Doe het zelf cruesli

Zelf cruesli maken is heel makkelijk. Bovendien is zelfgemaakte cruesli onwaarschijnlijk veel lekkerder dan gekochte, zit er minder suiker in en kun je honing, ahornsiroop of bruine-rijstsiroop gebruiken om het te zoeten.

gerelateerd
20x warme soep met recept
Om deze reden heb jij een hekel aan stukjes in je eten
10x lekkere koolhydraat-arme recepten
Chef Kitumara verklapt hoe je thuis perfecte sushirijst klaarmaakt
Getty Images

Voeg gewoon toe wat je lekker vindt, zoals stukjes gedroogde abrikozen, dadels, kokosvlokken, noten, pitten en zaden. Met dit recept kun je makkelijk variëren.

CRUESLI
makkelijk | ontbijt | een grote pot | 10 min bereidingstijd + 40 min oventijd en 5 uur wachttijd

> havervlokken 250 g
> noten, pitten en zaden 250 g
> tarwezemelen 20 g
> honing of ahornsiroop 250 g
> neutrale olie 120 ml
> gedroogd fruit 100 g

Liever hartige cruesli? Kan ook! >

BEREIDING
Verwarm de oven tot 160ºC. Meng in een grote kom de havervlokken, noten, pitten, zaden en tarwezemelen. Los in een klein kommetje 1 tl zout op in 1 el heet water. Klop er de honing of hornsiroop en olie door. Doe het mengsel bij de droge ingrediënten, meng zorgvuldig en spreid het uit over een grote bakplaat. Zet de bakplaat 40 min in het midden van de oven. Roer elke 10 min om. Zet de oven uit, zet ovendeur half open en laat de cruesli in de oven helemaal afkoelen.

Meng er dan het gedroogde fruit door. Gebruik je bijvoorbeeld abrikozen, snij die dan in stukjes ter grootte van een rozijn. Bewaar de cruesli goed afgesloten.

5x goed zoet zonder suikerpieken >
Ontbijten met avocado is altijd goed >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO