Filmavond? Zo maak je popcorn met bijzondere smaken

Lekker extraatje voor bij je filmavond.

gerelateerd
Dit is de gouden tip voor een perfect spiegelei
Paasontbijt! 10x leuke tips, ideeën en recepten
Zó bereid je de perfecte tofu

Film aan, popcorn erbij en de luie avond kan niet meer stuk. Wil je de traditie van zoute of zoete popcorn eens doorbreken? Probeer één van deze smaken uit en maak je filmavond zo net even bijzonderder. Ieder recept is gemaakt op 25 gram pofmaïs.

8 foodfilms die je gezien móet hebben >

POPCORN POFFEN: THE BASICS
Verhit een pan op het vuur met één tot twee eetlepels plantaardige olie en voeg de popcorn toe zodra de pan goed heet is. Doe direct het deksel op de pan. Draai het vuur uit zodra het poffen af begint te nemen. Haal het deksel er pas af als het poffen volledig is gestopt.

CHILI CHEESE POPCORN
Pof de popcorn zoals hierboven aangegeven. Smelt 25 gram boter in een andere pan samen met een halve theelepel chilipoeder en flinke snuf zout. Verdeel het boter-kruidenmengsel over de gepofte popcorn en schud de pan zodat het mengsel goed wordt verdeeld. Rasp met een fijne rasp wat Parmezaanse kaas over de warme popcorn heen zodat het smelt.

Waarom popcorn gezonder is dan je denkt >

POPCORN MET MATCHA EN PURE CHOCOLADE
Bereid de popcorn. Verhit honderd gram pure chocolade (in stukjes) met één eetlepel kokosolie en zorg dat je constant blijft roeren. Bestrooi de gepofte popcorn met twee theelepels matchapoeder en schud de pan zodat het poeder zich over de popcorn verspreidt. Giet de popcorn over in een schaal en schenk daar de gesmolten chocolade overheen. Klaar is Kees!

CHEESE ONION POPCORN
Pof de popcorn. Giet de popcorn over in een grote bak, strooi er wat uienpoeder en eventueel knoflookpoeder overheen en schud de bak lichtjes zodat de kruiden zich vermengen. Strooi dan fijngeraspte kaas over de nog warme popcorn heen zodat het smelt.

Waarom eten we eigenlijk pocorn in de bioscoop? >

TRUFFELPOPCORN
Pof de popcorn. Laat 25 gram boter smelten in een pannetje en voeg hier 15 ml truffelolie aan toe. Roer die twee door elkaar met een garde en schenk het mengsel over de gepofte popcorn. Zorg dat het goed verdeeld wordt. Je kunt er optioneel nog zout, truffelzout of Parmezaanse kaas aan toevoegen.

POPCORN MET WITTE CHOCOLADE EN OREO
Bereid de popcorn. Smelt 100 gram witte chocolade in een pannetje en giet dit dit over de gepofte popcorn. Meng het geheel met een lepel of spatel door elkaar, zodat de chocolade op alle popcorn zit. Stop ongeveer 10 oreokoekjes in een zakje en sla deze kapot tot kleine stukjes. Verdeel de kleine oreostukjes over de popcorn met gesmolten chocolade en schud zodat de oreo goed verdeeld is.

GEZOUTEN KARAMEL
Bereid de popcorn. Maak gezouten karamel volgens dit recept en druppel het over de gepofte popcorn heen. Maak het zo bont als je zelf wilt qua hoeveelheid.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO