5x eten waarvan je haar gaat groeien

Verdrietig om een iets te rigoureuze knipbeurt? Geen nood: als je dit eet groeit je haar bijna net zo hard als dat van Rapunzel. Bij wijze van dan, hè?

gerelateerd
Dit zijn de 5 beste kazen om te smelten
Is de pannenkoek het nieuwe streetfood?
Wat is gezonder: spelt of tarwe?
Seizoenskalender groenten & fruit: februari
Getty Images

We quoten wat gezondheidsclaims van haarprofessionals. Die zeggen dat je vitaminen zoals omega-3 moet eten want die openen haarzakjes. Vitamine C helpt om ze sterker te maken. Caroteen draagt bij aan gezonde hoofdhuid en biotine. Vitamine H zou zorgen voor dikker haar. Als je deze 4 vitaminen genoeg binnenkrijgt, zou je haar snel groeien. Of het werkt? Proberen kan geen kwaad, want die vitaminen zitten in lekkere ingrediënten.   

1. GELE PAPRIKA
In een gele paprika zit 5 keer meer vitamine C dan in een sinaasappel. Dus lekker veel en vaak deze bad boys eten, daar krijg je misschien wel prachtig haar van.

2. EI
Een rauw ei in je haar schijnt ook te helpen. De proteïne in het ei beschermen het haar waardoor het sneller zou groeien. Maar ja, het stinkt wel en maakt je haar heel erg plakkerig.
Als je helemaal niet van rauwe eieren houdt: zó maak je de perfecte scrambled eggs >
Of doe je rauwe ei en maak mayo >

3. AMANDELEN
Als je amandelen toevoegt aan je dieet, moet je haar gaan groeien als kool.
Waarom amandelen zo goed voor je zijn >

4. AVOCADO
Avocado’s helpen met de aanmaak van collageen. Maak een aangenaam ontspannen avocadomasker voor je haar en wie weet.

5. ZOETE AARDAPPEL
Zoete aardappel zit bomvol caroteen. Dat zorgt voor een gezonde hoofdhuid en zou dus ook kunnen zorgen voor een snellere haargroei. Maak bijvoorbeeld deze macaroni met zoete aardappel van Nigella Lawson.

Bron: Delish
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO