Food http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/food/kerstdiner-112/3506291-13-eng-GB/Kerstdiner-112_crop620x450.jpg Kerstdiner 112
Kerstmenu hulptroepen - Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight

Kerstdiner 112

23 december 2014

Als de nood hoog is, is de redding nabij. ELLE Eten biedt last minute bijstand op het gebied van menu, receptuur, fysieke ongemakken en allesomvattende stress.

NOODTOESTAND 1: GEEN KERSTSTOL
Je bent verantwoordelijk voor de kerststol en vergat er een te bestellen bij de bakker. Oplossing: steek je handen maar uit de mouwen, zelf maken lukt best, we doen je het stap voor stap voor. Weinig ambitie dan wel tijd? Ga voor kerstkoekjes of mini-brioches. Ook feestelijk.

NOODTOESTAND 2: GEEN IDEE WAT TE MAKEN
In een jolige bui de hele clan uitgenodigd, maar nog steeds geen idee wat je moet maken? Oplossing: ál onze recepten en menu's op een rij, plus een lastminutemenu met bijna alle ingrediënten uit de supermarkt.

NOODTOESTAND 3: ONVERWACHTE VEGETARIËRS
De nieuwe liefde van je broer blijkt een vegetariër te zijn. Was-ie even vergeten door te geven. Oplossing: bel die rosbief maar snel af bij de slager. Een menu zonder beest, is beslist heel feestelijk én lekker. Wedden dat je het gebraad niet eens mist met deze fuifnummers van vegarecepten

NOODTOESTAND 4: BLINDE PANIEK
Wild om zich heen maaiende, blinde, allesomvattende paniek? Oplossing: alles komt goed! Heus. Wij schotelen je voor: tien onbetaalbare tips & trucs, waar nodig gelardeerd met psychologische bijstand >

NOODTOESTAND 5: EEN KATER
Je hebt een enorme kater van het diner van gisteren. Oplossing: boink boink, wie is daar? Uw anti-katerontbijt! >

En dan nog wat suggesties toe, gewoon voor de zekerheid: 25 eenhappers, 25 voorgerechten25 kerstgebraden, 25 zondige kerstdesserts, de ideale kaasplank en nog een stuk of wat kerstontbijtjes.

 
 
Meer Food...
Food
Doen! Zelf verse kokosmelk maken
Wat wij kokosmelk noemen is niet het licht troebele sap uit de noot, maar het witte vocht uit geraspte kopra, die hiertoe wordt gekookt en vervolgens uitgeperst. Hier drie opties voor zelfgeperste kokosmelk.
Food
Niet mokken, zo bereid je artisjokken
Niets zo zomers als een artisjok op z’n Provençaals. Of... mon Dieu, een artisjok op wat voor manier dan ook.
Food
Daarom wordt zout water heter
Meneer Wateetons beantwoordt: klopt het dat water bij een hogere temperatuur kookt als je er zout aan toevoegt? En dus dat je eten dan sneller gaar is? Een vraag van A.W. van Stijn.
Food
9 tips voor de lekkerste kip uit de oven
‘Het hoeft niet altijd kaviaar te zijn’ luidt een treffende Duitse uitdrukking. En zo is het maar net. Laten we eens helemaal terugkeren naar de basis: kip.
Food
7 pointers voor het bakken van glutenvrij brood
Wie ooit bijna is gestikt in een zelfgemaakt boekweitbrood, weet: glutenvrij bakken is moeilijk. Daarom onze tips!
Food
Een banaan is eigenlijk een bes
En voor wie denkt dat de aardbei ook een bes is: think again.