

Bij wie 2011 in het teken van zelf pasta maken stond, ging in 2012 een stapje verder met eigen mozzarella. Anno 2013 is een eigen rookoven wel op zijn plek. Als ding.
 
ROKEN IS GEZOND
Omdat je geen olie of andere vetten nodig hebt, is roken een gezonde manier van koken. Koud roken gebeurt op maximaal 30° C. Het eten blijft dan rauw, maar krijgt wel een subtiele rooksmaak en is langer te bewaren. De temperatuur bij warm roken is tussen de 50 en 80° C. De rooktijd is dan aanzienlijk korter (dan koud roken) en het eten wordt gegaard.
  
Barbecook heeft een nieuwe rookoven die geschikt is voor zowel warm als koud roken. Deze grote jongen is makkelijk in gebruik door de regelbare luchttoevoer en -afvoer, ingebouwde thermometer, stevige ophanghaken, handige zijdeurtjes en afneembare aspot. Ook zit er een grillmand in voor fragiele ingrediënten als garnalen en vis en je kunt de bovenkant gebruiken als vuurschaal. De rookoven XL van Barbecook is verkrijgbaar voor € 159,99. Kijk voor verkoopadressen op www.barbecook.com.

 

En maak dan meteen even deze gemarineerde rookzalm met wasabimayonaise >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Vakantie souvenirs
Neem deze ingrediënten mee naar huis
Ga je nog op vakantie? Laat wat ruimte over in je koffer en neem deze inheemse ingrediënten mee naar huis.
Hardware
De grote Larousse is voor iedereen
Bij de nieuwe uitgave van de acht decennia oude Larousse Gastronomique vertellen chefs en foodies over hun ervaringen met het klassiek Franse naslagwerk. Oh! En we mogen 10 exemplaren van de nieuwe Larousse Gastronomique weggeven!
Hardware
Je oven kun je de schuld niet meer geven…
Samsung vroeg een bataljon sterrenchefs om raad en ontwikkelde een lijn hyperintelligente keukenapparaten.
Hardware
Pleidooi voor de parisiennelepel
Jarenlang mik je ongestraft scharen, openers, spatels en ander gerei in je keukenla. Tot hij op een dag muurvast zit. Klem. Omdat een vergeten werktuig achterin de boel stagneert. Je weet niet eens meer dat je het bezit. Sterker, je weet niet eens meer hoe het heet. Een hernieuwde kennismaking me...
Hardware
5x
Amsterdam in een gids
Culinaire experts, recensenten, trendwatchers en ervaren locals doken massaal de hoofdstad in en maakten gidsen over de nieuwste en beste adressen in Amsterdam. Doe er je voordeel mee!
Hardware
Laten we het hebben over de blauwe olifant in de keuken
Trek hem aan zijn slurf, en zie wat er gebeurt: hij verandert in een trechter!