Food http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/food/kerstdiner-112/3506291-13-eng-GB/Kerstdiner-112_crop620x450.jpg Kerstdiner 112
Kerstmenu hulptroepen - Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight

Kerstdiner 112

23 december 2014

Als de nood hoog is, is de redding nabij. ELLE Eten biedt last minute bijstand op het gebied van menu, receptuur, fysieke ongemakken en allesomvattende stress.

NOODTOESTAND 1: GEEN KERSTSTOL
Je bent verantwoordelijk voor de kerststol en vergat er een te bestellen bij de bakker. Oplossing: steek je handen maar uit de mouwen, zelf maken lukt best, we doen je het stap voor stap voor. Weinig ambitie dan wel tijd? Ga voor kerstkoekjes of mini-brioches. Ook feestelijk.

NOODTOESTAND 2: GEEN IDEE WAT TE MAKEN
In een jolige bui de hele clan uitgenodigd, maar nog steeds geen idee wat je moet maken? Oplossing: ál onze recepten en menu's op een rij, plus een lastminutemenu met bijna alle ingrediënten uit de supermarkt.

NOODTOESTAND 3: ONVERWACHTE VEGETARIËRS
De nieuwe liefde van je broer blijkt een vegetariër te zijn. Was-ie even vergeten door te geven. Oplossing: bel die rosbief maar snel af bij de slager. Een menu zonder beest, is beslist heel feestelijk én lekker. Wedden dat je het gebraad niet eens mist met deze fuifnummers van vegarecepten

NOODTOESTAND 4: BLINDE PANIEK
Wild om zich heen maaiende, blinde, allesomvattende paniek? Oplossing: alles komt goed! Heus. Wij schotelen je voor: tien onbetaalbare tips & trucs, waar nodig gelardeerd met psychologische bijstand >

NOODTOESTAND 5: EEN KATER
Je hebt een enorme kater van het diner van gisteren. Oplossing: boink boink, wie is daar? Uw anti-katerontbijt! >

En dan nog wat suggesties toe, gewoon voor de zekerheid: 25 eenhappers, 25 voorgerechten25 kerstgebraden, 25 zondige kerstdesserts, de ideale kaasplank en nog een stuk of wat kerstontbijtjes.

 
 
Meer Food...
Food
International Hamburger Day!
5 recepten - van vegan tot classic
International Hamburger Day vraagt, nee smeekt, om een zelfgemaakte hamburger. We tippen er vijf, van de oergezonde vegan variant van Kyra tot een echte klassieker.
Food
Salade met Bergse ansjovis
Delicatesse van formaat: Bergse ansjovis. De familie Van Dort uit Bergen op Zoom runt het enige overgebleven Nederlandse ansjovisbedrijf, een traditionele weervisserij die met v-vormige fuiken werkt.
Food
8x koken op de camping
Culinair kamperen, we doen het niet voor minder. Deze recepten leveren stuk voor stuk een eenvoudig doch voedzaam maal. En een lekker maal, vooral dat.
Food
DIY: 16 basics
Zelf maken is het lekkerst
Trek de keukenmachine tevoorschijn en steriliseer je voorraadpotten: deze basics maken we zelf.
Food
Zondags genoegen: amandel- granita met brioche
Brunchen als een koning.
Food
De gruyère op een voetstuk
Gedwee, zonder protesteren, laat gruyère zich al tijdenlang overschaduwen door parmezaan en comté. En waarom, vraag je je af wanneer je deze Zwitserse, licht zoete harde kaas weer eens proeft.