Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.

 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm

 

Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade

 
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij

 
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente

 
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

 

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
10 leftover-recepten
Blijf maar lekker binnen!
Vandaag slaan we de boodschappen even over, we blijven binnen! Met een beetje freestylen en improviseren komt het helemaal goed met de avondmaaltijd. We helpen je op weg!
Food
8 recepten
Het mosselseizoen is los!
Natúúrlijk zijn klassieke mosselen met friet lekker. Maar mag het ook anders? Jazeker, in Japans bier bijvoorbeeld, of met kerrieroom. We tippen 8 recepten voor mosselen anders.
Food
52x kaas
Roquefort
De klassieke blauwschimmel
Food
Zomer!
18 recepten met framboos
Frambozen zijn dol op taart en cake, en op room en vanille. Daarom: 18 keer framboos. Met lekker veel suiker. 
Food
6x zomerrecept
Diner del sol
Ras el Hanout, koriander, dadels en granaatappel – daar waar Spanje Marokko ontmoet, ontkiemen duizend-en-een geuren en smaken. In zes gerechten de Moors-mediterrane keuken op je bord.
Food
Chicken tonight:
25 recepten met kip
Het lekkerste stukje vlees, zeggen ze weleens. Nou ja, daar valt over te twisten, maar met deze 25 recepten zit je in ieder geval gebakken. Kip!
Food
5 tips voor het kiezen van de perfecte meloen
Het kiezen van een rijpe, sappige, geurende en vooral heel lekkere meloen valt niet mee. Tenzij je deze tips en trucs hanteert. Appeltje-meloentje!
Food
10 BBQ-recepten
King of the roast
Een beetje buitenkok laat het niet bij een lullig lapje vlees op het rooster, maar rijgt krielkippen en meterslange worsten aan het spit. Én verdiept zich in de finesse van het barbecueën, met zelfgerookte zalm, eieren uit het vuur en ananas met karamel.