Kerstmenu hulptroepen

Kerstdiner 112

Als de nood hoog is, is de redding nabij. ELLE Eten biedt last minute bijstand op het gebied van menu, receptuur, fysieke ongemakken en allesomvattende stress.

NOODTOESTAND 1: GEEN KERSTSTOL
Je bent verantwoordelijk voor de kerststol en vergat er een te bestellen bij de bakker. Oplossing: steek je handen maar uit de mouwen, zelf maken lukt best, we doen je het stap voor stap voor. Weinig ambitie dan wel tijd? Ga voor kerstkoekjes of mini-brioches. Ook feestelijk.

 

NOODTOESTAND 2: GEEN IDEE WAT TE MAKEN
In een jolige bui de hele clan uitgenodigd, maar nog steeds geen idee wat je moet maken? Oplossing:  
Feestelijk viergangenmenu voor tien man >
Veggie little Christmas in zeven gangen >
3x3x3 pick & match recepten voor 27 driegangenmenu’s >
Zeven gangen op tafel in slechts één ochtend werk >
Vijf gangen op tafel en toch zelf een leuke avond

 

NOODTOESTAND 3: ONVERWACHTE VEGETARIËRS
De nieuwe liefde van je broer blijkt een vegetariër te zijn. Was-ie even vergeten door te geven. Oplossing: bel die rosbief maar snel af bij de slager. Een menu zonder beest, is beslist heel feestelijk én lekker. Wedden dat je het gebraad niet eens mist met deze fuifnummers van vegarecepten

 

NOODTOESTAND 4: BLINDE PANIEK
Wild om zich heen maaiende, blinde, allesomvattende paniek? Oplossing: alles komt goed! Heus. Wij schotelen je voor: tien onbetaalbare tips & trucs, waar nodig gelardeerd met psychologische bijstand >

 

NOODTOESTAND 5: EEN KATER
Je hebt een enorme kater van het diner van Eerste Kerstdag. Oplossing: boink boink, wie is daar? Uw anti-katerontbijt! >

 

En dan nog wat suggesties toe, gewoon voor de zekerheid: 25 eenhappers, 25 voorgerechten25 kerstgebraden, 25 zondige kerstdesserts, de ideale kaasplank en nog een stuk of wat kerstontbijtjes.

 

 

Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight
 
 
Meer Food...
Food
Kiplekker
In de aanloop naar Pasen rijst de vraag over de kip en het ei als nooit tevoren (of in ieder geval tot het jaar ervoor). Vandaag de kip, morgen het ei.
Food
52x kaas
't Kaameisje proeft
Deze week zette 't kaasmeisje haar tanden in een Fort d’Ambleteuse. C'est vrai.
Food
Pasen!
Doe maar relaxed bistromenu
Boeuf Bourguignon bomvol smaak, luchtige île flottante. Als we ergens opgewekt van worden, dan zijn het wel deze bistroklassiekers. La vie est belle!
Food
Paastip: adopteer een kip
Met het oog op Pasen is dit hét moment om een kip te adopteren! Waarom? Wel, wie wil er nu geen biologische eieren van een hoogsteigen kip aan het paasontbijt?
Food
6 stappen
Zo maak je een paaslam
Dit Oschterlämmele wordt traditioneel met Pasen gegeten in de Franse Elzas. Zijn naam uitspreken mag dan tegenvallen, hem bereiden is een piece of cake.
Food
10 paasrecepten met ei
Wat hebben we nodig met Pasen? Een bindende factor, luchtig type, makkelijk in de omgang. Met soldaatjes en dol op vanille en hollandaise saus. We zijn zó blij met deze  supersophisticated klassiekers met een hoofdrol voor ei.
Food
8x
Daghap
Vlees, vis, vega en kip, met deze recepten kun je de hele week vooruit. Stuk voor stuk niet te ingewikkeld, niet te langdradig en ook niet te zwaar.
Food
Voor 'n appel en een eendenei
Ik heb een vraag, ik wil graag eendeneieren kopen en gezouten eendeneieren gaan maken. Waar kan ik verse eendeneieren kopen, graag info. Een vraag van Theo.