Paardenbloem eten: gezond of giftig?

In de tuin trek je 'm het liefst met wortel en al uit de grond, maar hoe doet-ie het in de keuken?

gerelateerd
Seizoenskalender groenten & fruit: februari
11 hacks om ongeveer élk recept vegan te maken
10 hoofdgerechten met garnalen
Is verse vis écht beter dan diepvriesvis?
Getty Images

VITAMINEBOM
De blaadjes van een paardenbloem zitten boordevol mineralen als magnesium, koper, calcium en ijzer en bevatten het halve alfabet aan vitaminen. De smaak is een beetje bitter, maar dat los je makkelijk op: een paar blaadjes door je salade en je proeft ze amper nog. Of  stoom, wok of verwerk in een soep het bittere randje er gewoon af. 

VAN TOP TOT TEEN
Niet alleen de blaadjes van de paardenbloem zijn eetbaar, de bloem is van top tot teen te gebruiken. Zo is de bloem zelf rauw, gepaneerd en gefrituurd te eten en smaakt hij zoet en knapperig. De wortels van de bloem blijken een goede vervanger voor de dagelijkse dosis cafeïne zijn wanneer gedroogd en geroosterd en doen niet onder voor een kunnen gedroogd en geroosterd worden. En klinkt eten je toch niet helemaal lekker? Dan kun je de bloem altijd nog in je thee stoppen. 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO