Schrikbarend: zoveel extra calorieën eet je op je werk

Zeg jij maar eens nee tegen een donut die onder je onder je neus geduwd krijgt.

gerelateerd
Waarom je kaas moet eten bij warm weer
Recept! 4x pannenkoeken maar dan anders
Zo haal je meer sap uit je citroen
Getty Images

Er is iets met een 9 tot 5 baan dat je verdomd hongerig lijkt te maken. Nou, niet per se echt hongerig, maar er is zeker weten iets dat ervoor zorgt dat je de hele tijd wil eten. Onze collega’s van Harper’s Bazaar halen de schrikbarende cijfers tevoorschijn.

10x eiwitrijke tussendoortjes om mee te nemen >

Calorieën

Sommigen zeggen dat het verveling is, anderen zeggen dat het de verleiding is. Wat het ook mag zijn, het zijn extra calorieën die je waarschijnlijk niet nodig hebt in je leven. Volgens een nieuw onderzoek van het voedselmerk Kallø zijn al die extra calorieën uiteindelijk elk jaar een enorm getal bij elkaar. 100.000 extra calorieën per jaar voor de gemiddelde vrouw om precies te zijn.

Je verslikte je waarschijnlijk in je chocolade hapje aan je bureau terwijl je dit las, maar het is helaas waar. Bovendien, het getal staat ongeveer gelijk aan vijftig extra dagen van voedsel inname per jaar.

Zo veel?

The Sun meldt dat uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde vrouw 135 koekjes, 90 plakjes cake, 90 pakjes snoep en 45 donuts per jaar aan haar bureau eet. Ugh, we worden een beetje misselijk nu.

Gezonde snacks! Inspiratie voor beleg op rijstwafels >

Tijdstip van snacken

De piek tijd voor het snacken openbaarde zich als 10.30 uur en 15.30 uur. Dat is niet verrassend als je bedenkt dat dit precies valt in de ochtend en middag dip. Vrijdagen werden bevonden als de dagen waarbij vrouwen hun gezonde eetstijl het meest loslieten en zich overgaven aan lekkernijen. Deze dag werd nauw gevolgd door maandag, want wie heeft er nou geen kleine pick-me-up nodig op de ergste dag van de week?

Gerelateerd

Hoewel we allemaal weten dat we niet te veel op calorieën moeten focussen – het is veel belangrijker om een gebalanceerd dieet te volgen, met regelmatige beweging – is dit soort informatie wel een duidelijke boodschap dat we moeten minderen met snacken op het werk. De kans is namelijk groot dat al die snacks niet erg voedzaam zijn, waardoor we ons niet alleen 'trager' voelen maar ook vermoeider – dus verre van productief.

Voordat je gedeprimeerd raakt en toch, net als velen, niet door de dag kunt komen zonder een beetje te snacken, zijn er gelukkig nog genoeg gezonde snacks om tijdens je werk te eten.

12 gezonde producten, die eigenlijk niet zo gezond zijn >

Bron: Harper's Bazaar

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO