Kerst: familiediner

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

gerelateerd
25x snel recept Wat eten we vandaag?
Seizoenskalender groenten & fruit: februari
Waarschijnlijk gooi je het gezondste deel van je avocado in de prullenbak
Wat eten we vandaag? Aubergine!

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.
 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm
Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

gerelateerd
25x snel recept Wat eten we vandaag?
Seizoenskalender groenten & fruit: februari
Waarschijnlijk gooi je het gezondste deel van je avocado in de prullenbak
Wat eten we vandaag? Aubergine!
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO