Zo krijgen je American pancakes die goudbruine kleur en perfecte smaak

Enkel door middel van één simpele truc.

gerelateerd
4 foods waarvan je niet wist dat je ze kon invriezen
Inspiratie! De lekkerste dipsauzen uit het Midden-Oosten
Te veel zout toegevoegd? Zo red je de maaltijd
Gesmolten kaas! 6 kaasfondue recepten
Getty Images

Pancakes, wij zijn er dol op. Of ze nou dik of dun zijn en gevuld met banaan, framboos, blauwe bes of kaneel. En alhoewel het maken ervan ontzettend simpel is, blijft er toch een eeuwig struikelblok: hoe creëer je nou die perfecte goudbruine kleur die dit ontbijt hoort te hebben? Daar bestaat dus één simpele truc voor.

3x bijzondere gerechten voor pannenkoeken, crêpes en pancakes >
BOENEN, BOENEN, BOENEN
De perfecte pancakes krijg je namelijk door tussen het bakken door je pan te verschonen. Waarom? De melkresten die in je pan blijven zitten kunnen door hitte karamelliseren. Wanneer je deze restjes laat zitten kunnen ze zorgen voor verbrande randjes rondom nieuwe pannenkoeken. Voorkom deze door je pan schoon te houden en voor iedere pannenkoek een nieuwe laag boter te gebruiken. Hou de keukenrol de volgende keer dus maar bij de hand. Dat wordt boenen, boenen, boenen…

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO