Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

18 december 2013

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.

 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm

 

Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade

 
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij

 
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente

 
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

 

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
Warm eten: klassiekers uit Afrika
In barre tijden duiken we 't best onder de evenaar voor hartverwarmende Afrikaanse gerechten. Van Nigeriaanse jollof rice tot poulet yassa uit Senegal, wij zijn wel toe aan een voorproefje van de zon.
Food
52x kaas
Gruyère Alpage
De welbekende Zwitserse fonduekaas.
Food
Lunch:
25x broodje weergaloos
De 25 lekkerste broodjes en bammen van het menu. Voor onderweg, op werk, in het park, op het strand of aan de keukentafel.Liever 25x warme soep? Kan ook! >
Food
Sambal bij?
Zonder deze smaakmakers ben je nergens
Om ervoor te zorgen dat jij niet bezwijkt onder keuzestress bij een bezoek aan de Aziatische supermarkt, zetten we alle essentiële Oosterse sauzen andere smaakmakers voor je op een rijtje.
Food
9x recept
puike pastinaken
De pastinaak is inmiddels alweer zo ingeburgerd dat je bijna zou vergeten dat het een vergeten groente is. Wat vang je thuis aan met deze ouderwetse witte wortel? We hebben 9 recepten voor je.
Food
Sint-Maarten
Spekkie voor je bekkie
Spekjes zijn in de jaren 50 uitgevonden en zijn net als drop: typisch Nederlands. In acht stappen maak je deze Hollandse glorie helemaal zelf!