Om deze reden heb jij een hekel aan stukjes in je eten

We verklappen vast: je kunt er helemaal niks aan doen.

gerelateerd
20x warme soep met recept
10x lekkere koolhydraat-arme recepten
Chef Kitumara verklapt hoe je thuis perfecte sushirijst klaarmaakt
Getty Images

Volwassen en nog steeds een hekel aan stukjes in je eten? Je bent niet de enige. Er is zelfs een hele logische verklaring voor. Had je – en iedereen die jou altijd een aansteller heeft gevonden – niet gedacht hè?

Deze foodtrends laten we achterwege in 2018 >

APPELS MET PEREN VERGELIJKEN
De structuur van eten minstens even belangrijk als de smaak ervan, zo liet een studie van het Amerikaanse Duke Medical Center zien. Voor deze studie moesten een aantal proefpersonen gepureerde producten eten. Dit deden ze terwijl ze geblinddoekt waren. Wat bleek? In slechts veertig procent van de gevallen konden ze raden wat ze op hadden. Vooral appels en peren werden veel door elkaar gehaald.

We kunnen wellicht geen chocolade meer eten in 2050 >

WAT DE BOER NIET KENT...
Vermoedelijk worden we voorzichtiger als de structuur van voedsel anders is dan we verwachten of gewend zijn. Dit heeft te maken met ons overlevingsmechanisme, die ons behoedt voor viezigheid en besmettingen.

AANSTELLERITIS?
Dat jij de stukjes in je yoghurt vies vindt, heeft dus helemaal niks te maken met aanstelleritis. Het is puur oerinstinct. Je bent dus eigenlijk een echte overlever.

Deze Amerikaanse voedselwetgevingen moet je even lezen >

Bron: HLN 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO