Bananenmeel is het nieuwe amandelmeel!

Opgelet, healthfreaks, glutenvrije eters en culinaire avonturiers. Bananenmeel wordt het meel dat we massaal gaan gebruiken voor... nou, eigenlijk van alles.

gerelateerd
Seizoenskalender groenten & fruit: april
Waarom je nóóit een rozijn moet nemen als oog voor je paaskonijn
Pasen: getikt ei
De 10 lekkerste recepten met ei

In gezondheidsland was er al amandelmeel, boekweitmeel, speltmeel, havermeel, maïsmeel, lupinemeel, noem maar op. En nu is ook banenmeel grond aan het inwinnen. Bananenmeel is geschikt voor zoete, maar tegelijkertijd ook voor hartige baksels. Je zou denken dat het meel zoet is en naar banaan smaakt. Niets is daarvan waar. Waar het dan wel naar smaakt? Eigenlijk is bananenmeel smakeloos, met een licht nootachtig randje. Lekker om een glutenvrij brood mee te bakken of te verwerken in soepen en sauzen.

Glutenvrij brood bakken? We hebben tips voor je! >

VOORDELEN
Het meel bestaat uit een zetmeel dat je lichaam herkent als een soort vezel. Hierdoor schiet je bloedsuikerspiegel niet omhoog en ervaar je geen carb cravings. Daarnaast kan je lichaam dit soort zetmeel niet geheel opnemen, waardoor je dus ook minder calorieën opneemt.

Vooral belangrijk is dat het weer iets nieuws is om te proberen. En dat gaan we doen.

WAAR TE KOOP?
Bananenmeel kopen? Je scoort dit goedje online of in een natuurwinkel.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO