Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
The Italian way
25 Italiaanse recepten
Waan jezelf in mediterrane sferen sferen met deze 25 recepten uit Italië.
Food
25x doordeweekse pasta
Wat we eten vandaag? Bam. Éen van deze 25 pasta's. Mag jij kiezen welke. Aziatisch koken: 6x hete bliksem >
Food
Zo maak je de perfecte kaasfondue
Hoe voorkom je dat kaasfondue mislukt? Ik ga voor het eerst verse maken. Een vraag van Rhena De Winter
Food
Perentijd
Een perentaart in 6 stappen
Het is pluktijd. De appels en peren liggen voor het oprapen. Wat we ermee doen? Een taart bakken. Met amandelcrème en peren.
Food
4X
Vis uit Blik
En dat er dan meer te nassen valt dan een bergje tonijn op je salade, dat laat visman Bart van Olphen zien in zijn nieuwe boek Vis uit Blik.
Food
Lekker lui:
17 stoofgerechten
Stoofgerechten zijn bedacht om de luie mens te dienen. Lamsstoof met bonen en aardappeltjes, langzaam gegaarde kip of rund, gestoofde octopus met knoflook en wijn: rustig wachten werd nog nooit zo goed beloond.
Food
7x recept
American Brunch
Good day sunshine. Van deze Amerikaanse brunch ga je vanzelf stars & stripes zien. Amaaaazing brunchgerechten met een easy peasy bereiding: we zijn immers vrij!
Food
25x chocolate loves you back
25 Recepten met chocola! Chocola met frambozen. Chocola met pistachenoten. Chocola met room of koffie. Chocola bij de thee. Chocola als het regent. Chocola als het niet regent. Levensles 1: chocola kan altijd en verveelt nooit.