Top 15
meest populaire recepten van 2015

Dit zijn de door jullie meest gebruikte recepten op ELLEeten.nl. En de lijst is verrassend divers, van klassieke Franse coq-au-vin op nr. 1 tot nieuwkomers als flammkuchen en pulled pork...

gerelateerd
Seizoenskalender groenten & fruit: april
Waarom je nóóit een rozijn moet nemen als oog voor je paaskonijn
Pasen: getikt ei
De 10 lekkerste recepten met ei

Franse coq-au-vin

Gebakken tong met citroen-knoflookboter

Vitello tonnato

Romige pastinaaksoep met gember, appel en gerookte zalm

Bresaola-ricottarolletjes met knoflookolie

Zeebaars in zoutkorst

Bevroren meringuetaartjes met praline

Romige paddestoelensoep

Kipcurry

Bleekselderijsoep met zalm en dille

Chocoladecake zonder oven

Kruidige rodekoolsoep met gember

Pulled pork met pittige coleslaw en zoete aardappel

Brandade met truffeldressing

Flammkuchen
1 / 15

Franse coq-au-vin

Op nummer 1 de onbetwiste klassieker coq-au-vin. Het recept is dan ook om je vingers bij af te likken.

Klik hier voor het recept >

Of maak een van deze 25 andere klassieke braadrecepten >

Gebakken tong met citroen-knoflookboter

Nog zo'n klassieker waar bijna iedereen gelukkig van wordt: (slib)tongetjes die in je mond smelten dankij de heerlijke kruidenboter.

Klik hier voor het recept >

Vitello tonnato

Het originele Italiaanse gerecht, zoals het hoort.

Klik hier voor het recept >

Romige pastinaaksoep met gember, appel en gerookte zalm

Een winterse favoriet met een van de vergeten groenten. Geen pastinaakfan? Maak een van deze 25 andere hartverwarmende soepen.

Klik hier voor het recept van de romige pastinaaksoep >

Bresaola-ricottarolletjes met knoflookolie

Een voorgerecht dat er meteen spectaculair uitziet. En de smaak... ahhh!

Klik hier voor het recept >

Top 25 feestelijke voorgerechten >

Zeebaars in zoutkorst

Met deze topper steel je gegarandeerd de show. Hij ziet er prachtig uit, maar de vis smaakt ook perfect: verfijnd en sappig.

Klik hier voor het recept >

Bevroren meringuetaartjes met praline

Het eerste nagerecht in deze lijst staat op nummer 7 en wij snappen het helemaal. Deze showstopper doet het goed als grande finale van elk diner.

Klik hier voor het recept >

Nog meer! 25 feestelijke toetjes >

Romige paddestoelensoep

Een heerlijk herfstgerecht waar je je vingers (en de soepkom) bij aflikt.

Klik hier voor het recept >

25 andere verrassend lekkere soepen om te proberen >

Kipcurry

Dit Indiase recept is goed voor kipcurry zoals curry hoort te zijn: mals, pittig gekruid met een snufje kardemom.

Klik hier voor het recept >

5 andere lekkere curry's om te maken >

Bleekselderijsoep met zalm en dille

De derde soep in deze topperlijst is een favoriet van de redactie. Moet je een keer geproefd hebben!

Klik hier voor het recept >

En klik hier voor 25 andere lekkere soepen >

Chocoladecake zonder oven

Het tweede toetje in deze lijst van favorieten is geen verrassing: een no bake chocoladetaart waarbij je alleen de ingrediënten hoeft te mengen? Yes, please.

Klik hier voor het recept >

Heb je een van deze 25 chocoladedesserts al geprobeerd... >

Kruidige rodekoolsoep met gember

Een feestelijk ogend voorgerecht (doet het gegarandeerd goed als openingszet!) met een verrassend hoofdingrediënt.

Klik hier voor het recept >

Pulled pork met pittige coleslaw en zoete aardappel

Samen met de flammkuchen (op nummer 15) is dit toch wel de nieuwkomer van 2015: pulled pork. Nu al een klassieker als je het ons vraagt.

Klik hier voor het recept >

Brandade met truffeldressing

De verrasssing in deze lijst! Een voorgerecht dat traditioneel met gedroogde kabeljauw (bacalao) wordt gemaakt, maar dit recept is met verse vis.

Klik hier voor het recept >

Flammkuchen

Een ongekende publiekslieveling op elk food festival het afgelopen jaar. Zelf maken is nóg lekkerder.

Klik hier voor het recept >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO