Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.

 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm

 

Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade

 
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij

 
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente

 
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

 

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
Broodje Bal
en andere stevige boterhammen
Niet voor pussy's! 4 Broodjes om je tanden in te zetten.
Food
4x recept
Lekker snel klaar
Twee keer vega, een keer vis en een keer vlees binnen dertig minuten op tafel. Want wie weinig tijd heeft moet slim zijn.
Food
Zo tackle je een hele kip
Word ook thuispoelier en verdeel zelf je kippetje in achten. Serveer de delen daarna in een appetijtelijk ovengerecht met pilav en salsa verde.
Food
Do It Yourself
makreel fileren in 9 stappen
De makreel is een bijzonder knappe vis, maar zoals het vaak gaat bij beauties, is ie niet zo lang houdbaar. Daarom kun je de makreel vaak gerookt kopen. Maar de makreel is vers ook heerlijk. Bijvoorbeeld een makreelsashimi met yuzudressing. Maar eerst even zelf fileren:
Food
Boodschappen gids voor foodies: koop duur!
Aan deze boodschappen kun je beter wél geld besteden!
Food
Het geheim van de perfecte soufflé
De klassieke soufflé met kaas laat zich niet overtreffen. Maar owee als 'ie instort, dan heb je er he-le-maal niets aan. We verklappen je het geheim voor het perfecte exemplaar. Én we zeggen het nog maar een keer voor de zekerheid: open nooit de ovendeur tijdens het bakken.
Food
Tip voor thuisbakkers: Desemhotel Delfshaven
Ga je op vakantie? Dat is fijn! Maar wat doe je met je moeder? Oftewel je desemstarter?
Food
Weekendklus!
Zo maak je gnocchi
Perfect bij gestoofd rundvlees, lamsbout, kalfsvlees met olijven en tomaten, als tussengerecht of, waarom niet, als voorgerecht met je favoriete saus: de volmaakte gnocchi in 6 stappen.