Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

12 december 2014

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.
 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm
Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
5x Recepten met banaan
Hoezee, het is vandaag internationale bananendag
En ter ere van deze bijzondere gelegenheid hebben we de beste recepten met onze gele vriend in de hoofdrol verzameld.
Food
Zo voorkom je een soggy bottom in vijf stappen
De gevreesde soggy bottom: een ongare, natte taartbodem. Hoe voorkom je deze misdaad tegen je taart?
Food
Dit taartdeeg met wodka lukt altijd (echt waar!)
Taartdeeg kan lastig te bereiden zijn: het kan krimpen in de oven of het valt taai uit. Culiwonder en sterrenchef Heston Blumenthal heeft de oplossing: wodka.
Food
Trek je koelkast leeg! 13 supersnelle borrelhappen
Koken? Je staat net zo lekker te bieren met je vrienden. Maar de honger slaat toe en je hebt nog geen pínda in huis. Doe je voordeel met deze stoere happen. Hoofdingrediënt: zo goed als niks. 
Food
Het beste recept voor flammkuchen
Serveert een restaurant ons iets bijzonders, dan stappen we meteen de keuken in voor het recept. Omdat we brutaal zijn.
Food
De zon schijnt! 5 snelle happen voor bij de rosé
Al die rosé smaakt veel lekkerder met een zonnige hap erbij, dat moge duidelijk zijn.