Dit moet je weten als je vaak kookt met knoflook

Of als je er gewoon zielsveel van houdt.

gerelateerd
Seizoenskalender groenten & fruit: april
Waarom je nóóit een rozijn moet nemen als oog voor je paaskonijn
Pasen: getikt ei
De 10 lekkerste recepten met ei
Getty Images: knoflook

We tippen een aantal handige tips en trucs die volledig zijn gericht op de basis van bijna alle hartige recepten: knoflook. Alstublieft, voor als jij net als wij niet zonder knoflook kan leven.

OVEN
Rooster een hele knoflookbol in de oven voor zoete, zachte knoflook. Door de tenen in de oven te doen, wordt het een smeerbare, karamelachtige spread. Heerlijk op geroosterd brood. Of, geloof het of niet, gewoon uit ‘t vuistje.

BAKKEN
Knoflook brandt akelig snel aan. Dan is het bitter en niet lekker meer, in dat geval kun je het beste opnieuw beginnen. Vanaf nu gaat dat niet meer gebeuren, want we gaan de perfecte ‘knoflookbaktijd’ met je delen. Knoop het in de oren: tussen de 30 en 45 seconden, niet korter en niet langer. En probeer de knoflook op het laatste moment in de pan te doen, dat wil ook nog helpen.

Probeer deze gekke combinatie met knoflook eens >

SNIJDEN
Hak knoflook fijn voor een sterke smaak, en snijd hem in plakken voor een mildere smaak. Een hele teen knoflook is namelijk minder intens dan een in plakken, en een fijngehakte is nog intenser. Dit komt omdat je de cellen kapot snijdt en er daardoor meer smaak vrijkomt. Weer wat geleerd.

PERSEN OF RASPEN
Een pers geeft de meest intense smaak, want je perst de knoflook door kleine gaatjes. Probeer het ook eens met een kleine rasp. Die krijg je ook nog eens een stuk sneller schoon dan een pers. Het sap dat vrijkomt geeft je gerecht nog meer smaak.

Of probeer deze knoflookpasta met pijnboompitten en kappertjes >

GEUR
De sterke geur is nou eenmaal onlosmakelijk met knoflook verbonden. Was je handen dan ook direct. Of pers wat vers limoensap uit boven je handen, dan schijnt de geur ook te verdwijnen. Jij blij en je collega’s de volgende dag ook.

BEWAREN
Je kunt hele knoflookbollen twee maanden bewaren. Als je ze aan hebt gebroken zijn ze tien dagen goed. Bewaar ze niet in de ijskast, dan verliezen ze hun smaak. Gewoon op een droge, donkere plek ergens in de keuken.

Bron: Popsugar
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO