Ode aan de bloedsinaasappel

Elk jaar weer een verrassing, de bloedsinaasappel. Vol in je winterdip sleep je je voort over de markt en opeens zie je hem liggen, die prachtige frisse jongen, net wat bitterder dan zijn gewone broer, die naast hem ook nogal flets afsteekt.

gerelateerd
Dit is het verschil tussen brie en camembert
4 dingen die je moet weten over kokosolie
Dit is de gouden tip voor een perfect spiegelei
Filmavond? Zo maak je popcorn met bijzondere smaken

Hij is er alleen in de periode tussen december en april en dat maakt hem juist extra gewild en onbereikbaar. Sla meteen groot in, stellen wij voor, want wanneer wil je deze vrucht niet eten? Oké, misschien alleen als je hem drinkt.

TIP!
Dit is ongetwijfeld een van de lekkerste en ook simpelste recepten uit het boek De vegetarische optie van Simon Hopkinson: ui-bloedsinaasappelsalade met olijfolie. Snij daarvoor van één of meer sinaasappels de schil tot op het vruchtvlees. Snij de vrucht vervolgens in dunne plakken, verdeel die over een bord en garneer de plakken met ringen van de zoetste witte ui en de beste olijfolie die je kunt vinden. Beetje vers gemalen peper erover, en klaar is je antidepressivum.

OF BIJVOORBEELD
Meng 1 deel Campari met 2 delen bloedsinaasappelsap en 3 delen prosecco of een andere mousserende wijn en serveer in een martiniglas.

Méér antidepressiva voor de winter >
Helemaal geen zure types, 4x koken met citroen >
Perfecte combi: rabarber en bloedsinaasappel >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO