Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.

 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm

 

Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade

 
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij

 
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente

 
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

 

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
10X
Bakken voor Halloween
De feestdagen. Ze komen eraan. De eerste in de rij is natuurlijk Halloween. En dat vinden wij een mooi excuus om lekker te gaan bakken.
Food
25x
warme soep
Het meest gastvrije gerecht op aarde: een kom soep om je handen aan te warmen. Van kikkererwten-maïssoep met gepofte rode peper tot heldere kruidenbouillon met tortellini.   
Food
Hersttip van Flip: kastanjes poffen
Reken maar dat er na de wind van vandaag een boel tamme kastanjes te rapen zijn. Ze poffen doe je zo!
Food
4x recept
Herfstmenu van Hemelse Modder
Restaurant Hemelse Modder bestaat dertig jaar en viert dat met een nieuw kookboek. We mogen niet alleen vier recepten met jullie delen, maar ook nog eens vijf van die kookboeken van Hemelse Modder weggeven.
Food
Zo maak je
de perfecte deegbodem voor een quiche
Deze bodem verbergt een geheime schat: in het deeg is tijm en pimenton verwerkt. Hoe zalig! Het geeft je quiche instant pit. We doen het voor in 9 stappen.
Food
Borreltijd
Drie keer dips & nieuwe chips
Food
Bak ze bruin:
de lekkerste kruidkoek in 8 stappen
ELLE Eten blaast deze herfst de ouderwetse kruidkoek nieuw leven in. Want de kleuren mogen dan nogal jaren zeventig zijn, de smaak – met steranijs en sinaasappel – is helemaal van nu.
Food
3X
Healing Meals
Kyra de Vreeze is al bekend door haar Vegan Videoblogs voor ELLE Eten waarin ze voor de camera zuivel- en vleesvrije lekkernijen maakt. Nu heeft Kyra de handen ineengeslagen met befaamd illustrator Anna Denise Floor en brengt ze een e-(cook)book uit.