Kerstmenu hulptroepen - Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight

Kerstdiner 112

23 december 2014

Als de nood hoog is, is de redding nabij. ELLE Eten biedt last minute bijstand op het gebied van menu, receptuur, fysieke ongemakken en allesomvattende stress.

NOODTOESTAND 1: GEEN KERSTSTOL
Je bent verantwoordelijk voor de kerststol en vergat er een te bestellen bij de bakker. Oplossing: steek je handen maar uit de mouwen, zelf maken lukt best, we doen je het stap voor stap voor. Weinig ambitie dan wel tijd? Ga voor kerstkoekjes of mini-brioches. Ook feestelijk.

NOODTOESTAND 2: GEEN IDEE WAT TE MAKEN
In een jolige bui de hele clan uitgenodigd, maar nog steeds geen idee wat je moet maken? Oplossing: ál onze recepten en menu's op een rij, plus een lastminutemenu met bijna alle ingrediënten uit de supermarkt.

NOODTOESTAND 3: ONVERWACHTE VEGETARIËRS
De nieuwe liefde van je broer blijkt een vegetariër te zijn. Was-ie even vergeten door te geven. Oplossing: bel die rosbief maar snel af bij de slager. Een menu zonder beest, is beslist heel feestelijk én lekker. Wedden dat je het gebraad niet eens mist met deze fuifnummers van vegarecepten

NOODTOESTAND 4: BLINDE PANIEK
Wild om zich heen maaiende, blinde, allesomvattende paniek? Oplossing: alles komt goed! Heus. Wij schotelen je voor: tien onbetaalbare tips & trucs, waar nodig gelardeerd met psychologische bijstand >

NOODTOESTAND 5: EEN KATER
Je hebt een enorme kater van het diner van gisteren. Oplossing: boink boink, wie is daar? Uw anti-katerontbijt! >

En dan nog wat suggesties toe, gewoon voor de zekerheid: 25 eenhappers, 25 voorgerechten25 kerstgebraden, 25 zondige kerstdesserts, de ideale kaasplank en nog een stuk of wat kerstontbijtjes.

 
 
Meer Food...
Food
How to: pannekoeken bakken
Het is vandaag Nationale Pannekoekendag en ter ere van deze bijzondere gelegenheid verzamelen we al onze trucs. Nooit meer scheurende first serves of taaie exemplaren, hoezee!
Food
11 tips voor de perfecte cake
Bakbasics: de simpele botercake kan nóg beter. Zo doe je dat.
Food
Moestuindossier:
van zaadje naar slaatje
Er is maar weinig zo bevredigend als het werken met zelf verbouwde radijzen, rucola en tuinbonen. Wij helpen je all the way, van stekkie naar je bord. We tippen acht zaadjes en blijven de komende tijd aanvullen.
Food
Pasen! De 10 lekkerste recepten met ei
Wat hebben we nodig deze Pasen? Een bindende factor, luchtig type, makkelijk in de omgang. Met soldaatjes en dol op vanille en hollandaise saus. We zijn zó blij met deze  supersophisticated klassiekers met een hoofdrol voor ei.
Food
Zo maak je écht Surinaamse pindasoep
Een geliefde ex-schoonmoeder leerde ons deze hartverwarmende, Surinaamse pindasoep maken. Mét geheim ingrediënt.
Food
Weekbreker: retro monchoutaart
De taart die je zonder oven maakt. Jeugdsentiment!