Food
Skillet cornbread met kaas
Dit Amerikaanse maisbrood is in de winter heerlijk bij stevige soepen en bonenschotels. Nu eten we het gewoon bij de barbecue, vergezeld door een goed stuk vlees.
Food
Vandaag is alles groen
Ze zijn jong, vers, frisgroen, en ze barsten van de energie – deze gerechten hebben maar één doel in hun leven: een feestje bouwen.
Food
Recept: zoetzoute kouign-amann
Bitterzoet en zoetzuur zijn interessante smaken, maar lang niet zo intrigerend als de zoet-zoutcombinatie. Twee versnaperingen strijden daarbij om de gunst: kouign-amann en caramel au beurre salé, beide uit Bretagne.
Food
Recept: Beurre noisette
Beurre noisette, letterlijk ‘hazelnootboter’, is licht gebruinde boter die in de Franse keuken vaak met wat citroensap bij vis en groente wordt opgediend. Er zit helemaal geen hazelnoot in. Hij heet zo vanwege zijn nootachtige smaak.
Food
Oma Magda's gehaktballen
De allerlekkerste gehaktballen, daarvoor grijpen we naar het recept van oma Magda, de moeder van hoofdredacteur Edine.
Food
Vega! Pittige halloumi-paprika- pakketjes
De vegetariër staat vaak buitenspel als vleesminnend Nederland ’s zomers de barbecue tevoorschijn haalt. De oplossing: deze gepekelde, Cypriotische kaas van geiten- en schapenmelk, die je bakt of grilt als vlees.