Chez Adriaan

Culibundel: Chez Adriaan

5 januari 2012

Gewoon, omdat je deze bundel wilt hebben.

Wie met zijn schrijfsels Johannes van Dam de adem kan benemen, moet van goeden huize komen. Het lukte Adriaan Jaeggi. Zijn culinaire columns voor de Volkskrant waren inderdaad bijzonder geestig, en tegelijkertijd hartverscheurend en ontroerend. Vier jaar na zijn dood zijn ze gebundeld: 98 columns met makkelijke recepten. Om te huilen zo mooi. 

 

'Chez Adriaan', Adriaan Jaeggi, € 24,95 uitg Nw Amsterdam

 

Vlijtige columnlezer? Beste Johannes, culinaire vragen aan Johannes van Dam >

 
 
Meer Hardware...
Hardware
5 magnetron- trucs die je wil weten
Want dit apparaat kan veel meer dan alleen je diepvriesmaaltijd opwarmen. Denk aan knapperige bacon, schuimende melk en krokante taco.
Hardware
7 boeken
Amsterdamse iconen
Restaurant Le Garage bestaat vijfentwintig jaar. Eigenaar en kookgek Joop Braakhekke viert dat met een boek vol culinaire verhalen.
Hardware
Het is gelukt: het Buurtsuper kookboek is er
ELLE Eten’s Marianne Meijerink zocht crowdfunders voor haar tweede boek over de buurtsuper. En het is gelukt: afgelopen maand kwam het boek uit. ‘Het gaat heel goed,’ zegt Marianne. ‘In rap tempo heb ik een dikke stapel verkocht aan boekhandels en buurtsupers. Alles doe ik zelf: rondbrengen, vers...
Hardware
Moestuindossier
6 handige boeken met tips en recepten
Of je nu een groentje bent, of groene vingers hebt: een naslagwerk over moestuinieren in je boekenkast hebben is altijd handig. Wij tippen een handjevol!Check ook ons moestuindossier: die helpt je van zaadje naar slaatje
Hardware
3 kookboeken voor een klein budget
Meer maand over dan geld deze dagen? We tippen drie budgetkookboeken.
Hardware
Koken als Sophia Loren
en 10 andere celebrity-kookboeken
Koken con Amore van Sophia Loren is een welkome nieuwe aanwinst in de meest illustere categorie van het kookboekenschap: het celebrity-kookboek.