Is de pannenkoek het nieuwe streetfood?

Doe ons maar een pannenkoek to go.

gerelateerd
Wat is gezonder: spelt of tarwe?
Seizoenskalender groenten & fruit: februari
11 hacks om ongeveer élk recept vegan te maken
Getty Images

Heb jij de laatste jaren ook zo veel tijd doorgebracht in pannenkoekenrestaurants? Je bent niet de enige. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we in de crisis massaal aan de pannenkoeken gingen, als we buiten de deur aten. En geef ons eens ongelijk.

Dit buitenlandse streetfood moet je echt eens proberen >

NEDERLANDSE FAVORIET
De cijfers vertellen ons dat de pannenkoekenbranche dan ook met zestien procent is gegroeid de afgelopen tien jaar. En ook nu de economie is bijgetrokken blijft-ie groeien. Maar wel in een hele andere omgeving. Anders dan je gewend bent, ga je de restaurants namelijk terugvinden in de stad in plaats van in een beboste omgeving.

METAMORFOSE
Ook krijgen ze een heel ander uiterlijk. De eethuizen verruilen hun traditionele boerderij-look namelijk voor een bijtijds jasje. En ook de pannenkoeken worden in deze verandering meegenomen. In de stadse pannenkoekenrestaurants vind je namelijk niet zo gauw de ouderwetse pannenkoek met stroop. Je eet hier Japanse okonomiyaki, pancakes en crêpes.

Zo bak je de perfecte pannenkoek >

PANNENKOEK TO GO
Tel daarbij op dat pannenkoeken snel te maken zijn, ze uit het vuistje gegeten kunnen worden én een cultureel ding zijn en je hebt het nieuwe streetfood. Een kwestie van tijd dus tot de pannenkoek de stad overneemt?

JEUGDSENTIMENT
Voor de nostalgische mensen onder ons, geen zorgen: het pannenkoekenrestaurant zoals je 'm kent zal niet veranderen in jeugdsentiment uit een ver verleden. Deze versie blijft heus ook wel bestaan. En stiekem zijn wij daar best wel blij mee. Een boswandeling is namelijk niet goed afgesloten zonder een oer-Hollandse pannenkoek geserveerd op een kleurplaat die bedoeld is als placemat.  

Recept! 4x pannenkoeken maar dan anders >

Bron: Spronsen 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO