Kerstmenu hulptroepen

Kerstdiner 112

Als de nood hoog is, is de redding nabij. ELLE Eten biedt last minute bijstand op het gebied van menu, receptuur, fysieke ongemakken en allesomvattende stress.

NOODTOESTAND 1: GEEN KERSTSTOL
Je bent verantwoordelijk voor de kerststol en vergat er een te bestellen bij de bakker. Oplossing: steek je handen maar uit de mouwen, zelf maken lukt best, we doen je het stap voor stap voor. Weinig ambitie dan wel tijd? Ga voor kerstkoekjes of mini-brioches. Ook feestelijk.

 

NOODTOESTAND 2: GEEN IDEE WAT TE MAKEN
In een jolige bui de hele clan uitgenodigd, maar nog steeds geen idee wat je moet maken? Oplossing:  
Feestelijk viergangenmenu voor tien man >
Veggie little Christmas in zeven gangen >
3x3x3 pick & match recepten voor 27 driegangenmenu’s >
Zeven gangen op tafel in slechts één ochtend werk >
Vijf gangen op tafel en toch zelf een leuke avond

 

NOODTOESTAND 3: ONVERWACHTE VEGETARIËRS
De nieuwe liefde van je broer blijkt een vegetariër te zijn. Was-ie even vergeten door te geven. Oplossing: bel die rosbief maar snel af bij de slager. Een menu zonder beest, is beslist heel feestelijk én lekker. Wedden dat je het gebraad niet eens mist met deze fuifnummers van vegarecepten

 

NOODTOESTAND 4: BLINDE PANIEK
Wild om zich heen maaiende, blinde, allesomvattende paniek? Oplossing: alles komt goed! Heus. Wij schotelen je voor: tien onbetaalbare tips & trucs, waar nodig gelardeerd met psychologische bijstand >

 

NOODTOESTAND 5: EEN KATER
Je hebt een enorme kater van het diner van Eerste Kerstdag. Oplossing: boink boink, wie is daar? Uw anti-katerontbijt! >

 

En dan nog wat suggesties toe, gewoon voor de zekerheid: 25 eenhappers, 25 voorgerechten25 kerstgebraden, 25 zondige kerstdesserts, de ideale kaasplank en nog een stuk of wat kerstontbijtjes.

 

 

Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight
 
 
Meer Food...
Food
9 stappen
Zo maak je verse pasta
Verse pasta maken is een van de meest bevredigende keukenklusjes op aarde. Neem die moeite. En je begrijpt meteen waarom Italianen zo van hun moeder houden. 
Food
Te veel appels geplukt?
15x koken met appel
Zo'n versgeplukt appeltje bewaar je toch zeker niet voor de dorst. Hop, in de pan ermee. We slingeren je een eind de goede richting in met 15 recepten met appel, hartig en zoet.
Food
De zon schijnt! 5 snelle happen voor bij de rosé
Al die rosé smaakt veel lekkerder met zo’n zomerse hap erbij, dat moge duidelijk zijn.
Food
Trek in een duistere burger?
Dat sommige fastfoodketens rare fratsen uithalen met hun eten, dat wisten we al. Maar de Japanse Burger King gaat een stapje verder en komt met een zwarte hamburger. Zou jij hem eten?
Food
De ui
Je hebt werkpaarden en luxepaarden. Dat geldt ook voor ingrediënten
Food
Blijft gekookte groente groener met het deksel erop?
Groente houdt haar groene kleur als je bij het koken de pan niet afdekt, maar hoe komt dat, daar ben ik benieuwd naar. Vragen van @FunCookers en @boerenfluitjes
Food
Goeiemorgen
6x keizerlijk ontbijten
Wees eens lief en verwen je wederhelft met een spetterend ontbijt. Van friszoete pancakes en gepocheerde eitjes tot een café au lait met zoete karamel.
Food
worst case scenario
5 recepten met worst
In de hoofdrol: worst. Spaanse chorizo, Britse toad in the hole, Poolse kabanos, Franse saucijsjes en Italiaanse worstjes met venkel. Met een pittige bijrol voor merguez.