Food http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/culinaire-kooktips/q-a-vruchtensap/2006601-1-eng-GB/Q-A-vruchtensap_crop620x450.jpg Q&A: vruchtensap
Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

9 november 2012

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
Toko voor Dummies: de Indonesische
Al die mysterieuze, aantrekkelijk ruikende producten uit de Indonesische toko zou je zo kopen – als je wist wat je ermee moest. Een beknopt overzicht voor toko-dummies, waar je meteen wat mee kunt.
Food
Gek eetwaar: percebes
Jaren geleden bekeken we tijdens het FoodPhotofestival in Tarragona een bizarre fotoreportage over de ‘oogst’ van percebes (of zogenaamde eendenmosselen). Ooit van gehoord? Wij niet.
Food
Het is de Dag van de Pastasalade! We hebben tips
De Dag van de Pastasalade laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. Met deze tips voorkom je een rubberen bite en vlakke smaken.
Food
Recepten: 7x ijspret
De lekkerste ijsrecepten voor je op rij; van sorbet van citroen, groene appeltjes of banaan en kiwi tot friszoete granita van watermeloen met munt en lolly’s van ananasijs. 
Food
10 tips voor stoppen met suiker
Maar dan zonder hysterie.
Food
Liever bacon dan seks (en andere feiten en tips)
Zo is het bakken van bacon goed voor je pan, en bestaat er zoiets als bacon glijmiddel. Dus.