Food http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/food/kerstdiner-112/3506291-13-eng-GB/Kerstdiner-112_crop620x450.jpg Kerstdiner 112
Kerstmenu hulptroepen - Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight

Kerstdiner 112

23 december 2014

Als de nood hoog is, is de redding nabij. ELLE Eten biedt last minute bijstand op het gebied van menu, receptuur, fysieke ongemakken en allesomvattende stress.

NOODTOESTAND 1: GEEN KERSTSTOL
Je bent verantwoordelijk voor de kerststol en vergat er een te bestellen bij de bakker. Oplossing: steek je handen maar uit de mouwen, zelf maken lukt best, we doen je het stap voor stap voor. Weinig ambitie dan wel tijd? Ga voor kerstkoekjes of mini-brioches. Ook feestelijk.

NOODTOESTAND 2: GEEN IDEE WAT TE MAKEN
In een jolige bui de hele clan uitgenodigd, maar nog steeds geen idee wat je moet maken? Oplossing: ál onze recepten en menu's op een rij, plus een lastminutemenu met bijna alle ingrediënten uit de supermarkt.

NOODTOESTAND 3: ONVERWACHTE VEGETARIËRS
De nieuwe liefde van je broer blijkt een vegetariër te zijn. Was-ie even vergeten door te geven. Oplossing: bel die rosbief maar snel af bij de slager. Een menu zonder beest, is beslist heel feestelijk én lekker. Wedden dat je het gebraad niet eens mist met deze fuifnummers van vegarecepten

NOODTOESTAND 4: BLINDE PANIEK
Wild om zich heen maaiende, blinde, allesomvattende paniek? Oplossing: alles komt goed! Heus. Wij schotelen je voor: tien onbetaalbare tips & trucs, waar nodig gelardeerd met psychologische bijstand >

NOODTOESTAND 5: EEN KATER
Je hebt een enorme kater van het diner van gisteren. Oplossing: boink boink, wie is daar? Uw anti-katerontbijt! >

En dan nog wat suggesties toe, gewoon voor de zekerheid: 25 eenhappers, 25 voorgerechten25 kerstgebraden, 25 zondige kerstdesserts, de ideale kaasplank en nog een stuk of wat kerstontbijtjes.

 
 
Meer Food...
Food
Ingrediënt! Rode rijst uit de Camargue
In het Zuid-Franse moerasgebied de Camargue wordt veel zout gewonnen, maar sinds de jaren tachtig ook succesvol een bijzondere rode rijst geteeld.
Food
Wat eten we vanavond?
Een lekker en snel menu voor doordeweekse avonden.
Food
Hoe maak je risotto?
Een hele opgave, lijkt het. Maar risotto maken valt reuze mee. Wat heb je nodig? Ten eerste: geduld. Risotto heeft absoluut geen haast. En dat zou jij ook niet moeten hebben.
Food
Wrijf nooit je eetstokjes tegen elkaar en meer sushi-etiquette
Er is een – zeer uitgebreide – etiquette op het gebied van het eten van sushi. Van de hoeveelheid sojasaus tot het neerleggen van je eetgerei. We gaan 'm tackelen, en geven meteen wat weetjes. Als we toch bezig zijn.
Food
Bijles biefstuk bakken
Omdat het moeilijk lijkt, maar het niet echt is. Met deze tips bereid je een mals stuk vlees op de juiste manier.
Food
Some like it hot
10 Aziatische recepten
Koken met sojasaus! Powered by Kikkoman.