Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

12 december 2014

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.
 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm
Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
Vega: Spaanse tortilla
Spanjaarden zijn meesters in van het niets iets maken. Slechts een ui, een aardappel en een ei in huis? Mooi, want daar bakken we deze klassieker mee.
Food
Zondags genoegen: Baked potatoe
De baked potatoes zijn het meest gezegende onderdeel van de Britse sunday roast: gebakken in ganzenvet, krokant van buiten en bijna puree van binnen.
Food
Zoals een tompoes hoort te smaken
Aan het gebakje van vanillepudding tussen twee deksels van bladerdeeg dat als tompoes of tom pouce bekendstaat, kun je het allermeest verdienen door het in de fabriek te maken of quasi-ambachtelijk in elkaar te sleutelen van prefab onderdelen.
Food
25x
Ultiem weekendrecept
Weekend vieren we met Amerikaanse pancakes met lemon curd, zelfgebakken brood en boeuf à la bourguignonne. We hebben toch tijd zat.
Food
Cheesecake Do's & Don'ts
Je kunt dit weelderige baksel met allerlei kazen bereiden, van kwark tot ricotta, maar als je het goed doet, lach je met het resultaat iedereen uit. Daarom zeggen wij: cheesecake!
Food
Chef's Special
Langzaam geroosterd buikspek
Momenteel o-ve-ral te vinden op de menukaart: slow roasted buikspek. Kun je ook prima thuis maken. En we doen er nog een paar winterse helden bij die ook zomaar op een menukaart hadden kunnen staan.