Deze vijf totaal verschillende foodfestivals delen één missie

Lekker eten met een serieuze missie in de Brabantse steden. 

gerelateerd
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Hier eet je dit weekend döner op sterrenniveau
Speciale editie Pannen op het Dak tijdens Cultuurnacht 2018
Dit weekend: RIJKS X L’air du Temps

Niets lijken ze met elkaar te maken te hebben, behalve overkoepelend thema food en locaties in de spoorzones van Brabantse steden. Toch delen Dutch Chili Fest, Cacao aan de Kade, Food & Design Festival, Fijnproevers & Smaakbarbaren en de Spoormakt één missie.

DE FESTIVALS
In Eindhoven vindt Dutch Chili Fest plaats, een festival dat een ode brengt aan de chili. Cacao aan de Kade doet dat met chocolade in Helmond en het Food & Design Festival in Den Bosch richt zich op de eetcultuur van de toekomst. Bij Fijnproevers & Smaakbarbaren ligt de focus op guilty pleasures uit het Brabantse eetlandschap en op de Spoormarkt eet je wat de Tilburgse pot schaft.

3068-572096050f7b49f2076f0c59f8b5de3c

VERS ACADEMY
Die gezamenlijke missie? De bezoeker food knowlegde bijbrengen. Samenwerkingsverband VERS Academy wil met de vijf verschillende festivals een serieuze discussie over voedsel en voedselproductie aanwakkeren en dat bereiken door middel van entertainment, cultuur en lekker eten.

Check onze Foodagenda voor alle foodfestivals, food events en foodtrucks in 2017 >

ONDERLIGGENDE BOODSCHAP
De gezamenlijke focus ligt op vers, gezond en lokaal voedsel. Zo sta je in Eindhoven te koken met insecten en leer je over ecotuinieren, eet je in Helmond chocolade terwijl je bijgespijkerd wordt over eerlijke handel en leer je in Den Bosch de toekomst van eten kennen. In Breda wijzen de guilty eetpleasures je op de tegenstrijdigheden van eten en in Tilburg komen op de Spoormarkt topchefs aan het woord.

Nieuw in Breda: deze restaurants en bars zijn nu open >

Wat? Dutch Chili Fest, Cacao aan de Kade, Food & Design Festival, Fijnproevers & Smaakbarbaren en de Spoormarkt
Waar? Eindhoven, Helmond, Den Bosch, Breda en Tilburg
> Wanneer? 9 t/m 10 september, Spoormarkt alleen op 10 september

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO