4 redenen waarom een citroen meenemen naar werk slim is

When life gives you lemons, neem ze mee naar je bureau.

gerelateerd
Dit is het geheim voor de allerbeste bami
Broodnodig: de waarheid over brood
Dit zijn de 5 beste kazen om te smelten
Is de pannenkoek het nieuwe streetfood?
Getty Images

Iedereen heeft wel een paar keukenessentials verstopt in zijn bureaulade. Een doos van je favoriete thee, een set peper en zout, een flesje olijfolie... Iets wat je ook eens zou moeten doen? Die collectie aanvullen met een citroen. 

Voor de koffiefreak: deze landen halen de meeste coffee to go. Staan wij ertussen? >

1. VOOR IN JE DRINKEN
Met een beetje citroensap fleur je je glaswater al op en ook in je thee past een schijfje maar al te goed. Ook lekker? Voeg je bureauladecitroen eens toe aan deze simpele gemberlimonade (met fornuis) of watermeloensmoothie (met blender).

2. VOOR BIJ JE RESTJES
Niet elk gerecht wordt beter van bewaren. Citroensap kan dienst doen als laatste redmiddel voor ze richting prullenbak gaan. Een paar druppels en de boel is opgepept.

Snel afvallen? Dít uit je dieet schrappen werkt het effectiefst >

3. VOOR DOOR JE SALADE
Oké, deze hollandaisesaus kun je beter voor in de thuiskeuken bewaren, maar met citroen zijn vele makkelijkere dressings te maken. Wist je al hoe ver je komt met wat olijfolie en citroen over je salade? Ook héél lekker over deze Libanese taboulé.

4. ALS IMPROVISATIEMATERIAAL
Citroen doet het ook lekker als koppelaar tussen producten. Een avocado en een boterham is bijvoorbeeld wat droog, maar een avocado met boterham en citroen is plots een mashed avocado sandwich. Wel even die peper-en-zoutset van de buurman lenen als hij niet in je eigen lade ligt. Enne, smaakt je boterham met gerookte zalm ook niet beter met een beetje citroen?

Je zult nooit meer hetzelfde over een avocado denken als je dit leest >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO