Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
52x kaas
Parmigiano reggiano Vache Rosse
Parmezaan voor op het kaasplankje
Food
Het souffléseizoen is geopend
Patron-cuisinier en souffléfanaat Ferry Houten vindt dat dit luchtige gerecht te weinig op de Nederlandse dessertkaart te vinden is. En dat is kwalijk, want wie houdt er nu niet van het toetje dat licht en rijk tegelijk kan zijn?
Food
10X
Bakken voor Halloween
De feestdagen. Ze komen eraan. De eerste in de rij is natuurlijk Halloween. En dat vinden wij een mooi excuus om lekker te gaan bakken.
Food
25x
warme soep
Het meest gastvrije gerecht op aarde: een kom soep om je handen aan te warmen. Van kikkererwten-maïssoep met gepofte rode peper tot heldere kruidenbouillon met tortellini.   
Food
4x recept
Herfstmenu van Hemelse Modder
Restaurant Hemelse Modder bestaat dertig jaar en viert dat met een nieuw kookboek. We mogen niet alleen vier recepten met jullie delen, maar ook nog eens vijf van die kookboeken van Hemelse Modder weggeven.
Food
Zo maak je
de perfecte deegbodem voor een quiche
Deze bodem verbergt een geheime schat: in het deeg is tijm en pimenton verwerkt. Hoe zalig! Het geeft je quiche instant pit. We doen het voor in 9 stappen.
Food
Herfstrecepten:
10x paddestoelen
Lekker zwammen! We zetten 10 herfstrecepten met eekhoorntjesbrood, champignons, cantharellen en morieljes voor je op een rij.
Food
Borreltijd
Drie keer dips & nieuwe chips