Women's Health x ELLE Eten: Healthy Food Battle

The game is on! Wie maakt de lekkerste, mooiste kikkererwten-maïssoep met airfried tempé en houdt ook nog eens de keuken schoon? Team ELLE Eten of Women's Health? - SPONSORED -

gerelateerd
Te veel zout toegevoegd? Zo red je de maaltijd
Gesmolten kaas! 6 kaasfondue recepten
10 tips voor stoppen met suiker
Verkoudheid of griepje te pakken? Dit moet je eten of drinken

Al eerder werd ELLE Etens Stasja werd uitgedaagd door Women's Healths Milou voor een kookbattle. En nu is het tijd voor een revange. De opdracht luidt: beide keukenprinsessen bereiden een chefwaardige kikkererwten-maïssoep met airfried tempé. De twee gerechen worden door food creativ Edwin Sanders beoordeeld op de drie criteria netheid in de keuken, smaak en presentatie. 

 

 

 

 

RECEPT KIKKERERWTEN-MAISSOEP MET TEMPE UIT DE AIRFRYER

Ingrediënten
4 el olijfolie
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijnzaad
800 g kikkererwten (etv. uit blik)
150 g maïskorrels, uitgelekt (uit blik)
1½ l groentebouillon
versgemalen zout en peper
rasp en sap van 1 limoen
3 rode pepers, gewassen
150 g tempé
2 el sojasaus
1 el sambal
1 el sesamolie

Hulpmiddelen
Philips Airfryer en de Philips High Speed Blender.  

Bereiding
Verwarm de olie in een ruime soeppan en bak de knoflook kort aan. Voeg de koriander en komijn toe en roer alles even goed door, zodat de geuren vrijkomen. Doe de kikkererwten inclusief het nat erbij en de maïskorrels. Voeg de bouillon toe en laat de soep rustig aan de kook komen. Draai het vuur laag en laat alles 10 min zachtjes koken.

Snijd de tempé in kleine reepjes en marineer ze met de sojasaus, sesamolie en sambal. Laat ze krokant worden in de airfryer.

Doe de soep in de hittebestendige blender en voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper, zout, limoenrasp en -sap.

Prik de pepers een voor een aan een vork en houd ze boven een hoge gasvlam. Draai de vork zodat de schil rondom zwart kleurt. Bedek de pepers daarna eventueel met plastic folie of een boterhamzak. Laat ze afkoelen. Door de stoom onder de folie gaat het velletje er makkelijker af. Verwijder de schil en de pitten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Schep de soep in de borden en verdeel de geroosterde peper en tempé erover.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO