Q&A: vruchtensap

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

gerelateerd
3x bijzondere recepten voor pannenkoeken, crêpes en pancakes
Eet jij veel avocado’s? Dit is het maximum per week
Jonnie Boers dessert: bloedsinaasappel met witte chocolade en passievrucht
Dit gezonde ontbijtje is zó veel beter dan havermout
Q&A: alcoholpercentage

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO