Q&A: vruchtensap

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

gerelateerd
5 tips voor het kiezen van de perfecte meloen
Makkie! 12x milieuvriendelijker te werk gaan in de keuken
Een goed ontbijt is het halve werk
17 snack-combinaties die je gaan helpen met afvallen
Q&A: alcoholpercentage

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO