Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
The Italian way
25 Italiaanse recepten
Hou je vakantiegevoel nog wat langer vast met deze 25 recepten uit Italië.
Food
Broodje Bal
en andere stevige boterhammen
Niet voor pussy's! 4 Broodjes om je tanden in te zetten.
Food
4x recept
Lekker snel klaar
Twee keer vega, een keer vis en een keer vlees binnen dertig minuten op tafel. Want wie weinig tijd heeft moet slim zijn.
Food
Zo tackle je een hele kip
Word ook thuispoelier en verdeel zelf je kippetje in achten. Serveer de delen daarna in een appetijtelijk ovengerecht met pilav en salsa verde.
Food
Gebakken lucht!
Zelf croissants maken in 8 stappen
Rollen maar! Deze rasechte croissants zijn zó luchtig. Dat alleen de enorme hoeveelheid boter ze van spontaan opstijgen weerhoudt.
Food
Op deze boodschappen kun je besparen
We presenteren: een slimme boodschappengids voor foodies in crisis. Waar besteed je wel geld aan en waarop kun je makkelijk bezuinigen?
Food
Het geheim van de perfecte soufflé
De klassieke soufflé met kaas laat zich niet overtreffen. Maar owee als 'ie instort, dan heb je er he-le-maal niets aan. We verklappen je het geheim voor het perfecte exemplaar. Én we zeggen het nog maar een keer voor de zekerheid: open nooit de ovendeur tijdens het bakken.
Food
Tip voor thuisbakkers: Desemhotel Delfshaven
Ga je op vakantie? Dat is fijn! Maar wat doe je met je moeder? Oftewel je desemstarter?