Food http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/food/recepten-menu-kerst-familiediner/3506259-6-eng-GB/Kerst-familiediner_crop620x450.jpg Kerst: familiediner
Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

12 december 2014

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.
 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm
Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
Zondags genoegen: amandel- granita met brioche
Brunchen als een koning.
Food
De gruyère op een voetstuk
Gedwee, zonder protesteren, laat gruyère zich al tijdenlang overschaduwen door parmezaan en comté. En waarom, vraag je je af wanneer je deze Zwitserse, licht zoete harde kaas weer eens proeft.
Food
Kopen bij de toko: tofu puffs
Eerlijk gezegd loopt het water ons niet direct in de mond bij het zien van witte zompige hompen tofu. Maar van deze supersponsjes zijn we wél fan.
Food
Skillet cornbread met kaas
Dit Amerikaanse maisbrood is in de winter heerlijk bij stevige soepen en bonenschotels. Nu eten we het gewoon bij de barbecue, vergezeld door een goed stuk vlees.
Food
Vandaag is alles groen
Ze zijn jong, vers, frisgroen, en ze barsten van de energie – deze gerechten hebben maar één doel in hun leven: een feestje bouwen.
Food
Recept: zoetzoute kouign-amann
Bitterzoet en zoetzuur zijn interessante smaken, maar lang niet zo intrigerend als de zoet-zoutcombinatie. Twee versnaperingen strijden daarbij om de gunst: kouign-amann en caramel au beurre salé, beide uit Bretagne.