Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
Chicken tonight:
25 recepten met kip
Het lekkerste stukje vlees, zeggen ze weleens. Nou ja, daar valt over te twisten, maar met deze 25 recepten zit je in ieder geval gebakken. Kip!
Food
5 tips voor het kiezen van de perfecte meloen
Het kiezen van een rijpe, sappige, geurende en vooral heel lekkere meloen valt niet mee. Tenzij je deze tips en trucs hanteert. Appeltje-meloentje!
Food
52x kaas
Tomme des Pyrénées
Gatenkaas uit de Pyreneeën
Food
10 BBQ-recepten
King of the roast
Een beetje buitenkok laat het niet bij een lullig lapje vlees op het rooster, maar rijgt krielkippen en meterslange worsten aan het spit. Én verdiept zich in de finesse van het barbecueën, met zelfgerookte zalm, eieren uit het vuur en ananas met karamel.
Food
5x smoothie & shake
Bloody Good
Verdomd lekker en gruwelijk gezond deze smoothies en shakes om een moord voor te doen.
Food
12x BBQ
Goed gespiest
De twaalf lekkerste gerechten op stok of stengel. Van tropische fruitstokjes in vanillerumsiroop tot kip met rode ui op een spies van citroengras.
Food
Zo bak je een Argentijn
Dat we die Argentijnen vanavond in de pan hakken, moge duidelijk zijn. Maar een Argentijnse biefstuk in de pan bakken, dat is een ander verhaal.
Food
Dit is nou het verschil tussen gort en parelgort
Wat is het verschil tussen gort en parelgort? Maarten van Caulil