Hardware http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/kookboeken/kookboek-onder-de-boom/1279785-2-eng-GB/Kookboek-onder-de-boom_crop620x450.jpg Kookboek onder de boom

Kookboek onder de boom

17 december 2011

In de aanloop naar de feestdagen doet ELLE Eten wekelijks een kookboekentip aan de hand. Voor wie zijn of haar culinaire leven graag wat simpeler maakt: Perfect: 68 Essential Recipes for Every Cook’s Repertoire van Felicity Cloake.

Je wilt geen coq au vin maken. Je wilt de allerlekkerste coq au vin maken. Je wilt niet zomaar een ei koken. Je wilt het perfecte ei koken, met gestold eiwit en vloeibare dooier. Maar helaas: er zijn nogal wat recepten in omloop die elkaar tegenspreken. En wie heeft nou de tijd om zes verschillende soorten tomatensaus uit te proberen?
 

De Britse culinair journalist Felicity Cloake heeft daar de tijd voor, want het is de stof van haar wekelijkse column op guardian.co.uk. Zelf hoef je dus niet langer aan te kloten met verschillende recepten, want Felicity rapporteert in prettig leesbare stijl haar ondervindingen tijdens het uitproberen van verschillende recepten van bijvoorbeeld culinaire oermoeder  Julia Child tot kookwetenschapper Harold McGee, en formuleert vervolgens zelf het perfecte recept.

 
Felicity begint met algemene tips voor een goed uitgeruste keuken en voorraadkast, en volgt met recepten voor bijvoorbeeld pesto, bearnaisesaus en hamburgers. Veel van de recepten staan ook online, probeer bijvoorbeeld de heerlijke hummus.

 
Felicity Cloake, Perfect: 68 Essential Recipes for Every Cook’s Repertoire, uitg Penguin Books (Engelstalig), €23,99 via Bol.com

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Je oven kun je de schuld niet meer geven…
Samsung vroeg een bataljon sterrenchefs om raad en ontwikkelde een lijn hyperintelligente keukenapparaten.
Hardware
Pleidooi voor de parisiennelepel
Jarenlang mik je ongestraft scharen, openers, spatels en ander gerei in je keukenla. Tot hij op een dag muurvast zit. Klem. Omdat een vergeten werktuig achterin de boel stagneert. Je weet niet eens meer dat je het bezit. Sterker, je weet niet eens meer hoe het heet. Een hernieuwde kennismaking me...
Hardware
5x
Amsterdam in een gids
Culinaire experts, recensenten, trendwatchers en ervaren locals doken massaal de hoofdstad in en maakten gidsen over de nieuwste en beste adressen in Amsterdam. Doe er je voordeel mee!
Hardware
Laten we het hebben over de blauwe olifant in de keuken
Trek hem aan zijn slurf, en zie wat er gebeurt: hij verandert in een trechter!
Hardware
Leestip! Het boek dat tegen diëten is
Goed eten en gewicht verliezen is niet moeilijk, volgens culinair journalist Gerrit Jan Groothedde. Hij vulde het Antidieetboek met zijn wijsheid.
Hardware
The Cutlery Project
6x te gek bestek
Bestek, maar dan net even anders.