Kookboek onder de boom

In de aanloop naar de feestdagen doet ELLE Eten wekelijks een kookboekentip aan de hand. Voor wie zijn of haar culinaire leven graag wat simpeler maakt: Perfect: 68 Essential Recipes for Every Cook’s Repertoire van Felicity Cloake.

Je wilt geen coq au vin maken. Je wilt de allerlekkerste coq au vin maken. Je wilt niet zomaar een ei koken. Je wilt het perfecte ei koken, met gestold eiwit en vloeibare dooier. Maar helaas: er zijn nogal wat recepten in omloop die elkaar tegenspreken. En wie heeft nou de tijd om zes verschillende soorten tomatensaus uit te proberen?
 

De Britse culinair journalist Felicity Cloake heeft daar de tijd voor, want het is de stof van haar wekelijkse column op guardian.co.uk. Zelf hoef je dus niet langer aan te kloten met verschillende recepten, want Felicity rapporteert in prettig leesbare stijl haar ondervindingen tijdens het uitproberen van verschillende recepten van bijvoorbeeld culinaire oermoeder  Julia Child tot kookwetenschapper Harold McGee, en formuleert vervolgens zelf het perfecte recept.

 
Felicity begint met algemene tips voor een goed uitgeruste keuken en voorraadkast, en volgt met recepten voor bijvoorbeeld pesto, bearnaisesaus en hamburgers. Veel van de recepten staan ook online, probeer bijvoorbeeld de heerlijke hummus.

 
Felicity Cloake, Perfect: 68 Essential Recipes for Every Cook’s Repertoire, uitg Penguin Books (Engelstalig), €23,99 via Bol.com

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Vieze boekjes
Soms komen we in onze zoektocht naar smakelijke kookboeken ook wel eens euh…  andere kookboeken tegen.
Hardware
Opeens lijkt die witte waterkoker hopeloos ouderwets
Hoe raar is het eigenlijk dat als je een kop thee wil, je de hele waterkoker vult en laat koken voor tien? Nils Chudy student aan de Design Academy in Eindhoven vond dat heel raar en bedacht een energiezuinig alternatief: de Miito.
Hardware
Ik zie ik zie wat jij niet ziet
De Franse ontwerper Aurélien Barbry legt je vuilnis onder het röntgenapparaat.
Hardware
Hoe tackle je een slowjuicer?
De Slowjuicer. Heb je die nou wel nodig, vroeg ELLE Eten’s slowjuicer-maagd zich af? Waarom zou je een appel eigenlijk niet gewoon ‘normaal’ opeten? Elke dag een beetje groente en fruit is toch ook prima? Hoog tijd voor een onderzoek.
Hardware
Trend
Geen kookboeken, maar bakboeken
Alle bakboeken zijn kookboeken, maar niet alle kookboeken zijn bakboeken. Snap je 'm nog? Onder aanvoering van tv-programma's als The Great British Bake Off en Heel Holland Bakt is er ware bakhausse ontstaan. En daar horen bakboeken bij. In deze nieuwe klasse verscheen er het afgelopen jaar een p...
Hardware
Kookboek: Back to Basics
In het nieuwe kookboek Back to Basics gaat Michelinsterren-chef Jacob-Jan Boersma terug naar de basis van gezond eten.
Hardware
Boeken
6x brood bakken
Brood, daar zit wat in! Zeker als je het zelf bakt. We helpen je op weg met zes bakboeken. En vooruit, één kookboek met ideeën voor het lekkerste beleg!Tips en trucs om zelf zuurdesembrood te bakken >
Hardware
21x Keukenspullen
On wednesdays we wear pink
Maar het liefst koken we de hele week door met deze suikerzoete keukenspullen.