6 kaasregels waar iedereen zich aan dient te houden

Sweet dreams are made of cheese, who am I to diss a brie? Kaas is verslavend lekker, en met déze tips ben je straks een heuse kaasgoeroe. Als je dat dan niet al was.

gerelateerd
Tip! Zo vermijd je plakkende rijstnoedels
Dit is de perfecte kaassaus voor je nacho’s
5x ontbijt dat je de avond van te voren kunt klaarmaken
Dit is het verschil tussen brie en camembert
Getty Images

BAKPAPIER
Je kunt kaas het beste in bakpapier bewaren. Of in het inpakpapier van de kaasboer, natuurlijk. Folie zorgt er namelijk voor dat je kaas in de koeling uitdroogt of juist gaat zweten buiten de koeling. En zweetkaas wil je vermijden.

Zo maak je de perfecte kaasplank >

VERPAKKEN
Verpak de kaas altijd als je ‘m in de ijskast stopt. Kale kaas in de koelkast betekent een kurkdroge, keiharde kaas als je ‘m eruit haalt.

WACHTEN
Het is moeilijk, maar geduld is een schone zaak. Zéker bij romige kazen. Een brie die net uit de ijskast komt, is hard en heeft veel minder smaak dan een brie op kamertemperatuur. Dan loopt ‘ie zo lekker weg. En dat is precies wat we willen.

Dit is waarom stinkkaas stinkt >

MESSEN
Zorg dat je genoeg messen in huis hebt, want voor elke kaas kun je het beste een ander mes gebruiken. Je proeft de geitenkaas niet meer als er ook roquefort aan het mes zit. Dat is zonde van de smaak.

BLOK
Hou de kaas zo lang mogelijk in z’n vorm. Het schijnt dat de meeste smaak in het middelste gedeelte van de kaas zit. Gewoon met een mes er een stuk afsnijden voor op toast, beetje honing erop, klaar is kaas. Eh, kees.

Lees hier 51 tips van ’t kaasmeisje >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO