4x gezond ontbijt voor onderweg

Haast, snel, nog drie minuten, stress, waar zijn mijn sleutels, ik moet nog eten.  Alleen bij goede planners verloopt het dageraad rustig. Maar voor de andere 99% van Nederland: zie hier, 4x snel ontbijt voor onderweg. Kun je rustig aan doen en misschien zelfs iets later opstaan.

gerelateerd
4 foods waarvan je niet wist dat je ze kon invriezen
Deze 4 recepten laten zien dat je oud brood nooit zomaar moet weggooien
16x Baalmomentjes van iedereen die van eten houdt
Getty Images

TREIN: Griekse yoghurt met banaan, honing en kaneel
Prak de banaan fijn met een vork. Doe daar drie scheppen Griekse Yoghurt, een flinke drup honing en een snuf kaneel bij en doe het in een afgesloten bak. Dat is makkelijk oplepelen in de trein.

Dit is waarom het belangrijk is om goed te ontbijten >

LOPEN: Havermout met sojamelk, blauwe bessen en amandelen
Om van tevoren te maken. Doe een schep havermout in een afsluitbaar bakje. Giet er sojamelk overheen en blauwe bessen uit de vriezer en laat een nacht staan. Hak de volgende dag amandelen fijn en strooi ze eroverheen. Lepel mee en je hebt een ontbijt on the run.

AUTO/FIETS: Appelkaramel smoothie
Zo gemaakt en makkelijk in een fles te gieten. Kun je makkelijk in de auto je appelkaramelsmoothie opdrinken, die gezonder is dan hij klinkt. Ga voor het recept naar running with spoons >

SKEELEREN: Griekse yoghurt met pindakaas en appel
Rasp een appel fijn in een bak, doe daar drie lepels Griekse yoghurt bij en een eetlepel pindakaas. Even roeren en klaar is kees. Een goede proteïnenbom voor een work-out. Maar ook gewoon een goed begin van de dag.

Inspitatie: 5x havermout anders >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO