Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

9 november 2012

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
We ♥ Panko
We houden van panko want je hoeft helemaal niets te doen voor deze kruimels. Geen brood oud te laten worden en geen beschuit te stampen!
Food
Paasinspiratie
Stiekem is een paaslunch veel leuker dan een kerstdiner.
Food
Komt een konijn bij de bakker...
Het zijn er over de hele wereld misschien niet veel, fans van de Zwitserse Rüeblitorte (worteltaart), maar ze zijn wel toegewijd aan hun taart. 
Food
3x Nieuw brood
Vaak is een goed belegde boterham het enige wat we nodig hebben. Probeer deze combinaties eens.
Food
5x lentegebraad
Om te vieren dat het lente is! Vijf recepten voor een knap stuk lamsgebraad.
Food
Groots paasdiner voor twaalf mensen
Van spinazieomeletrollade en citroenpolentacakejes tot oeuf cocotte en warme rabarbercrumble: hoe beter Pasen vieren dan met een processie van voorjaarsgerechten.