Food http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/culinaire-kooktips/q-a-vruchtensap/2006601-1-eng-GB/Q-A-vruchtensap_crop620x450.jpg Q&A: vruchtensap
Q&A: alcoholpercentage

Q&A: vruchtensap

9 november 2012

Hoe bepaal ik het alcoholpercentage van zelf getrokken vruchtenlikeur? Als ik start met een percentage van 95, wordt het dan meer of minder met trekken? En vormt de suiker ook nog alcohol? @bastetkookt

Vruchten bevatten grofweg 80 procent water. Dus 1 liter van 95 procent alcohol plus 1 kg bramen = 950/1800 = ongeveer 52 procent sterk. Suiker wordt in likeur niet omgezet tot alcohol. Als je de niets laat verdampen, blijft dit percentage stabiel.

 

Ook een eetprobleem? Mail of tweet Meneer Wateetons op elle.eten@hearst.nl of twitter.com/eetproblemen.

 

Meer prangende culiproblemen ontrafeld >

 
 
Meer Food...
Food
Doe maar relaxed bistromenu
Boeuf Bourguignon bomvol smaak, luchtige île flottante. Als we ergens opgewekt van worden, dan zijn het wel deze bistroklassiekers. La vie est belle!
Food
De nieuwe supermarkt:
Boodschappen doen vanuit je luie stoel
We tippen een bende abonnementen en online supermarkten voor luie boodschappen 2.0.
Food
10x recept
Waarbij? Aardbei!
Ze zijn er al lang en breed, aardbeien van eigen bodem. 10 verschillende recepten om ze mee te verorberen!
Food
International Hamburger Day!
5 recepten - van vegan tot classic
International Hamburger Day vraagt, nee smeekt, om een zelfgemaakte hamburger. We tippen er vijf, van de oergezonde vegan variant van Kyra tot een echte klassieker.
Food
Salade met Bergse ansjovis
Delicatesse van formaat: Bergse ansjovis. De familie Van Dort uit Bergen op Zoom runt het enige overgebleven Nederlandse ansjovisbedrijf, een traditionele weervisserij die met v-vormige fuiken werkt.
Food
8x koken op de camping
Culinair kamperen, we doen het niet voor minder. Deze recepten leveren stuk voor stuk een eenvoudig doch voedzaam maal. En een lekker maal, vooral dat.