Kerstmenu hulptroepen - Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight

Kerstdiner 112

21 december 2013

Als de nood hoog is, is de redding nabij. ELLE Eten biedt last minute bijstand op het gebied van menu, receptuur, fysieke ongemakken en allesomvattende stress.

NOODTOESTAND 1: GEEN KERSTSTOL
Je bent verantwoordelijk voor de kerststol en vergat er een te bestellen bij de bakker. Oplossing: steek je handen maar uit de mouwen, zelf maken lukt best, we doen je het stap voor stap voor. Weinig ambitie dan wel tijd? Ga voor kerstkoekjes of mini-brioches. Ook feestelijk.

NOODTOESTAND 2: GEEN IDEE WAT TE MAKEN
In een jolige bui de hele clan uitgenodigd, maar nog steeds geen idee wat je moet maken? Oplossing:  
Feestelijk viergangenmenu voor tien man >
Veggie little Christmas in zeven gangen >
3x3x3 pick & match recepten voor 27 driegangenmenu’s >
Zeven gangen op tafel in slechts één ochtend werk >
Vijf gangen op tafel en toch zelf een leuke avond

NOODTOESTAND 3: ONVERWACHTE VEGETARIËRS
De nieuwe liefde van je broer blijkt een vegetariër te zijn. Was-ie even vergeten door te geven. Oplossing: bel die rosbief maar snel af bij de slager. Een menu zonder beest, is beslist heel feestelijk én lekker. Wedden dat je het gebraad niet eens mist met deze fuifnummers van vegarecepten

NOODTOESTAND 4: BLINDE PANIEK
Wild om zich heen maaiende, blinde, allesomvattende paniek? Oplossing: alles komt goed! Heus. Wij schotelen je voor: tien onbetaalbare tips & trucs, waar nodig gelardeerd met psychologische bijstand >

NOODTOESTAND 5: EEN KATER
Je hebt een enorme kater van het diner van Eerste Kerstdag. Oplossing: boink boink, wie is daar? Uw anti-katerontbijt! >

En dan nog wat suggesties toe, gewoon voor de zekerheid: 25 eenhappers, 25 voorgerechten25 kerstgebraden, 25 zondige kerstdesserts, de ideale kaasplank en nog een stuk of wat kerstontbijtjes.

 
 
Meer Food...
Food
Menu
Het royale kerstdiner
De tafel is schitterend gedekt. Je serveert vijf gangen, de een nog royaler dan de andere. Kaviaar, wilde zalm, truffels. En een werkelijk verbluffend pièce de résistance. Kortom, het ideale copieuze kerstdiner.
Food
25x voorgerecht
feestelijke soepen voor Kerst
Geen kerstdiner zonder feestelijke soep om de honger op te wekken. We tippen er 25, van een klassieke ossenstaartsoep tot een vega rodekoolsoepje met gember.
Food
De perfecte kaasplank
Met een goed kaasplateau scoor je met nul komma nul inspanning eeuwige roem. Als het in de smaak valt, tenminste. Zo houd je rekening met ieders voorkeur.
Food
Jolly good!
Een Brits kerstmenu
Maar weinigen verstaan de kunst van het Kerst vieren als de Britten. Join us, voor Wellington – zonder beef, maar mét Stilton – een klassieke parelhoender of gemberkoekpudding met sticky toffeesaus. ’t Is stuk voor stuk jolly good.
Food
Cake-over: 1 kerstcake, 3 toppings
Drie suggesties om deze boozy kerstcake op te tuigen met decoratieve toppings.
Food
recepten
Winters ontbijten
Voor ons hoeft de zon vandaag niet op te komen. Zoet en hartig, simpel en uitdagend, voor health freaks en antikater: met deze winterse ontbijten met internationale allure kunnen we van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat vooruit.