Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
Schotse sterren
Aberdeen Angus, Galloway, Highlander, Scottish Blackface en Scottish Mule zijn de sterren die ronddraven over de uitgestrekte ruige graslanden van Schotland.
Food
52x kaas
Capra di castagno
Een mooi verpakt geitenkaasje
Food
17x Oogsttijd
abonnement op krat of zak
Groente en fruit van bij de boer uit de buurt, maar ook boerenkaas en ambachtelijk brood lekker bij elkaar gestopt in een krat of tas. Of juist bijzondere dingen van heinde en verre. Zo’n abonnement wil toch iedereen! We tippen er een hele bende.
Food
9 stappen
Zo maak je verse pasta
Verse pasta maken is een van de meest bevredigende keukenklusjes op aarde. Neem die moeite. En je begrijpt meteen waarom Italianen zo van hun moeder houden. 
Food
De zon schijnt! 5 snelle happen voor bij de rosé
Al die rosé smaakt veel lekkerder met zo’n zomerse hap erbij, dat moge duidelijk zijn.
Food
Supersnel
15 visrecepten
Vanavond eten we een watervlugge vis! Deze recepten zijn stuk voor stuk binnen twintig minuten klaar. Maar vergeet het belangrijkste niet. Vis moet wel zwemmen!
Food
De ui
Je hebt werkpaarden en luxepaarden. Dat geldt ook voor ingrediënten
Food
Deep purple
10x koken met aubergine
We weten het zeker, met deze 10 gerechten vergeef je de aubergine zelfs zijn auberginekleurige pak. Samen met tonijn in een tartaartje, als fluwelige crème, pikant ingemaakt of in de vorm van beignets: aubergine rocks!