Polpo - Russell Norman

Polpo - eten van de straat

Ongeveer zo lang als er restaurants bestaan, bestaan er restaurantkookboeken. Maar niet eerder waren ze zo oogverblindend als de jongste generatie boeken. Zoals Polpo van Russell Norman.

Polpo zit in een achterafstraatje in het Londense Soho en is nu een van de populairste restaurants van de stad. In het boek focust Norman op de keuken van Venetië. Niet toeristenfuik-uitgekauwd-bolletje-ijs-slappe-pasta-Venetië maar de stad op z'n stoerst en authentiekst.

 

Dus: 140 Italiaanse streetfood-achtige recepten van baby-pizza en makreeltartaar tot walnoot-honingsemifreddo. Mooie fotografie!

 

Russell Norman, Polpo, uitgeverij Bloomsbury, o.a. via abc.nl, € 34,90 (hardback)

 

Meer gecharmeerd van de costa? Het Spanje van Claudia Roden smaakt goed >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
City Seeds voor in de stadstuin
Six & Sons, de Amsterdamse stoeremannenconceptstore, brengt speciaal voor stadse types een lijn uit met zaadjes van groente, kruiden en eetbare bloemen. Met duidelijke instructies.
Hardware
Perfectie op z'n Frankensteins
Deze mag naast Van Dams Troostgerechten op de keukenplank: Perfect. Daarin gaat The Guardian-journalist Felicity Cloake op zoek naar dé ideale versie van 68 klassiekers, van hollandaisesaus tot pasta bolognese. 
Hardware
Lekker ding! Margarethe is jarig
Ze loopt al even mee, die Margrethe. Zestig jaar geleden werd deze beslagkom voor het eerst gemaakt.
Hardware
7x
aspergegadget
Goed materiaal is het halve werk. Met deze hardware op het gebied van asperges doet zelfs de grootse kneus de witte koningin eer aan. En vooruit, we gooien er ook nog wat kunde en recepten tegenaan.
Hardware
Vlijmscherpe aanbieding: Microplane-rasp
Deze rasp van an Microplane raspt van alles – en lekker dat dat gaat! Je krijgt 'm nu cadeau bij een abonnement op ELLE Eten.
Hardware
Snoepjes van Smeg
Als macarons zo zoet, de nieuwe fifties keukenhulpen van Smeg.
Hardware
17x veggieproof
Het Lekkerste Vega Kookboek van 2013
I love groente van culinair journalist Janneke Vreugdenhil is uitgeroepen tot het Lekkerste Vegetarische Kookboek van het Jaar. De Snelle Vegetariër en Gebeten door Groente eindigden op de tweede en derde plaats. 
Hardware
Als troost
De vorig jaar overleden culinair auteur Johannes van Dam was een ster in het verzamelen van recepten voor simpele gerechten waarvan de bereiding nauw luistert.