Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.

 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm

 

Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade

 
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij

 
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente

 
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

 

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
Genoeg gegeten?
25 lichte recepten
We serveren een batterij gerechten die even licht als lekker zijn, opdat de broekriem snel weer een gaatje strakker kan.
Food
The Omelette Show van Julia Child
Omdat we allemaal wel een ei denken te kunnen bakken. En omdat we nu eenmaal geen genoeg van haar kunnen krijgen. Julia Child bakt een omelet.
Food
Kiplekker
In de aanloop naar Pasen rijst de vraag over de kip en het ei als nooit tevoren (of in ieder geval tot het jaar ervoor). Vandaag de kip, morgen het ei.
Food
52x kaas
't Kaasmeisje proeft
Deze week zette 't kaasmeisje haar tanden in een Fort d’Ambleteuse. C'est vrai.
Food
Paastip: adopteer een kip
Met het oog op Pasen is dit hét moment om een kip te adopteren! Waarom? Wel, wie wil er nu geen biologische eieren van een hoogsteigen kip aan het paasontbijt?
Food
6 stappen
Zo maak je een paaslam
Dit Oschterlämmele wordt traditioneel met Pasen gegeten in de Franse Elzas. Zijn naam uitspreken mag dan tegenvallen, hem bereiden is een piece of cake.
Food
Groots paasdiner voor twaalf mensen
Van spinazieomeletrollade en citroenpolentacakejes tot oeuf cocotte en warme rabarbercrumble: hoe beter Pasen vieren dan met een processie van voorjaarsgerechten.
Food
10 paasrecepten met ei
Wat hebben we nodig met Pasen? Een bindende factor, luchtig type, makkelijk in de omgang. Met soldaatjes en dol op vanille en hollandaise saus. We zijn zó blij met deze  supersophisticated klassiekers met een hoofdrol voor ei.