Food http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/food/kerstdiner-112/3506291-13-eng-GB/Kerstdiner-112_crop620x450.jpg Kerstdiner 112
Kerstmenu hulptroepen - Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight

Kerstdiner 112

23 december 2014

Als de nood hoog is, is de redding nabij. ELLE Eten biedt last minute bijstand op het gebied van menu, receptuur, fysieke ongemakken en allesomvattende stress.

NOODTOESTAND 1: GEEN KERSTSTOL
Je bent verantwoordelijk voor de kerststol en vergat er een te bestellen bij de bakker. Oplossing: steek je handen maar uit de mouwen, zelf maken lukt best, we doen je het stap voor stap voor. Weinig ambitie dan wel tijd? Ga voor kerstkoekjes of mini-brioches. Ook feestelijk.

NOODTOESTAND 2: GEEN IDEE WAT TE MAKEN
In een jolige bui de hele clan uitgenodigd, maar nog steeds geen idee wat je moet maken? Oplossing: ál onze recepten en menu's op een rij, plus een lastminutemenu met bijna alle ingrediënten uit de supermarkt.

NOODTOESTAND 3: ONVERWACHTE VEGETARIËRS
De nieuwe liefde van je broer blijkt een vegetariër te zijn. Was-ie even vergeten door te geven. Oplossing: bel die rosbief maar snel af bij de slager. Een menu zonder beest, is beslist heel feestelijk én lekker. Wedden dat je het gebraad niet eens mist met deze fuifnummers van vegarecepten

NOODTOESTAND 4: BLINDE PANIEK
Wild om zich heen maaiende, blinde, allesomvattende paniek? Oplossing: alles komt goed! Heus. Wij schotelen je voor: tien onbetaalbare tips & trucs, waar nodig gelardeerd met psychologische bijstand >

NOODTOESTAND 5: EEN KATER
Je hebt een enorme kater van het diner van gisteren. Oplossing: boink boink, wie is daar? Uw anti-katerontbijt! >

En dan nog wat suggesties toe, gewoon voor de zekerheid: 25 eenhappers, 25 voorgerechten25 kerstgebraden, 25 zondige kerstdesserts, de ideale kaasplank en nog een stuk of wat kerstontbijtjes.

 
 
Meer Food...
Food
Bitterzoet snoepgoed: halva met stemgember
Halva is de naam voor snoepgoed op basis van bloem, griesmeel, zonnebloempitten of sesamzaad. Deze pittige versie van Dan Lepard wordt gemaakt met tahin en gember.
Food
7x regrowth
Je groente heeft doorgroei- mogelijkheden
Nieuwe planten kweken uit avocado, zoete aardappel en citroengras: het kan, je moet alleen een beetje geduld hebben. Regrowth heet het fenomeen, en wij vertellen je hoe je het doet.
Food
Zo beleg je het allerbeste broodje
Waarom smaken broodjes bij een eetcafé vaak zoveel beter dan thuis? Omdat er de tijd voor genomen wordt. Short cuts zijn vanaf nu verboden!Zo maak je chique hotdogs >
Food
5x Recepten met banaan
Hoezee, het is vandaag internationale bananendag
En ter ere van deze bijzondere gelegenheid hebben we de beste recepten met onze gele vriend in de hoofdrol verzameld.
Food
Zo voorkom je een soggy bottom in vijf stappen
De gevreesde soggy bottom: een ongare, natte taartbodem. Hoe voorkom je deze misdaad tegen je taart?
Food
Dit taartdeeg met wodka lukt altijd (echt waar!)
Taartdeeg kan lastig te bereiden zijn: het kan krimpen in de oven of het valt taai uit. Culiwonder en sterrenchef Heston Blumenthal heeft de oplossing: wodka.