Kerstmenu hulptroepen

Kerstdiner 112

Als de nood hoog is, is de redding nabij. ELLE Eten biedt last minute bijstand op het gebied van menu, receptuur, fysieke ongemakken en allesomvattende stress.

NOODTOESTAND 1: GEEN KERSTSTOL
Je bent verantwoordelijk voor de kerststol en vergat er een te bestellen bij de bakker. Oplossing: steek je handen maar uit de mouwen, zelf maken lukt best, we doen je het stap voor stap voor. Weinig ambitie dan wel tijd? Ga voor kerstkoekjes of mini-brioches. Ook feestelijk.

 

NOODTOESTAND 2: GEEN IDEE WAT TE MAKEN
In een jolige bui de hele clan uitgenodigd, maar nog steeds geen idee wat je moet maken? Oplossing:  
Feestelijk viergangenmenu voor tien man >
Veggie little Christmas in zeven gangen >
3x3x3 pick & match recepten voor 27 driegangenmenu’s >
Zeven gangen op tafel in slechts één ochtend werk >
Vijf gangen op tafel en toch zelf een leuke avond

 

NOODTOESTAND 3: ONVERWACHTE VEGETARIËRS
De nieuwe liefde van je broer blijkt een vegetariër te zijn. Was-ie even vergeten door te geven. Oplossing: bel die rosbief maar snel af bij de slager. Een menu zonder beest, is beslist heel feestelijk én lekker. Wedden dat je het gebraad niet eens mist met deze fuifnummers van vegarecepten

 

NOODTOESTAND 4: BLINDE PANIEK
Wild om zich heen maaiende, blinde, allesomvattende paniek? Oplossing: alles komt goed! Heus. Wij schotelen je voor: tien onbetaalbare tips & trucs, waar nodig gelardeerd met psychologische bijstand >

 

NOODTOESTAND 5: EEN KATER
Je hebt een enorme kater van het diner van Eerste Kerstdag. Oplossing: boink boink, wie is daar? Uw anti-katerontbijt! >

 

En dan nog wat suggesties toe, gewoon voor de zekerheid: 25 eenhappers, 25 voorgerechten25 kerstgebraden, 25 zondige kerstdesserts, de ideale kaasplank en nog een stuk of wat kerstontbijtjes.

 

 

Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight
 
 
Meer Food...
Food
10 leftover-recepten
Blijf maar lekker binnen!
Vandaag slaan we de boodschappen even over, we blijven binnen! Met een beetje freestylen en improviseren komt het helemaal goed met de avondmaaltijd. We helpen je op weg!
Food
8 recepten
Het mosselseizoen is los!
Natúúrlijk zijn klassieke mosselen met friet lekker. Maar mag het ook anders? Jazeker, in Japans bier bijvoorbeeld, of met kerrieroom. We tippen 8 recepten voor mosselen anders.
Food
52x kaas
Roquefort
De klassieke blauwschimmel
Food
Zomer!
18 recepten met framboos
Frambozen zijn dol op taart en cake, en op room en vanille. Daarom: 18 keer framboos. Met lekker veel suiker. 
Food
6x zomerrecept
Diner del sol
Ras el Hanout, koriander, dadels en granaatappel – daar waar Spanje Marokko ontmoet, ontkiemen duizend-en-een geuren en smaken. In zes gerechten de Moors-mediterrane keuken op je bord.
Food
Chicken tonight:
25 recepten met kip
Het lekkerste stukje vlees, zeggen ze weleens. Nou ja, daar valt over te twisten, maar met deze 25 recepten zit je in ieder geval gebakken. Kip!
Food
5 tips voor het kiezen van de perfecte meloen
Het kiezen van een rijpe, sappige, geurende en vooral heel lekkere meloen valt niet mee. Tenzij je deze tips en trucs hanteert. Appeltje-meloentje!
Food
10 BBQ-recepten
King of the roast
Een beetje buitenkok laat het niet bij een lullig lapje vlees op het rooster, maar rijgt krielkippen en meterslange worsten aan het spit. Én verdiept zich in de finesse van het barbecueën, met zelfgerookte zalm, eieren uit het vuur en ananas met karamel.