Food http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/food/recepten-menu-kerst-familiediner/3506259-6-eng-GB/Kerst-familiediner_crop620x450.jpg Kerst: familiediner
Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

12 december 2014

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.
 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm
Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
Toko voor Dummies: de Indonesische
Al die mysterieuze, aantrekkelijk ruikende producten uit de Indonesische toko zou je zo kopen – als je wist wat je ermee moest. Een beknopt overzicht voor toko-dummies, waar je meteen wat mee kunt.
Food
Gek eetwaar: percebes
Jaren geleden bekeken we tijdens het FoodPhotofestival in Tarragona een bizarre fotoreportage over de ‘oogst’ van percebes (of zogenaamde eendenmosselen). Ooit van gehoord? Wij niet.
Food
Het is de Dag van de Pastasalade! We hebben tips
De Dag van de Pastasalade laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. Met deze tips voorkom je een rubberen bite en vlakke smaken.
Food
Recepten: 7x ijspret
De lekkerste ijsrecepten voor je op rij; van sorbet van citroen, groene appeltjes of banaan en kiwi tot friszoete granita van watermeloen met munt en lolly’s van ananasijs. 
Food
10 tips voor stoppen met suiker
Maar dan zonder hysterie.
Food
Liever bacon dan seks (en andere feiten en tips)
Zo is het bakken van bacon goed voor je pan, en bestaat er zoiets als bacon glijmiddel. Dus.