Polpo - eten van de straat

Ongeveer zo lang als er restaurants bestaan, bestaan er restaurantkookboeken. Maar niet eerder waren ze zo oogverblindend als de jongste generatie boeken. Zoals Polpo van Russell Norman.

gerelateerd
Waarom je nooit plastic moet snijden met een koksmes
When life gives you lemons... gebruik je zesteur!
Onze dierbaarste kookboeken
Kerstdecoratie: tafel dekken doe je zo
Polpo - Russell Norman

Polpo zit in een achterafstraatje in het Londense Soho en is nu een van de populairste restaurants van de stad. In het boek focust Norman op de keuken van Venetië. Niet toeristenfuik-uitgekauwd-bolletje-ijs-slappe-pasta-Venetië maar de stad op z'n stoerst en authentiekst.

 

Dus: 140 Italiaanse streetfood-achtige recepten van baby-pizza en makreeltartaar tot walnoot-honingsemifreddo. Mooie fotografie!

 

Russell Norman, Polpo, uitgeverij Bloomsbury, o.a. via abc.nl, € 34,90 (hardback)

 

Meer gecharmeerd van de costa? Het Spanje van Claudia Roden smaakt goed >

gerelateerd
Waarom je nooit plastic moet snijden met een koksmes
When life gives you lemons... gebruik je zesteur!
Onze dierbaarste kookboeken
Kerstdecoratie: tafel dekken doe je zo
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO