Food http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/culinaire-kooktips/q-a-vruchtensap/2006601-1-eng-GB/Q-A-vruchtensap_crop620x450.jpg Q&A: vruchtensap
Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

9 november 2012

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
We verwelkomen de frietmachine en ander foodnieuws
De leukste nieuwe eetweetjes en uitvindingen op een rij.
Food
Ingrediënt! Rode rijst uit de Camargue
In het Zuid-Franse moerasgebied de Camargue wordt veel zout gewonnen, maar sinds de jaren tachtig ook succesvol een bijzondere rode rijst geteeld.
Food
Wat eten we vanavond?
Een lekker en snel menu voor doordeweekse avonden.
Food
Hoe maak je risotto?
Een hele opgave, lijkt het. Maar risotto maken valt reuze mee. Wat heb je nodig? Ten eerste: geduld. Risotto heeft absoluut geen haast. En dat zou jij ook niet moeten hebben.
Food
Wrijf nooit je eetstokjes tegen elkaar en meer sushi-etiquette
Er is een – zeer uitgebreide – etiquette op het gebied van het eten van sushi. Van de hoeveelheid sojasaus tot het neerleggen van je eetgerei. We gaan 'm tackelen, en geven meteen wat weetjes. Als we toch bezig zijn.
Food
Bijles biefstuk bakken
Omdat het moeilijk lijkt, maar het niet echt is. Met deze tips bereid je een mals stuk vlees op de juiste manier.