Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

9 november 2012

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
52x kaas
Vacherin Mont-d'Or
Een kant-en-klare kaasfondue.
Food
The Omelette Show van Julia Child
Omdat we allemaal wel een ei denken te kunnen bakken. En omdat we nu eenmaal geen genoeg van haar kunnen krijgen. Julia Child bakt een omelet.
Food
Hap-slik-weg
6x risotto anders
Niets troostenders dan een bord romige risotto. Gedoe? Welnee, het grote geheim is tender loving care: blijven roeren en lepel voor lepel de bouillon toevoegen.
Food
Glamberries
10x koken met cranberry's
Wees er snel bij, ze zijn er maar even. Van verse cranberry’s krijgen we nooit genoeg. Acht recepten van doordeweeks tot royaal feestmateriaal.
Food
4x op de valreep
in 30 minuten op tafel
Drukke dag gehad en niet heel veel puf meer voor ingewikkelde recepten? Deze vier gerechten zijn in een handomdraai klaar, en laten zien dat fast (gekookt) food helemaal niet slecht hoeft te zijn.
Food
Warm eten: klassiekers uit Afrika
In barre tijden duiken we 't best onder de evenaar voor hartverwarmende Afrikaanse gerechten. Van Nigeriaanse jollof rice tot poulet yassa uit Senegal, wij zijn wel toe aan een voorproefje van de zon.