Hardware
Perfectie op z'n Frankensteins
Deze mag naast Van Dams Troostgerechten op de keukenplank: Perfect. Daarin gaat The Guardian-journalist Felicity Cloake op zoek naar dé ideale versie van 68 klassiekers, van hollandaisesaus tot pasta bolognese. 
Hardware
Lekker ding! Margarethe is jarig
Ze loopt al even mee, die Margrethe. Zestig jaar geleden werd deze beslagkom voor het eerst gemaakt.
Hardware
7x
aspergegadget
Goed materiaal is het halve werk. Met deze hardware op het gebied van asperges doet zelfs de grootse kneus de witte koningin eer aan. En vooruit, we gooien er ook nog wat kunde en recepten tegenaan.
Hardware
Vlijmscherpe aanbieding: Microplane-rasp
Deze rasp van an Microplane raspt van alles – en lekker dat dat gaat! Je krijgt 'm nu cadeau bij een abonnement op ELLE Eten.
Hardware
6x
Eerste hulp bij moestuinieren
Steek die groene vingers maar uit de mouwen dit voorjaar. Eigen oogst smaakt altijd beter. En voor wie een zetje in de goede richting kan gebruiken tippen we de nieuwste moestuinboeken onder de zon.
Hardware
Snoepjes van Smeg
Als macarons zo zoet, de nieuwe fifties keukenhulpen van Smeg.
Hardware
17x veggieproof
Het Lekkerste Vega Kookboek van 2013
I love groente van culinair journalist Janneke Vreugdenhil is uitgeroepen tot het Lekkerste Vegetarische Kookboek van het Jaar. De Snelle Vegetariër en Gebeten door Groente eindigden op de tweede en derde plaats. 
Hardware
Als troost
De vorig jaar overleden culinair auteur Johannes van Dam was een ster in het verzamelen van recepten voor simpele gerechten waarvan de bereiding nauw luistert. 
Hardware
5x
schutting snacks
Gezond snacken uit de muur? Een verantwoord diagonaaltje trekken uit de schutting? Geen probleem, je hoeft er niet eens een tuin voor te hebben, een balkon volstaat.
Hardware
Blog wordt boek: The forest feast cookbook
Trend! Blog wordt boek. Een boeg dus. Of blok. In dit geval van de New Yorkse fotograaf Erin Gleeson.
Hardware
Nooit meer afwassen
Niet omdat we niet van afwassen houden natuurlijk. Maar deze zelfreinigende borden zijn nu eenmaal beter voor het milieu.
Hardware
Waterkoker voor theeleuten
Wist je dat groene thee veel lekkerder is op een temperatuur tussen de 70 en 80 ˚C? Als je deze thee met kokend water maakt, gaan de aroma’s verloren en komen de bittere smaken naar boven. Dat willen we juist niet.