Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.

 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm

 

Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade

 
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij

 
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente

 
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

 

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
52x kaas
Capra di castagno
Een mooi verpakt geitenkaasje
Food
17x Oogsttijd
abonnement op krat of zak
Groente en fruit van bij de boer uit de buurt, maar ook boerenkaas en ambachtelijk brood lekker bij elkaar gestopt in een krat of tas. Of juist bijzondere dingen van heinde en verre. Zo’n abonnement wil toch iedereen! We tippen er een hele bende.
Food
9 stappen
Zo maak je verse pasta
Verse pasta maken is een van de meest bevredigende keukenklusjes op aarde. Neem die moeite. En je begrijpt meteen waarom Italianen zo van hun moeder houden. 
Food
Te veel appels geplukt?
15x koken met appel
Zo'n versgeplukt appeltje bewaar je toch zeker niet voor de dorst. Hop, in de pan ermee. We slingeren je een eind de goede richting in met 15 recepten met appel, hartig en zoet.
Food
Trek in een duistere burger?
Dat sommige fastfoodketens rare fratsen uithalen met hun eten, dat wisten we al. Maar de Japanse Burger King gaat een stapje verder en komt met een zwarte hamburger. Zou jij hem eten?
Food
De ui
Je hebt werkpaarden en luxepaarden. Dat geldt ook voor ingrediënten
Food
Deep purple
10x koken met aubergine
We weten het zeker, met deze 10 gerechten vergeef je de aubergine zelfs zijn auberginekleurige pak. Samen met tonijn in een tartaartje, als fluwelige crème, pikant ingemaakt of in de vorm van beignets: aubergine rocks!
Food
Blijft gekookte groente groener met het deksel erop?
Groente houdt haar groene kleur als je bij het koken de pan niet afdekt, maar hoe komt dat, daar ben ik benieuwd naar. Vragen van @FunCookers en @boerenfluitjes