Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

12 december 2014

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.
 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm
Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
11 tips voor de perfecte cake
Bakbasics: de simpele botercake kan nóg beter. Zo doe je dat.
Food
Moestuindossier:
van zaadje naar slaatje
Er is maar weinig zo bevredigend als het werken met zelf verbouwde radijzen, rucola en tuinbonen. Wij helpen je all the way, van stekkie naar je bord. We tippen acht zaadjes en blijven de komende tijd aanvullen.
Food
Pasen! De 10 lekkerste recepten met ei
Wat hebben we nodig deze Pasen? Een bindende factor, luchtig type, makkelijk in de omgang. Met soldaatjes en dol op vanille en hollandaise saus. We zijn zó blij met deze  supersophisticated klassiekers met een hoofdrol voor ei.
Food
Zo maak je écht Surinaamse pindasoep
Een geliefde ex-schoonmoeder leerde ons deze hartverwarmende, Surinaamse pindasoep maken. Mét geheim ingrediënt.
Food
Weekbreker: retro monchoutaart
De taart die je zonder oven maakt. Jeugdsentiment!
Food
Zo maak je chique hotdogs
Deze hotdog staat een treetje hoger op de culinaire ladder. Het belangrijkste van de hotdog van nu is dat de worst handgedraaid is.