Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

9 november 2012

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
Zo beleg je het allerbeste broodje
Waarom smaken broodjes bij een eetcafé vaak zoveel beter dan thuis? Omdat er de tijd voor genomen wordt. Short cuts zijn vanaf nu verboden!Zo maak je chique hotdogs >
Food
5x Recepten met banaan
Hoezee, het is vandaag internationale bananendag
En ter ere van deze bijzondere gelegenheid hebben we de beste recepten met onze gele vriend in de hoofdrol verzameld.
Food
Zo voorkom je een soggy bottom in vijf stappen
De gevreesde soggy bottom: een ongare, natte taartbodem. Hoe voorkom je deze misdaad tegen je taart?
Food
Dit taartdeeg met wodka lukt altijd (echt waar!)
Taartdeeg kan lastig te bereiden zijn: het kan krimpen in de oven of het valt taai uit. Culiwonder en sterrenchef Heston Blumenthal heeft de oplossing: wodka.
Food
Trek je koelkast leeg! 13 supersnelle borrelhappen
Koken? Je staat net zo lekker te bieren met je vrienden. Maar de honger slaat toe en je hebt nog geen pínda in huis. Doe je voordeel met deze stoere happen. Hoofdingrediënt: zo goed als niks. 
Food
Het beste recept voor flammkuchen
Serveert een restaurant ons iets bijzonders, dan stappen we meteen de keuken in voor het recept. Omdat we brutaal zijn.