We verwelkomen de frietmachine en ander foodnieuws

De leukste nieuwe eetweetjes en uitvindingen op een rij.

gerelateerd
4 foods waarvan je niet wist dat je ze kon invriezen
Inspiratie! De lekkerste dipsauzen uit het Midden-Oosten
Te veel zout toegevoegd? Zo red je de maaltijd
Gesmolten kaas! 6 kaasfondue recepten
Getty Images

Slot op de pot
Stel je voor: nadat je je de hele ochtend al hebt verheugd op je beschuit met pindakaas of chocopasta om de dag mee te beginnen, ontdek je vol afschuw dat iemand anders zo vrij is geweest zich de laatste inhoud van jouw pot bruine goud toe te eigenen. Om voor eens en voor altijd een einde te maken aan de criminelen die zonder toestemming je potje levenselixer leegschrapen is er nu het Nutellaslot, bedacht door meubelmaker Daniel Schobloch. Zowel potten pindakaas als chocopasta kunnen hiermee hermetisch worden afgesloten. Drie hoeraatjes voor Daniel.

Frietmachine
Lunchpakket vergeten? De tijden dat je dan een blikje cola en een Snelle Jelle uit de automaat trok zijn voorbij. Het Nederlandse bedrijf Caenator ontwierp samen met de Universiteit van Wageningen een automaat die je in twee minuten voorziet van een portie verse, goudgele frieten. Mét mayo. Wij voorspellen lange wachtrijen en stoffige broodtrommels.

Tien punten voor Griffoendor!
Geef maar toe, ook jij hebt je wel eens afgevraagd bij welke Zweinsteinafdeling jij het best zou passen. Deze test over je kookgewoonten van thekitchn.com geeft eindelijk antwoord op deze levensvraag.

Ork, ork ork, pizza eet je met...
Dubbelgevouwen stouwen of liever decadent met mes en vork? Volgens deze lichaamstaalexpert zegt de manier waarop je pizza eet meer over je persoonlijkheid dan je denkt. Tot welke van de vier pizzapersoonlijkheden behoor jij?

Ijsrevolutie
Nooit meer plakkende handen, vlekken op je zomerjurk en meer ijs op de grond dan in je mond. Wetenschappers hebben een eiwit ontdekt dat ijs minder snel laat smelten en dat het ijs mogelijk ook minder dikmakend maakt. Ja, je leest het goed. Halleluja!

Hoe je hem ook eet, altijd even lekker, deze pizza bianco >
Geen automaat in de buurt? Zo maak je zelf knapperige frieten >
En kies uit deze overheerlijke mayo's om ze in te dippen >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO