Er is dus een verschil tussen vol zitten en je vol voelen

Handig om te weten als je wat overtollige kilo's kwijt wil.  

gerelateerd
Dit is de perfecte kaassaus voor je nacho’s
5x ontbijt dat je de avond van te voren kunt klaarmaken
Dit is het verschil tussen brie en camembert
4 dingen die je moet weten over kokosolie
Getty Images

Vol gevoel, terwijl je nog helemaal niet zo veel gegeten hebt? Of juist nog steeds trek, terwijl je al genoeg op hebt om een familie van vijf te voeden? Niks geks aan, zegt Guido Camps, - voedingsdeskundige - én die ene van Heel Holland Bakt, ja.

Altijd honger? Dit kan de reden zijn >

TEST, TEST, TEST
Camps onderzocht het verschil tussen vol zitten en vol voelen. Voor dit onderzoek dronken vijftien proefpersonen shakes. Een deel van de proefpersonen dronk shakes zo dun als melk en de andere proefpersonen dronken ze zo dik als yoghurt. De dunne shakes bevatten zo'n vijfhonderd kilocalorieën, en de dikke shakes zo'n honderd. Die laatste waren gemaakt op basis van vezels.

VOLLE BUIK
Nadat de proefpersonen de shakes op hadden, bekeken Camps en zijn onderzoeksteam hun maagleidingen. Dit deden ze met een MRI-scan. Wat bleek? Diegenen die een dikke shake dronken voelden zich eerder én langer vol. Zelfs wanneer er niks meer in hun maag zat. Voor de overige proefpersonen gold het tegenovergestelde. Zij hadden na korte tijd alweer trek terwijl er gewoon nog een gedeelte van de shake in hun maag aanwezig was.

Zo kun je stoppen met het eten van suiker >

AFVALTRUC
Het gevoel dat je vol zit heeft dus te maken met wat je eet, en niet altijd met hoeveel je precies binnenkrijgt. Minder eten en toch een verzadigd gevoel hebben? Ga dan voor dikke substanties vol met vezels, het liefst met zo min mogelijk calorieën. Deze zorgen namelijk voor een verzadigd gevoel, zelfs al voordat ze je maag bereikt hebben. Wat we altijd al dachten is nu bevestigd. Tikje van de hersenen misschien?

Om deze reden krijg je om vier uur 's middags slaap en trek >

Bron: Foodlog

 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO