Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.

 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm

 

Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade

 
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij

 
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente

 
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

 

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
Indian Summer
5 snelle recepten
Vijf kanjers van recepten die nog nagloeien van de zomer, maar al wel tegen een regenbui bestand zijn. Een goedgevulde kippensoep, een pittige vegapasta met pompoen, een stoofpotje met venkel en garnalen – de een is nog makkelijker dan de ander. Ook lekker: ze staan in een wip op tafel.
Food
52x kaas
Cabrales
Een blauwschimmelkaas uit de grotten van het Spaanse  Picosgebergte
Food
4x op de valreep
in 30 minuten op tafel
Drukke dag gehad en niet heel veel puf meer voor ingewikkelde recepten? Deze vier gerechten zijn in een handomdraai klaar, en laten zien dat fast (gekookt) food helemaal niet slecht hoeft te zijn.
Food
The Italian way
25 Italiaanse recepten
Hou je vakantiegevoel nog wat langer vast met deze 25 recepten uit Italië.
Food
4x recept
Lekker snel klaar
Twee keer vega, een keer vis en een keer vlees binnen dertig minuten op tafel. Want wie weinig tijd heeft moet slim zijn.
Food
Do It Yourself
makreel fileren in 9 stappen
De makreel is een bijzonder knappe vis, maar zoals het vaak gaat bij beauties, is ie niet zo lang houdbaar. Daarom kun je de makreel vaak gerookt kopen. Maar de makreel is vers ook heerlijk. Bijvoorbeeld een makreelsashimi met yuzudressing. Maar eerst even zelf fileren:
Food
Gebakken lucht!
Zelf croissants maken in 8 stappen
Rollen maar! Deze rasechte croissants zijn zó luchtig. Dat alleen de enorme hoeveelheid boter ze van spontaan opstijgen weerhoudt.
Food
Boodschappen gids voor foodies: koop duur!
Aan deze boodschappen kun je beter wél geld besteden!