Polpo - Russell Norman

Polpo - eten van de straat

12 november 2012

Ongeveer zo lang als er restaurants bestaan, bestaan er restaurantkookboeken. Maar niet eerder waren ze zo oogverblindend als de jongste generatie boeken. Zoals Polpo van Russell Norman.

Polpo zit in een achterafstraatje in het Londense Soho en is nu een van de populairste restaurants van de stad. In het boek focust Norman op de keuken van Venetië. Niet toeristenfuik-uitgekauwd-bolletje-ijs-slappe-pasta-Venetië maar de stad op z'n stoerst en authentiekst.

 

Dus: 140 Italiaanse streetfood-achtige recepten van baby-pizza en makreeltartaar tot walnoot-honingsemifreddo. Mooie fotografie!

 

Russell Norman, Polpo, uitgeverij Bloomsbury, o.a. via abc.nl, € 34,90 (hardback)

 

Meer gecharmeerd van de costa? Het Spanje van Claudia Roden smaakt goed >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Kookboek
Hoor wie klopt daar?
Met de komst van de Sint ligt nu ook Het Grote Sinterklaas Kookboek in de winkels. We verklappen vast vier recepten om in de stemming te komen.
Hardware
haute couture
Knoeien op een Viktor&Rolf mag best
Knoeien op een Viktor&Rolf of afdrogen met een Viktor&Rolf blijkt minder decadent dan je zou denken. Het modeduo ontwerpt theedoeken en een tafellaken voor de nieuwe textiellijn van het TextielMuseum in Tilburg
Hardware
De beste kookboeken van 2014
Het kookboek van het jaar 2014 is... Koken tussen de Vulkanen. En de ELLE Eten award voor beste vormgeving en fotografie ging naar Over Rook van Meneer Wateetons.  
Hardware
Oh middernacht
schijn een lichie op mij
Het betere snacken doe je met de Snacklight.
Hardware
kookboek
Eat your art out
De taarten uit het kookboek Moderne Kunst Desserts van Caitlin Freeman zijn even kunstig als de werken waarop ze geïnspireerd zijn. 
Hardware
Essentials:
keukenspullen
Wat als morgen je keuken in vlammen zou opgaan en alles wat je hebt, verloren ging? Inclusief je kersenontpitter, krieltjesontveller en slakkentang? Welk gereedschap moet je dan echt, écht opnieuw aanschaffen om goed te kunnen koken?