Hardware http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/kookboeken/polpo-eten-van-de-straat/2006721-1-eng-GB/Polpo-eten-van-de-straat_crop620x450.jpg Polpo - eten van de straat
Polpo - Russell Norman

Polpo - eten van de straat

12 november 2012

Ongeveer zo lang als er restaurants bestaan, bestaan er restaurantkookboeken. Maar niet eerder waren ze zo oogverblindend als de jongste generatie boeken. Zoals Polpo van Russell Norman.

Polpo zit in een achterafstraatje in het Londense Soho en is nu een van de populairste restaurants van de stad. In het boek focust Norman op de keuken van Venetië. Niet toeristenfuik-uitgekauwd-bolletje-ijs-slappe-pasta-Venetië maar de stad op z'n stoerst en authentiekst.

 

Dus: 140 Italiaanse streetfood-achtige recepten van baby-pizza en makreeltartaar tot walnoot-honingsemifreddo. Mooie fotografie!

 

Russell Norman, Polpo, uitgeverij Bloomsbury, o.a. via abc.nl, € 34,90 (hardback)

 

Meer gecharmeerd van de costa? Het Spanje van Claudia Roden smaakt goed >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Oranje toetjes voor Koningsdag
Culinair historicus Lizet Kruyff maakte samen met super-patissier Cees Holtkamp een boek vol koninklijke desserts. Dit ter ere van het van het 200-jarig bestaan van het koningshuis én de eerste Koningsdag nieuwe stijl.
Hardware
Deze robot kookt als een chef en ruimt ook op
Van het maken van een bisque met krab tot de vieze vaat opruimen: deze robot kan het allemaal. En het duurt niet lang meer voordat hij z’n intrede in je keuken doet.
Hardware
Kookboek: mannen lokken met taart
Vijftig taarten, vijftig cafés: de 28-jarige Audrey Shulman, die nooit een vriend had, bood elke potentiële kandidaat een puntje van haar zelfgebakken creaties aan. Het resulteerde in een relatie én het kookboek Sitting in Bars with Cake.
Hardware
Fika: de kunst van de Zweedse koffiepauze
Kaffe betekent koffie in het Zweeds, maar fika is van een heel ander kaliber: het is een diepgewortelde, traditioneel Zweedse koffiepauze. Het gelijknamige boek beschrijft het slow living van de Scandinaviërs.
Hardware
Doei broodtrommel, hallo lunchbowl
Denk out of the box en into the bowl. De broodtrommel heeft zijn beste tijd gehad. Met een paar eenvoudige ingrediënten en/of restanten van het eten van de avond ervoor flans je zo een lunchbowl-to-go in elkaar.
Hardware
5 magnetron- trucs die je wil weten
Want dit apparaat kan veel meer dan alleen je diepvriesmaaltijd opwarmen. Denk aan knapperige bacon, schuimende melk en krokante taco.