Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.

 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm

 

Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade

 
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij

 
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente

 
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

 

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
52x kaas
't is fijn die Soumaintrain
Het kaasmeisje proeft deze week een soumaintrain uit de Bourgogne.
Food
recepten
10x Oranje Boven
Koken doen we deze dagen toch zeker koningsgezind? Alsjeblieft, 10 recepten in smakelijk oranje.
Food
Genoeg gegeten?
25 lichte recepten
We serveren een batterij gerechten die even licht als lekker zijn, opdat de broekriem snel weer een gaatje strakker kan.
Food
The Omelette Show van Julia Child
Omdat we allemaal wel een ei denken te kunnen bakken. En omdat we nu eenmaal geen genoeg van haar kunnen krijgen. Julia Child bakt een omelet.
Food
Pasen!
Doe maar relaxed bistromenu
Boeuf Bourguignon bomvol smaak, luchtige île flottante. Als we ergens opgewekt van worden, dan zijn het wel deze bistroklassiekers. La vie est belle!
Food
10x
Zoete Pasen
Het paasfeest draait alleen om eieren zoeken en asperges eten? Wij dachten van niet. Met deze pretty sweets ga je een zoete Pasen tegemoet.
Food
6 stappen
Zo maak je een paaslam
Dit Oschterlämmele wordt traditioneel met Pasen gegeten in de Franse Elzas. Zijn naam uitspreken mag dan tegenvallen, hem bereiden is een piece of cake.
Food
Groots paasdiner voor twaalf mensen
Van spinazieomeletrollade en citroenpolentacakejes tot oeuf cocotte en warme rabarbercrumble: hoe beter Pasen vieren dan met een processie van voorjaarsgerechten.