Chez Adriaan

Culibundel: Chez Adriaan

Gewoon, omdat je deze bundel wilt hebben.

Wie met zijn schrijfsels Johannes van Dam de adem kan benemen, moet van goeden huize komen. Het lukte Adriaan Jaeggi. Zijn culinaire columns voor de Volkskrant waren inderdaad bijzonder geestig, en tegelijkertijd hartverscheurend en ontroerend. Vier jaar na zijn dood zijn ze gebundeld: 98 columns met makkelijke recepten. Om te huilen zo mooi. 

 

'Chez Adriaan', Adriaan Jaeggi, € 24,95 uitg Nw Amsterdam

 

Vlijtige columnlezer? Beste Johannes, culinaire vragen aan Johannes van Dam >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
City Seeds voor in de stadstuin
Six & Sons, de Amsterdamse stoeremannenconceptstore, brengt speciaal voor stadse types een lijn uit met zaadjes van groente, kruiden en eetbare bloemen. Met duidelijke instructies.
Hardware
Perfectie op z'n Frankensteins
Deze mag naast Van Dams Troostgerechten op de keukenplank: Perfect. Daarin gaat The Guardian-journalist Felicity Cloake op zoek naar dé ideale versie van 68 klassiekers, van hollandaisesaus tot pasta bolognese. 
Hardware
Lekker ding! Margarethe is jarig
Ze loopt al even mee, die Margrethe. Zestig jaar geleden werd deze beslagkom voor het eerst gemaakt.
Hardware
7x
aspergegadget
Goed materiaal is het halve werk. Met deze hardware op het gebied van asperges doet zelfs de grootse kneus de witte koningin eer aan. En vooruit, we gooien er ook nog wat kunde en recepten tegenaan.
Hardware
Vlijmscherpe aanbieding: Microplane-rasp
Deze rasp van an Microplane raspt van alles – en lekker dat dat gaat! Je krijgt 'm nu cadeau bij een abonnement op ELLE Eten.
Hardware
Snoepjes van Smeg
Als macarons zo zoet, de nieuwe fifties keukenhulpen van Smeg.
Hardware
17x veggieproof
Het Lekkerste Vega Kookboek van 2013
I love groente van culinair journalist Janneke Vreugdenhil is uitgeroepen tot het Lekkerste Vegetarische Kookboek van het Jaar. De Snelle Vegetariër en Gebeten door Groente eindigden op de tweede en derde plaats. 
Hardware
Als troost
De vorig jaar overleden culinair auteur Johannes van Dam was een ster in het verzamelen van recepten voor simpele gerechten waarvan de bereiding nauw luistert.