Kerstmenu hulptroepen - Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight

Kerstdiner 112

23 december 2014

Als de nood hoog is, is de redding nabij. ELLE Eten biedt last minute bijstand op het gebied van menu, receptuur, fysieke ongemakken en allesomvattende stress.

NOODTOESTAND 1: GEEN KERSTSTOL
Je bent verantwoordelijk voor de kerststol en vergat er een te bestellen bij de bakker. Oplossing: steek je handen maar uit de mouwen, zelf maken lukt best, we doen je het stap voor stap voor. Weinig ambitie dan wel tijd? Ga voor kerstkoekjes of mini-brioches. Ook feestelijk.

NOODTOESTAND 2: GEEN IDEE WAT TE MAKEN
In een jolige bui de hele clan uitgenodigd, maar nog steeds geen idee wat je moet maken? Oplossing: ál onze recepten en menu's op een rij, plus een lastminutemenu met bijna alle ingrediënten uit de supermarkt.

NOODTOESTAND 3: ONVERWACHTE VEGETARIËRS
De nieuwe liefde van je broer blijkt een vegetariër te zijn. Was-ie even vergeten door te geven. Oplossing: bel die rosbief maar snel af bij de slager. Een menu zonder beest, is beslist heel feestelijk én lekker. Wedden dat je het gebraad niet eens mist met deze fuifnummers van vegarecepten

NOODTOESTAND 4: BLINDE PANIEK
Wild om zich heen maaiende, blinde, allesomvattende paniek? Oplossing: alles komt goed! Heus. Wij schotelen je voor: tien onbetaalbare tips & trucs, waar nodig gelardeerd met psychologische bijstand >

NOODTOESTAND 5: EEN KATER
Je hebt een enorme kater van het diner van gisteren. Oplossing: boink boink, wie is daar? Uw anti-katerontbijt! >

En dan nog wat suggesties toe, gewoon voor de zekerheid: 25 eenhappers, 25 voorgerechten25 kerstgebraden, 25 zondige kerstdesserts, de ideale kaasplank en nog een stuk of wat kerstontbijtjes.

 
 
Meer Food...
Food
Weekendklus!
20 stoofpotten om uit te kiezen
Stoofgerechten zijn bedacht om de luie mens te dienen. Lamsstoof met bonen en aardappeltjes, langzaam gegaarde kip of rund, gestoofde octopus met knoflook en wijn: rustig wachten werd nog nooit zo goed beloond.
Food
Stap-voor-stap
Misschien wel het ultieme ei
Een ei op toast is een alledaags genoegen, dat een stuk onalledaagser wordt als je het ei pocheert en er een klassieke Bourgognesaus bij serveert. Dan heet het namelijk ineens oeufs en meurette.
Food
Mooi meegenomen
6x lunch om je collega's jaloers te maken
Bruine bammetjes met kaas in een knisperend boterhamzakje mee naar je werk? Saai! Pittige Thaise kipwraps en tonijnrillettes op landbrood, daar steek je iedereen de ogen mee uit. Zes razend lekkere recepten voor een snobby meeneemlunch.
Food
Is het besterven van vlees hetzelfde als bederven?
Wat is versterven nou precies en waarom word je er niet ziek van? Het is toch een soort bederf? Joris Koene de Groot
Food
Blue Monday:
10x feel good food
Het is Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. En ja, dat betekent ongegeneerd je emoties wegeten met een flinke portie comfort food. Zie hier tien recepten om die blues van je af te schudden.
Food
voor in de vriezer
10 ideale recepten
Wie wat klaarmaakt en invriest, die heeft wat. Voor later, als je een keer geen zin hebt om te koken. Hoe relaxed. En wat kan een mens daar blij van worden! 10 ideale (en makkelijke) gerechten om in te vriezen.