4x zomerse vlees- en vegarecepten voor op de BBQ

Van barbecuekoning Jord Althuizen. 

gerelateerd
Is zoethoutthee drinken écht goed voor je?
Deze bekende kazen kun je wél eten als je lactose-intolerant bent
Waarom je de steeltjes van je kruiden niet moet weggooien

Als er íemand weet van BBQ-en, dan is het meervoudig Kookboek van het Jaar-winnaar Jord Althuizen wel. Ter ere van zijn derde kookboek Smokey Goodness 3 - Het Bigger, Better BBQ boek delen we vier recepten.

Loaded Fries_bewerkt-1

Loaded fries met pulled pork en bier-kaassaus

'Al sinds mijn eerste kennismaking ermee ben ik verzot op de Amerikaanse loaded fries. In de States gebruiken ze bijna altijd bacon, maar in mijn versie doen we er een royale portie homemade pulled pork op en een flinke scheut bier bij de ‘not so skinny’ kaassaus. Bigger, better BBQ  for sure!' aldus Althuizen.

Ga naar het recept >

Braaibroodjie

Braaibroodjie: Afrikaanse steak sandwich

Voor vuurverslaafde BBQ-fanatiekelingen kan een tosti-ijzer met stekker nooit tippen aan een boven gloeiende kolen gegaarde rustieke sandwich. Daarbij kun je een braaibroodjie flink dik beleggen.

Ga naar het recept >

Malay caulifower bake

Cape Malay Cauliflower

In dit gerecht combineer je een icoon van de oer-hollandse keuken met currykruiden uit specerijenknooppunt Kaap de Goede Hoop om een killer veggie roast te maken. Met een vleugje rook uiteraard. 

Ga naar het recept >

Sosaties_bewerkt-1

Zuid-Afrikaanse sosaties

In Zuid-Afrika heeft iedere braaimaster een favoriet recept voor sosaties, heerlijke gegrilde stokjes van – vaak – lamsvlees en abrikozen. 

Ga naar het recept >

 

Smokey Goodness 3 is verkrijgbaar via Bol.com.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO