Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

9 november 2012

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
Kerstmenu overlevingstip 6: wat gaan we eten?
Voor late beslissers, twijfelaars en perfectionisten. Zo lang het menu niet in beton is gebeiteld staat, kan het altijd nóg lekkerder. Een graai in ons aanbod.
Food
Kaasmeisje
52 kazen om uit te kiezen
Hey wacht eens even! We zijn Groot-Brittanië helemaal vergeten tijdens onze kaastocht! Met de laatste drie kaasjes van het jaar maken we het goed.
Food
Vega: winter wonderland
Kies maar uit: vier keer feestelijk en makkelijk vegetarisch. Met de aardse smaken van paddenstoel, pastinaak en pompoen zet je, ook als niet-vegetariër moeiteloos een hemelse hap op tafel.
Food
Kerst
25x brunchrecept
Als je eenmaal wakker bent met Kerst, wordt het ontbijt al snel een brunch en kun je extra uitpakken. Natuurlijk met kerstbrood, maar ook met wentelteefjes, of brioche met geroosterd fruit.
Food
Strik erom
Zoete kerstcadeautjes
Zit je met de handen in het haar omdat je niet weet wat je moet meenemen naar die ene kerstfuif? Geen zorgen, deze zelfgemaakte zoete cadeautjes zijn een succes bij iedereen. Verpakt in een mooi zakje maken ze reuze indruk.
Food
25
luxe chocolade-desserts voor Kerst
Als het kerstdiner niet overdadig genoeg kan: 25 recepten met chocolade! Chocolade in de taart. Chocolade met frambozen. Chocolade met pistachenoten. Chocolade met room of koffie. Álles met chocolade!