Ad fundum

Mag je in een restaurant een lege wijnfles op zijn kop in de koeler zetten, of is dat niet netjes?

gerelateerd
20x warme soep met recept
Om deze reden heb jij een hekel aan stukjes in je eten
10x lekkere koolhydraat-arme recepten
Chef Kitumara verklapt hoe je thuis perfecte sushirijst klaarmaakt
Ad fundum

Echt een vraag voor de koningin van de etiquette, schrijfster van Het Grote Etiquetteboek: Beatrijs Ritsma. Haar antwoord is duidelijk, het is 'not done' en ja, je mag dit zeker als ordinair beschouwen.

 

En hoe werkt het in de praktijk? Edger Groeneveld, uitgeroepen tot sommelier van het jaar 2011, ziet erop toe dat het hem niet overkomt. Hij zorgt tijdig voor een nieuwe fles aan tafel. Maar de bediening vindt het geen fijne manier van communiceren, zegt hij erbij. Het antwoord moge duidelijk zijn, niet doen dus.

 

Meer zin in een glaasje bubbels? ELLE Etens champagneblogger weet wel raad met een flesje >

 

De ELLE Eten redactie beantwoordt culinaire (gewetens)vragen. Ook een vraag? Mail naar elle.eten@hachette.nl.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO