8 stappen
Ouderwets goed: baba au rhum

Vanille en rum, dat zijn de ingrediënten die dit beroemde Franse dessert zo onweerstaanbaar maken. Moeilijk? Mais non! Het enige wat je echt goed moet kunnen, is zoet en braaf zitten wachten.

gerelateerd
20x warme soep met recept
Om deze reden heb jij een hekel aan stukjes in je eten
10x lekkere koolhydraat-arme recepten
Chef Kitumara verklapt hoe je thuis perfecte sushirijst klaarmaakt
1 / 9

Recept Baba au rhum

Voor het deeg
1 zakje bakkersgist
1 el fijne suiker
250 g bloem
1 tl zout
4 eieren
125 g zachte boter
evt 3 el abrikozenjam
evt slagroom, bij het serveren
Voor de siroop
500 ml water
350 g poedersuiker
1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd
100 ml rum
Extra: 1 ringvormige bakvorm, met boter ingevet

 

Fotografie: Alain Gelberger - Receptuur: Sandrine Giacobetti

Stap 1 - begin met de gist

Doe gist en suiker in een glas. Voeg 4 el (30-40 ml) lauwwarm water toe. Laat 1 uur staan tot het mengsel 3x zijn volume heeft.

 

Zo bak je brood zonder gist >

Stap 2 - kneed het deeg

Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet daarin het gistmengsel, zout en 2 eieren. Kneed naar het midden toe.

Stap 3 - kneed opnieuw

Voeg de overige 2 eieren toe en kneed opnieuw tot het deeg van de kom loslaat. Laat afgedekt 40 min rusten.

Stap 4 - en kneed weer

Voeg de boter toe en kneed opnieuw.

Stap 5 - bak de cake

Doe het deeg in de beboterde ringvorm. Laat afgedekt 2 uur rijzen totdat het deeg de rand van de vorm heeft bereikt. Bak de baba 25 min in een oven van 200°C tot hij goudbruin is. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

 

5 recepten tot op de laatste crumble >

Stap 6 - maak de siroop

Maak de siroop: breng het water aan de kook met het vanillestokje en de poedersuiker. Laat afkoelen en voeg de rum toe.

Stap 7 - bestrijk de baba met siroop

Leg de baba op een diep bord en bestrijk hem met de bolle kant van een lepel met siroop tot al het vocht is opgenomen.

Stap 8 - laat baba glanzen

Je baba laten glanzen? Verwarm dan de abrikozenjam in 1 el water op laag vuur en bestrijk de baba ermee. Serveer evt met geklopte slagroom.

 

Zo maak je choco-karamelkoek >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO