Kerst: familiediner

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

gerelateerd
Alle redenen op een rij waarom je pure chocolade moet eten
5x eten waarvan je haar gaat groeien
De zon schijnt! 5 snelle happen voor bij de rosé
Hoe smaken tulpenbollen?

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.
 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm
Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO