Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
3X
Healing Meals
Kyra de Vreeze is al bekend door haar Vegan Videoblogs voor ELLE Eten waarin ze voor de camera zuivel- en vleesvrije lekkernijen maakt. Nu heeft Kyra de handen ineengeslagen met befaamd illustrator Anna Denise Floor en brengt ze een e-(cook)book uit.
Food
10X
Bakken voor Halloween
De feestdagen. Ze komen eraan. De eerste in de rij is natuurlijk Halloween. En dat vinden wij een mooi excuus om lekker te gaan bakken.
Food
5 recepten
Kreatief met kastanje
Herfsttip extraordinaire! Ga als de donder het bos in tamme kastanjes rapen. En eet ze op. We tippen vijf recepten!  Oh! Je weet niet hoe een tamme kastanje eruit ziet... Geeft niet, we leggen het met liefde uit >
Food
52x kaas
La Tur Piemonte
Een fris witschimmelkaasje
Food
Hallo herfst!
pompoen op 15 manieren
Het grootste voordeel van de herfst? Dat is toch zeker pompoen. In de soep, door de pasta, in een stoofpotje, in z'n geheel, als puree. Zo raak je nooit uitgekeken. 
Food
Wok o’clock
10 supersnelle wokgerechten
Deze Aziatische wokgerechten zijn echt zo klaar, zeg dus maar sayonara tegen lang in de keuken staan. En ze zijn ook nog eens hartstikke gezond.
Food
12 wereldse
pannekoeken
Ieder land heeft er z'n eigen variatie op: de pannekoek.
Food
20x
Hollands Glorie
Van 'appelvlaai' tot Zeeuwse boluspudding: Hollands eten in al zijn glorie.