Kookboek onder de boom

In de aanloop naar de feestdagen doet ELLE Eten wekelijks een kookboekentip aan de hand. Voor wie zijn of haar culinaire leven graag wat simpeler maakt: Perfect: 68 Essential Recipes for Every Cook’s Repertoire van Felicity Cloake.

Je wilt geen coq au vin maken. Je wilt de allerlekkerste coq au vin maken. Je wilt niet zomaar een ei koken. Je wilt het perfecte ei koken, met gestold eiwit en vloeibare dooier. Maar helaas: er zijn nogal wat recepten in omloop die elkaar tegenspreken. En wie heeft nou de tijd om zes verschillende soorten tomatensaus uit te proberen?
 

De Britse culinair journalist Felicity Cloake heeft daar de tijd voor, want het is de stof van haar wekelijkse column op guardian.co.uk. Zelf hoef je dus niet langer aan te kloten met verschillende recepten, want Felicity rapporteert in prettig leesbare stijl haar ondervindingen tijdens het uitproberen van verschillende recepten van bijvoorbeeld culinaire oermoeder  Julia Child tot kookwetenschapper Harold McGee, en formuleert vervolgens zelf het perfecte recept.

 
Felicity begint met algemene tips voor een goed uitgeruste keuken en voorraadkast, en volgt met recepten voor bijvoorbeeld pesto, bearnaisesaus en hamburgers. Veel van de recepten staan ook online, probeer bijvoorbeeld de heerlijke hummus.

 
Felicity Cloake, Perfect: 68 Essential Recipes for Every Cook’s Repertoire, uitg Penguin Books (Engelstalig), €23,99 via Bol.com

 
 
Meer Hardware...
Hardware
Vlees uit het lab: Het Kweekvlees Kookboek
Een gebreide biefstuk, Dodo Nuggets, Celebrity Cubes van Lady Gaga of magic meatballs. Klinkt als iets wat kinderen graag zouden eten. Maar wellicht moeten wij er – over niet al te lange tijd – ook aan geloven.
Hardware
Vriezervrienden! Tips om slimmer in te vriezen
Tv-dinners, wij maken ze zelf en stoppen ze in de vriezer voor als we te moe, lui of druk zijn. dat maakt het een stuk makkelijker om gezond en lekker te eten. Sowieso maakt de diepvries het leven een stuk makkelijker.
Hardware
Vakantie souvenirs
Neem deze ingrediënten mee naar huis
Ga je nog op vakantie? Laat wat ruimte over in je koffer en neem deze inheemse ingrediënten mee naar huis.
Hardware
Voorproefje
Yvette van Bovens nieuwe kookboek
Er komt een nieuw kookboek, of beter gezegd, bakboek aan van Yvette van Boven. Het is nog niet helemaal klaar, maar even meekijken in the making off mocht best.
Hardware
Koken als een Kardashian
en 10 andere celebrity-kookboeken
Een nieuwe aanwinst in de meest illustere categorie van het kookboekenschap: het celebrity-kookboek.
Hardware
Cinema Culinair @ home: kookboek voor filmfans
Cinema Culinair is inmiddels in Rotterdam en omstreken een beproefd concept. Je kijkt een foodfilm en du moment dat er in de film iets genuttigd wordt, krijg jij hetzelfde voorgeschoteld.
Hardware
KitchenAid kan het shaken!
De nieuwe blender van KitchenAid is zo krachtig dat zelfs ijsblokjes crushen geen kunst is. Ideaal voor een cocktail of smoothie.
Hardware
18 barbecues
Groot en klein
Koken op kolen doen we graag. We zetten 20 houtskoolbarbecues voor je op een rij. Voor grote honger en kleine.