Kan vriezen, kan dooien

Weet jij een site/boek/andere informatiebron die mij iets kan vertellen over hoe je ingevroren eten goed kunt ontdooien? Ik zit daar namelijk altijd mee te worstelen.

gerelateerd
20x warme soep met recept
Om deze reden heb jij een hekel aan stukjes in je eten
10x lekkere koolhydraat-arme recepten
Chef Kitumara verklapt hoe je thuis perfecte sushirijst klaarmaakt
Kan vriezen, kan dooien

Ik vond geen site of boek over invriezen, dus heb ik het Voedingscentrum ingeschakeld voor advies. Daar werd mij verteld dat je het beste in de koelkast kunt ontdooien. Maar dit duurt lang, heel lang. Als je die tijd niet hebt, is de ontdooistand van de magnetron de beste optie.

Gelukkig kun je bevroren groente en soepen ook vaak direct in de pan op het vuur ontdooien. Leg in geen geval je kostje op het aanrecht om te ontdooien – het bederfproces zet bij kamertemperatuur razendsnel in.

De ELLE Eten redactie beantwoordt culinaire (gewetens)vragen. Ook een vraag? Mail naar elle.eten@hachette.nl.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO