Dit worden de foodtrends van 2017

Spy, spy met ons vooruitziende eye. Zeker weten doen we het niet, maar we vóelen dat deze dingen het gaan maken op foodgebied dit jaar. 

gerelateerd
Te veel zout toegevoegd? Zo red je de maaltijd
Gesmolten kaas! 6 kaasfondue recepten
10 tips voor stoppen met suiker
Verkoudheid of griepje te pakken? Dit moet je eten of drinken
Getty Images

BANANENMEEL 
Bananenmeel is het nieuwe amandelmeel. Weten waarom? Dat lees je hier >

POKÉ

Ze schieten als paddestoelen uit de grond in ons land, de zaken waar je je eigen bakje op traditioneel Hawaiiaanse manier samenstelt uit je favoriete vis, saus, rijst en groenten.  

A photo posted by Jackson (@jacksonrae1) on

DELIVERY MET DRONE
Al doet de roze, blauwe of oranje fietskoerier het al vliegensvlug, kan ons eten er niet snel genoeg zijn. 

Voorspellen dat kunnen we wel: deze trends zijn uitgekomen in 2016  >

JAPANSE WHISKY
Nog geen eeuw geleden reisden twee mannen af naar Schotland om de kneepjes van het whiskyvak te leren. Ondertussen doet de Japanse whisky niet meer onder voor zijn Europese concurrenten. 

RAMENSOEP

Misschien omdat je zo eindeloos kunt variëren met deze Japanse noedelsoep. We geven je acht voorzetjes >

A photo posted by Ben Hon (@stuffbeneats) on

ORANJE WIJN
'Bij wijn is t allemaal niet zo ad hoc, maar na de vin naturel zijn we nu klaar voor de volgende stap: oranje wijn - witte wijn met schilweking,' aldus wijnjournalist Esmee Langereis.

OLIE IN COCKTAILS 
We zien het steeds vaker. Het klinkt een beetje gek, maar kokosolie, sesamolie, olijfolie werkt best goed in zo'n drankspektakel. 

BIER-FOOD PAIRING
Geen wijnarrangement bij het eten, maar een bijpassend biermenu. 

HALVE KOLEN

Een gehalveerde bloemkool, spitskool, noem-maar-op-kool in de braadpan, bouillon of op de pof. In restaurants zie je steeds vaker geen stukje vlees, maar een halve kool op je bord.

Probeer ook eens een van deze 10 recepten met kool >

MEER GROENTE
Er is tegenwoordig geen groente vergeten meer.

YUZU

Al ziet-ie eruit als een mislukte mandarijn, zo smaakt hij niet. Wie altijd al op zoek is geweest naar de perfecte combinatie van grapefruit, citroen en mandarijn gaat voor de Japanse yuzu. 

NO MORE BIET
Wij kunnen in ieder geval geen biet meer zien. 

LIBANESE KEUKEN
Er openen meer en meer Libanese tentjes, maar ook in steeds meer restaurants zien we invloeden uit de Libanese keuken terug.

Het beste uit de Libanese keuken: taboulé >

ONLINE BOODSCHAPPEN DOEN
We bestellen niet alleen ons avondmaal via de fietskoerier - of drone -, maar laten via bedrijven als Directly From, Lindenhoff en Ztrdg gewoon de boodschappen voor de hele week aan huis bezorgen.

TAIWAN ALS FOODDESTINATION
Net zoals de historie van het land, is ook het eten in Taiwan een mix van Japans en Chinees - Aziatische landen waar ze de cultuur van het eten wel verstaan. Tel daarbij op dat er de afgelopen jaren een verschuiving van focus op technologie naar cultuur heeft plaatsgevonden, en een nieuwe fooddestination is born

POFFEN

Pof jij even als je je aardappel graag in de magnetron stopt. Maar wist je dat je de halve groentetuin kunt poffen? En zelfs je rijst? Probeer maar eens uit. 

Zo pof je je aubergine >

MALEISISCHE KEUKEN
Nog zo'n lekkere Aziatische mix. Een beetje van Thailand, een beetje van India en een beetje van China, en je hebt onze nieuwe lievelingskeuken.

RUSSIAN TEA ROOM 

We willen minder constructieplaat, en meer grandeur in de Hollandse horeca-interieurs. 

PIEROGI

Na Chinese dumplings is het nu tijd voor Poolse knoedels.

Je hebt ze ook op z'n Russisch >

VEGANISME
Steeds meer mensen kiezen ervoor niet langer vlees, vis en zelfs geen enkel dierlijk product meer te eten. 

MINDER HEALHTY
Wij willen minder quinoa! Meer friet! Fitgirls, maak je borst maar nat, gezond is niet langer onze prioriteit. 

Lekker ongezond: zo maak je salted caramel >

FLEXITARISME
Ook zij die het vlees niet uit hun dieet kunnen verbannen laten het steeds vaker links liggen. Elke dag een stuk vlees hoeft niet meer.  

NITRO COFFEE

Koffie uit de tap met een licht bubbeltje en een schuimkraag. Klinkt spannend, niet?

Dit waren de foodtrends van 2016 >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO