Hardware http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/kookboeken/reiskookboek/2034617-1-eng-GB/Reiskookboek_crop620x450.jpg Reiskookboek
Reis om de wereld in 80 recepten

Reiskookboek

30 november 2012

Food-fotograaf David Loftus trok de hele wereld over om de tachtig lekkerste recepten te verzamelen en de gerechten te fotograferen.

Hij trad in de voetsporen van Jules Vernes Phileas Fogg om volgens dezelfde route over de hele wereld gerechten te fotograferen. Hij werd dikke matties met Jamie Olivier, ontmoette ook veel andere koks (o.a. Rachel Khoo, Nigella Lawson) en verzamelde de lekkerste gerechten in dit kookreisboek. Een greep uit de 80 recepten recepten? Chilikrab uit Azië, caesar salad uit Amerika en focaccia met blauwe druiven uit Europa.

 

David Loftus, Reis om de wereld in 80 recepten, Uitg Kosmos, € 24,95

 

Hebben! Vega kookboek Food van Mary McCartney >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Waarom je beter geen hete frituurpan in de koelkast zet
Onze Meneer Wateetons lost prangende culivragen op. Deze keer: warme dingen in de koelkast plaatsen, mag dat?
Hardware
Ikea’s hightech tafel leert je hoe je moet koken
Deze tafel weegt je ingrediënten, geeft bereidingsadvies en doet maaltijdsuggesties gebaseerd op wat je neerlegt.
Hardware
Oranje toetjes voor Koningsdag
Culinair historicus Lizet Kruyff maakte samen met super-patissier Cees Holtkamp een boek vol koninklijke desserts. Dit ter ere van het van het 200-jarig bestaan van het koningshuis én de eerste Koningsdag nieuwe stijl.
Hardware
Deze robot kookt als een chef en ruimt ook op
Van het maken van een bisque met krab tot de vieze vaat opruimen: deze robot kan het allemaal. En het duurt niet lang meer voordat hij z’n intrede in je keuken doet.
Hardware
Kookboek: mannen lokken met taart
Vijftig taarten, vijftig cafés: de 28-jarige Audrey Shulman, die nooit een vriend had, bood elke potentiële kandidaat een puntje van haar zelfgebakken creaties aan. Het resulteerde in een relatie én het kookboek Sitting in Bars with Cake.
Hardware
Fika: de kunst van de Zweedse koffiepauze
Kaffe betekent koffie in het Zweeds, maar fika is van een heel ander kaliber: het is een diepgewortelde, traditioneel Zweedse koffiepauze. Het gelijknamige boek beschrijft het slow living van de Scandinaviërs.