Kerstmenu hulptroepen

Kerstdiner 112

Als de nood hoog is, is de redding nabij. ELLE Eten biedt last minute bijstand op het gebied van menu, receptuur, fysieke ongemakken en allesomvattende stress.

NOODTOESTAND 1: GEEN KERSTSTOL
Je bent verantwoordelijk voor de kerststol en vergat er een te bestellen bij de bakker. Oplossing: steek je handen maar uit de mouwen, zelf maken lukt best, we doen je het stap voor stap voor. Weinig ambitie dan wel tijd? Ga voor kerstkoekjes of mini-brioches. Ook feestelijk.

 

NOODTOESTAND 2: GEEN IDEE WAT TE MAKEN
In een jolige bui de hele clan uitgenodigd, maar nog steeds geen idee wat je moet maken? Oplossing:  
Feestelijk viergangenmenu voor tien man >
Veggie little Christmas in zeven gangen >
3x3x3 pick & match recepten voor 27 driegangenmenu’s >
Zeven gangen op tafel in slechts één ochtend werk >
Vijf gangen op tafel en toch zelf een leuke avond

 

NOODTOESTAND 3: ONVERWACHTE VEGETARIËRS
De nieuwe liefde van je broer blijkt een vegetariër te zijn. Was-ie even vergeten door te geven. Oplossing: bel die rosbief maar snel af bij de slager. Een menu zonder beest, is beslist heel feestelijk én lekker. Wedden dat je het gebraad niet eens mist met deze fuifnummers van vegarecepten

 

NOODTOESTAND 4: BLINDE PANIEK
Wild om zich heen maaiende, blinde, allesomvattende paniek? Oplossing: alles komt goed! Heus. Wij schotelen je voor: tien onbetaalbare tips & trucs, waar nodig gelardeerd met psychologische bijstand >

 

NOODTOESTAND 5: EEN KATER
Je hebt een enorme kater van het diner van Eerste Kerstdag. Oplossing: boink boink, wie is daar? Uw anti-katerontbijt! >

 

En dan nog wat suggesties toe, gewoon voor de zekerheid: 25 eenhappers, 25 voorgerechten25 kerstgebraden, 25 zondige kerstdesserts, de ideale kaasplank en nog een stuk of wat kerstontbijtjes.

 

 

Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight
 
 
Meer Food...
Food
Het souffléseizoen is geopend
Patron-cuisinier en souffléfanaat Ferry Houten vindt dat dit luchtige gerecht te weinig op de Nederlandse dessertkaart te vinden is. En dat is kwalijk, want wie houdt er nu niet van het toetje dat licht en rijk tegelijk kan zijn?
Food
10X
Bakken voor Halloween
De feestdagen. Ze komen eraan. De eerste in de rij is natuurlijk Halloween. En dat vinden wij een mooi excuus om lekker te gaan bakken.
Food
25x
warme soep
Het meest gastvrije gerecht op aarde: een kom soep om je handen aan te warmen. Van kikkererwten-maïssoep met gepofte rode peper tot heldere kruidenbouillon met tortellini.   
Food
Hersttip van Flip: kastanjes poffen
Reken maar dat er na de wind van vandaag een boel tamme kastanjes te rapen zijn. Ze poffen doe je zo!
Food
8X
Sunday Roast
Bijna weekend! Een traditionele Engelsman laat geen zondag voorbijgaan zonder een stevig stuk vlees in de oven te schuiven. Met aardappelpuree, groente en jus erbij. Maar deze roasts mogen ook op een dinsdag hoor. Als je maar even geduld hebt.
Food
Herfstrecepten:
10x paddestoelen
Lekker zwammen! We zetten 10 herfstrecepten met eekhoorntjesbrood, champignons, cantharellen en morieljes voor je op een rij.
Food
Borreltijd
Drie keer dips & nieuwe chips
Food
Bak ze bruin:
de lekkerste kruidkoek in 8 stappen
ELLE Eten blaast deze herfst de ouderwetse kruidkoek nieuw leven in. Want de kleuren mogen dan nogal jaren zeventig zijn, de smaak – met steranijs en sinaasappel – is helemaal van nu.