Q&A: vruchtensap

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

gerelateerd
Dit is het geheim voor de allerbeste bami
Liefde! Een compleet Valentijnsmenu met romantische recepten
7 dingen die kunnen gebeuren als je stopt met koolhydraten eten
Tip! Voor wie altijd dacht dat de zaadjes uit de rode peper het scherpst waren
Q&A: alcoholpercentage

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO