Polpo - Russell Norman

Polpo - eten van de straat

Ongeveer zo lang als er restaurants bestaan, bestaan er restaurantkookboeken. Maar niet eerder waren ze zo oogverblindend als de jongste generatie boeken. Zoals Polpo van Russell Norman.

Polpo zit in een achterafstraatje in het Londense Soho en is nu een van de populairste restaurants van de stad. In het boek focust Norman op de keuken van Venetië. Niet toeristenfuik-uitgekauwd-bolletje-ijs-slappe-pasta-Venetië maar de stad op z'n stoerst en authentiekst.

 

Dus: 140 Italiaanse streetfood-achtige recepten van baby-pizza en makreeltartaar tot walnoot-honingsemifreddo. Mooie fotografie!

 

Russell Norman, Polpo, uitgeverij Bloomsbury, o.a. via abc.nl, € 34,90 (hardback)

 

Meer gecharmeerd van de costa? Het Spanje van Claudia Roden smaakt goed >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Vieze boekjes
Soms komen we in onze zoektocht naar smakelijke kookboeken ook wel eens euh…  andere kookboeken tegen.
Hardware
Opeens lijkt die witte waterkoker hopeloos ouderwets
Hoe raar is het eigenlijk dat als je een kop thee wil, je de hele waterkoker vult en laat koken voor tien? Nils Chudy student aan de Design Academy in Eindhoven vond dat heel raar en bedacht een energiezuinig alternatief: de Miito.
Hardware
Ik zie ik zie wat jij niet ziet
De Franse ontwerper Aurélien Barbry legt je vuilnis onder het röntgenapparaat.
Hardware
Hoe tackle je een slowjuicer?
De Slowjuicer. Heb je die nou wel nodig, vroeg ELLE Eten’s slowjuicer-maagd zich af? Waarom zou je een appel eigenlijk niet gewoon ‘normaal’ opeten? Elke dag een beetje groente en fruit is toch ook prima? Hoog tijd voor een onderzoek.
Hardware
Trend
Geen kookboeken, maar bakboeken
Alle bakboeken zijn kookboeken, maar niet alle kookboeken zijn bakboeken. Snap je 'm nog? Onder aanvoering van tv-programma's als The Great British Bake Off en Heel Holland Bakt is er ware bakhausse ontstaan. En daar horen bakboeken bij. In deze nieuwe klasse verscheen er het afgelopen jaar een p...
Hardware
Kookboek: Back to Basics
In het nieuwe kookboek Back to Basics gaat Michelinsterren-chef Jacob-Jan Boersma terug naar de basis van gezond eten.
Hardware
Boeken
6x brood bakken
Brood, daar zit wat in! Zeker als je het zelf bakt. We helpen je op weg met zes bakboeken. En vooruit, één kookboek met ideeën voor het lekkerste beleg!Tips en trucs om zelf zuurdesembrood te bakken >
Hardware
21x Keukenspullen
On wednesdays we wear pink
Maar het liefst koken we de hele week door met deze suikerzoete keukenspullen.