Kerstmenu: familiediner

Kerst: familiediner

18 december 2013

Ook zo’n zin in het familiediner dit jaar? Wij dachten aan een ongedwongen menu met een opbeurend karakter. Terrine van kalfsvlees, heilbot, eendenborst met knolselderijgratin en een verzachtende sabayon met sauternes toe. Komt allemaal goed.

Dit menu voor zes personen bevat tien recepten. Ze zijn geschreven door Julius Jaspers, die altijd volgens zijn eigen smart cooking’-methode kookt: je gerechten zo voorbereiden dat je ze à la minute alleen nog even snel hoeft af te maken, zodat je zelf ontspannen mee kunt eten. Je kunt het hele goddelijke menu maken, of er een paar gerechten uit pikken. Zo zijn er meerdere borrelhapjes en zitten er twee hoofdgerechten bij, waarvan een vegetarisch.

 
KERSTMENU VOOR ZES
Hapjes: kaaskroketjes, courgettechips met pecorino & wentelteefjes met garam masala en gerookte zalm

 

Voor: terrine van kalfsvlees, aardappel en spek & heilbot met yoghurt en chorizotapenade

 
Hoofd: soufflé van gruyère met riesling & eendenborst met gratin van knolselderij

 
Erbij: haricots verts met munt en citroen & gemarineerde groente

 
Zoet: sabayon van sauternes met rode vruchten

 

Of vier gangen vol weldadige klassiekers met een gedistingeerd tintje > 

 
 
Meer Food...
Food
The Omelette Show van Julia Child
Omdat we allemaal wel een ei denken te kunnen bakken. En omdat we nu eenmaal geen genoeg van haar kunnen krijgen. Julia Child bakt een omelet.
Food
Hap-slik-weg
6x risotto anders
Niets troostenders dan een bord romige risotto. Gedoe? Welnee, het grote geheim is tender loving care: blijven roeren en lepel voor lepel de bouillon toevoegen.
Food
Glamberries
10x koken met cranberry's
Wees er snel bij, ze zijn er maar even. Van verse cranberry’s krijgen we nooit genoeg. Acht recepten van doordeweeks tot royaal feestmateriaal.
Food
4x op de valreep
in 30 minuten op tafel
Drukke dag gehad en niet heel veel puf meer voor ingewikkelde recepten? Deze vier gerechten zijn in een handomdraai klaar, en laten zien dat fast (gekookt) food helemaal niet slecht hoeft te zijn.
Food
Warm eten: klassiekers uit Afrika
In barre tijden duiken we 't best onder de evenaar voor hartverwarmende Afrikaanse gerechten. Van Nigeriaanse jollof rice tot poulet yassa uit Senegal, wij zijn wel toe aan een voorproefje van de zon.
Food
Lunch:
25x broodje weergaloos
De 25 lekkerste broodjes en bammen van het menu. Voor onderweg, op werk, in het park, op het strand of aan de keukentafel.Liever 25x warme soep? Kan ook! >