6x pastasoorten waarvan je nog niet wist dat ze bestonden

Er zijn wel driehonderd verschillende soorten pasta, van een aantal soorten heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord. Dat terwijl ze gewoon bij de supermarkt bij jou om de hoek te krijgen zijn. Verbreed je pasta-horizon en kook bijvoorbeeld met:

gerelateerd
20x warme soep met recept
Om deze reden heb jij een hekel aan stukjes in je eten
10x lekkere koolhydraat-arme recepten
Chef Kitumara verklapt hoe je thuis perfecte sushirijst klaarmaakt

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images
1 / 6

Bucatini

Deze soort lijkt nog het meest op normale spaghetti, maar is een stukje dikker, én deze pasta heeft een geheim: de binnenkant is hol, waardoor de saus ín de pasta zit. Restaurant Toscanini heeft er een lekker simpel recept mee gemaakt.

Ga naar het recept van Toscanini voor pasta met broodkruim >

Gnocchi

Gnocchi - spreek uit als ngjokki - is een zachte pasta gemaakt van aardappel die smelt in je mond en is het lekkerst met een simpel boter en Salie-sausje, of probeer een van deze 10 snelle pastasauzen >
Of ga naar het fonetisch woordenboek voor voedsel >

Orecchiette

Kleine oortjes worden deze schelpvormige pastarondjes genoemd. De saus blijft er door de vorm goed op liggen, net als groenten of kaas, of gewoon allebei zodat je alles in één hap in je mond kan stoppen.

Ga naar het recept voor orecchiette met bloemkool, broccoli, ansjovis en pepertjes  > 

Papardelle

Deze pastaslierten die zo breed zijn dat ze bij het draaien vaak van je lepel afvallen, zijn de perfecte pastasoort als je zin hebt in Lasagne, maar geen zin hebt om te wachten op de oven.

Probeer deze papardelle met artisjok >

Mafaldine

Dit is een geribbelde pasta die is vernoemd naar de Italiaanse Prinses Mafalda. De bijnaam van deze sliert is daarom Reginette, wat vertaald uit het Italiaans ‘kleine koninginnen’ betekent. Wij hebben een recept voor je met tuinbonen, olijven en rucola.

Ga naar het recept >

Cavatappi

De geribbelde vorm van deze wokkelvormige pasta zorgt ervoor dat de saus op de pasta blijft zitten. Probeer deze pasta met één van deze 10x snelle pastasauzen >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO