Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.

 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm

 

Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade

 
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij

 
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente

 
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

 

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
Kiplekker
In de aanloop naar Pasen rijst de vraag over de kip en het ei als nooit tevoren (of in ieder geval tot het jaar ervoor). Vandaag de kip, morgen het ei.
Food
52x kaas
't Kaameisje proeft
Deze week zette 't kaasmeisje haar tanden in een Fort d’Ambleteuse. C'est vrai.
Food
Pasen!
Doe maar relaxed bistromenu
Boeuf Bourguignon bomvol smaak, luchtige île flottante. Als we ergens opgewekt van worden, dan zijn het wel deze bistroklassiekers. La vie est belle!
Food
Paastip: adopteer een kip
Met het oog op Pasen is dit hét moment om een kip te adopteren! Waarom? Wel, wie wil er nu geen biologische eieren van een hoogsteigen kip aan het paasontbijt?
Food
6 stappen
Zo maak je een paaslam
Dit Oschterlämmele wordt traditioneel met Pasen gegeten in de Franse Elzas. Zijn naam uitspreken mag dan tegenvallen, hem bereiden is een piece of cake.
Food
10 paasrecepten met ei
Wat hebben we nodig met Pasen? Een bindende factor, luchtig type, makkelijk in de omgang. Met soldaatjes en dol op vanille en hollandaise saus. We zijn zó blij met deze  supersophisticated klassiekers met een hoofdrol voor ei.
Food
8x
Daghap
Vlees, vis, vega en kip, met deze recepten kun je de hele week vooruit. Stuk voor stuk niet te ingewikkeld, niet te langdradig en ook niet te zwaar.
Food
Voor 'n appel en een eendenei
Ik heb een vraag, ik wil graag eendeneieren kopen en gezouten eendeneieren gaan maken. Waar kan ik verse eendeneieren kopen, graag info. Een vraag van Theo.