Zo gril je de perfecte steak op de BBQ

Op uw plaatsen en klaar? Grillen maar.

gerelateerd
Sauzen en dips voor bij de BBQ
Zo maak je chique hotdogs
Dit blikvoer zou je altijd op voorraad moeten hebben
Getty Images

De BBQ’s kunnen weer worden afgestoft, want met het zonnetje op komst is het altijd een goed idee om te barbecueën. Een groot gegrild stuk vlees is vaak – vooral voor mannen – liefde op het eerste gezicht. Hoe je je steak perfect kunt maken? Dat lees je hier.

Sauzen en dips voor bij de BBQ >

Slager

Haal je vlees bij de slager. Het liefst zelfs bij een slager die biologisch of scharrelvlees verkoopt. Geloof ons, het vlees smaakt echt beter. Bij de supermarkt weten ze vaak niet eens van welk stuk van het rund het vlees komt.

Vlees

Vraag aan je slager een steak die minstens twee en een halve centimeter dik is. Is de steak dunner dan dat, dan is het lastig om hem medium of medium rare te grillen. Meestal kun je op 200 of 250 gram steak per persoon rekenen. Heb je grote eters dan zul je misschien naar de 300 gram gaan. Maar dit kun je natuurlijk ook oplossen door bij de barbecue veel bijgerechten te serveren. Wedden dat ze deze niet kunnen laten staan?

5x de perfecte vis voor op de BBQ >

Klaar? En grillen maar

Hoe je de perfecte steak nou precies kunt kruiden en grillen zie je op het filmpje:

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO