Liever bacon dan seks (en andere feiten en tips)

Zo is het bakken van bacon goed voor je pan, en bestaat er zoiets als bacon glijmiddel. Dus.

gerelateerd
Dit is de perfecte kaassaus voor je nacho’s
5x ontbijt dat je de avond van te voren kunt klaarmaken
Dit is het verschil tussen brie en camembert
4 dingen die je moet weten over kokosolie
Getty Images

Allereerst: bacon is vlees dat gesneden wordt van de flanken, rug of buik van een varken. Dit wordt vervolgens gezouten, gedroogd en soms ook gerookt. Volgens Bacon Today bestaat 11 procent van een varken uit bacon.

Een beetje water in de pan zorgt ervoor dat bacon niet zo spettert. Leg de bacon in de pan, bedek de bodem met water, en zet op hoog vuur tot het water is opgelost. Verlaag het vuur en bak de bacon knapperig.

Maar als je haast hebt, kun je bacon ook in de magnetron doen. Nodig: bacon, keukenpapier en een bord. Leg het keukenpapier op het bord, plaats de bacon erop en dek het vlees af met nog een keukenpapiertje. Nuke het geheel voor een minuut. Je hebt nu knapperige bacon.

Volgens The Kitchn is het bakken van bacon goed voor je pannen. De coating heeft namelijk baat bij het vet dat het varkensvlees bevat.

Nog een goede tip: bewaar je baconvet. Je kunt het namelijk gebruiken om ui mee te karamelliseren, of om je kip mee in te smeren. Eigenlijk werkt het gewoon voor alles waar je ook olijfolie voor zou gebruiken.

En dan nu: tijd voor de vreemde feiten!

Er bestaat zoiets als Magic Vegan Bacon Grease. Dat is dus vegan baconsmaak.

Ook op de markt: bacon taartfrosting, bacon flosdraad en bacon glijmiddel.

Om in die sfeer te blijven hangen: volgens een (luchtig) onderzoek van Maple Leaf Foods heeft 43% procent van de ondervraagden liever een plak bacon dan seks. Uit datzelfde onderzoek kwam ook naar voren dat 23 procent zich afvroeg of zijn/haar partner meer van bacon hield dan van de persoon in kwestie. Niet geheel onterecht.

App: word wakker en ruik bacon >
10 rare bacon producten >
Handig: een verzameling tips voor de barbecue >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO