Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

9 november 2012

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
Zoals een tompoes hoort te smaken
Aan het gebakje van vanillepudding tussen twee deksels van bladerdeeg dat als tompoes of tom pouce bekendstaat, kun je het allermeest verdienen door het in de fabriek te maken of quasi-ambachtelijk in elkaar te sleutelen van prefab onderdelen.
Food
25x
Ultiem weekendrecept
Weekend vieren we met Amerikaanse pancakes met lemon curd, zelfgebakken brood en boeuf à la bourguignonne. We hebben toch tijd zat.
Food
Cheesecake Do's & Don'ts
Je kunt dit weelderige baksel met allerlei kazen bereiden, van kwark tot ricotta, maar als je het goed doet, lach je met het resultaat iedereen uit. Daarom zeggen wij: cheesecake!
Food
Chef's Special
Langzaam geroosterd buikspek
Momenteel o-ve-ral te vinden op de menukaart: slow roasted buikspek. Kun je ook prima thuis maken. En we doen er nog een paar winterse helden bij die ook zomaar op een menukaart hadden kunnen staan.
Food
3x koken met cola
De gootsteen voor verstopping behoeden, het leven van snijbloemen significant verlengen, vastgeroeste bouten losweken, kauwgom uit kinderkapsels verwijderen. Het zijn zomaar wat voorbeelden van wat je met het wondermiddel cola kunt doen. En als al het huishoudelijke werk erop zit, koken we er bij...
Food
25x doordeweekse pasta
Wat we eten vandaag? Bam. Éen van deze 25 pasta's. Mag jij kiezen welke.