Vegan bacon maken van rijstpapier doe je zo

De tempeh- en auberginebacon hadden het pad voor vegetarische bacon al vrijgemaakt, maar ook rijstpapier treedt de wereld in. Natuurlijk zal ’ie nooit de real deal vervangen, maar deze fakon (=fake bacon) is een uitkomst voor wie wél zin heeft in iets dat lijkt op het echte ding.

gerelateerd
Seizoenskalender groenten & fruit: december
6 redenen waarom pittig eten goed voor je is
Dit is ons favoriete traditionele sinterklaassnoep
10x feestelijke bijgerechten voor de Kerst
Getty Images

Omdat deze fakon wordt gemaakt van rijstpapier, is-ie ook nog eens 100% plantaardig.

 

Slanina z ryzoveho papiru? #ricepaperbacon #videocommingsoon

Een foto die is geplaatst door Blue vegan pig (@maczetabvp) op

 
 

BACON VAN RIJSTPAPIER

Dusss… Hoe maak je rijstpapierfakon? Zo!

Ingrediënten

Rijstpapier 

Voor de marinade

1 el sojasaus of tamari

1 el olijfolie

1 el agave of maple siroop

0,5 el hete saus (tabasco bijvoorbeeld)

2 el rookaroma of barbecuesaus of gerooktepaprikapoeder

Peper en zout naar smaak

Olie om te frituren

BEREIDING
Knip of snijd de rijstpapiervellen in lange stukken. Dip ze in lauwwarm water en druk twee stukken tegen elkaar. Bestrijk ze daarna met marinade en frituur ze heel kort in een pan met olie. Laat de strips uitlekken op keukenpapier.

Tip: Bewaar je rijstpapierbacon in een luchtdichte doos, zo blijft het krokant.

Het geheim voor vegan mayonaise vind je hier! >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO