Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

9 november 2012

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
Weekendklus!
20 stoofpotten om uit te kiezen
Stoofgerechten zijn bedacht om de luie mens te dienen. Lamsstoof met bonen en aardappeltjes, langzaam gegaarde kip of rund, gestoofde octopus met knoflook en wijn: rustig wachten werd nog nooit zo goed beloond.
Food
Stap-voor-stap
Misschien wel het ultieme ei
Een ei op toast is een alledaags genoegen, dat een stuk onalledaagser wordt als je het ei pocheert en er een klassieke Bourgognesaus bij serveert. Dan heet het namelijk ineens oeufs en meurette.
Food
Mooi meegenomen
6x lunch om je collega's jaloers te maken
Bruine bammetjes met kaas in een knisperend boterhamzakje mee naar je werk? Saai! Pittige Thaise kipwraps en tonijnrillettes op landbrood, daar steek je iedereen de ogen mee uit. Zes razend lekkere recepten voor een snobby meeneemlunch.
Food
Is het besterven van vlees hetzelfde als bederven?
Wat is versterven nou precies en waarom word je er niet ziek van? Het is toch een soort bederf? Joris Koene de Groot
Food
Blue Monday:
10x feel good food
Het is Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. En ja, dat betekent ongegeneerd je emoties wegeten met een flinke portie comfort food. Zie hier tien recepten om die blues van je af te schudden.
Food
voor in de vriezer
10 ideale recepten
Wie wat klaarmaakt en invriest, die heeft wat. Voor later, als je een keer geen zin hebt om te koken. Hoe relaxed. En wat kan een mens daar blij van worden! 10 ideale (en makkelijke) gerechten om in te vriezen.