Zo kun je zelf pasta maken zonder pastamachine

Smaakvol en ontzettend makkelijk.

gerelateerd
Seizoenskalender groenten & fruit: februari
11 hacks om ongeveer élk recept vegan te maken
10 hoofdgerechten met garnalen
Is verse vis écht beter dan diepvriesvis?
Getty Images

Altijd al eens zelf pasta willen maken, maar geen pastamachine in huis? Geen probleem. Verse pasta maken kan ook zonder. En het is nog eens ontzettend makkelijk ook.  

Dit is de verbazingwekkende hoeveelheid zout die je moet toevoegen aan pasta >

GEEN EI
Pici, zo heet de pasta die je zonder machine maakt. Het is een pastasoort van dikke, lange slierten. Hoe je 'm maakt? Met je handen, door te rollen. Het deeg voor de pasta is hetzelfde als die voor ieder ander. Alleen de eieren moet je uit het recept weglaten.

En zo'n deegrecept vind je hier >

AAN DE SLAG
Het deeg voor de pasta mix je met een mixer, of met de hand in een kom of op het aanrecht. Het mixen doe je tot het deeg glad en elastisch is. Daarna wikkel je het in vershoudfolie, om het gedurende een uur te  laten rusten.  

ROLLEN MAAR
Na dit uur kneed je het deeg tot een rechthoek. Hier snij je een dunne plak vanaf. En dan kan het echte werk beginnen: rollen. Van binnen naar buiten, tot je slierten ongeveer zo dik en lang zijn als een potlood. Leg de pastaslierten die klaar zijn op een met bloem bedekt aanrecht, om plakken te voorkomen. Ook kun je bloem gebruiken wanneer de pasta al aan het aanrecht blijft plakken tijdens het rollen. Je zult zien, het is een waar redmiddel.

Voor als je 'm niet zelf maakt: welke pastasoort gebruik je wanneer >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO