Hardware http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/kookboeken/polpo-eten-van-de-straat/2006721-1-eng-GB/Polpo-eten-van-de-straat_crop620x450.jpg Polpo - eten van de straat
Polpo - Russell Norman

Polpo - eten van de straat

12 november 2012

Ongeveer zo lang als er restaurants bestaan, bestaan er restaurantkookboeken. Maar niet eerder waren ze zo oogverblindend als de jongste generatie boeken. Zoals Polpo van Russell Norman.

Polpo zit in een achterafstraatje in het Londense Soho en is nu een van de populairste restaurants van de stad. In het boek focust Norman op de keuken van Venetië. Niet toeristenfuik-uitgekauwd-bolletje-ijs-slappe-pasta-Venetië maar de stad op z'n stoerst en authentiekst.

 

Dus: 140 Italiaanse streetfood-achtige recepten van baby-pizza en makreeltartaar tot walnoot-honingsemifreddo. Mooie fotografie!

 

Russell Norman, Polpo, uitgeverij Bloomsbury, o.a. via abc.nl, € 34,90 (hardback)

 

Meer gecharmeerd van de costa? Het Spanje van Claudia Roden smaakt goed >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
18x Koffietijd
Koffie? Deze stoere machines regelen het voor je.
Hardware
Oma's pudding is het nieuwe cool
Oma's puddingvormen misstaan heus niet in de hipsterkeuken.
Hardware
Lievelings: bloemkool-kannen en ananaspotten
Als rechtgeaarde groenteliefhebbers kunnen we er geen genoeg van krijgen: keramiek in de vorm van groente en fruit.
Hardware
Goeie actie van ELLE Eten en Oldenhof kookwinkel.nl
Is jouw keukenassortiment wel weer toe aan een boost? Deze week krijgen alle ELLE Eten-lezers 10 procent korting op de hele collectie* van kookwinkel.nl!
Hardware
Voor vader! 4 boeken over bbq’en
We tippen 4 boeken voor je vader, die diep van binnen altijd al een serieuze buitenkok wilde zijn.
Hardware
Waarom je nooit plastic moet snijden met een koksmes
Toen ik laatst een vacuümzak opende met een koksmes kreeg ik toegebeten: ‘nooit plastic snijden met een koksmes!’ Ik heb toen niks terug durven zeggen, want het was mijn baas en hij had een groter mes, maar volgens mij is het een fabeltje. Hoe zit het? Peter M.