WAUW! Bij het Museum of Ice Cream badder je in discodip

Als een kind in een snoepwinkel... eh, ijscomuseum. 

gerelateerd
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Hier eet je dit weekend döner op sterrenniveau
Speciale editie Pannen op het Dak tijdens Cultuurnacht 2018
Dit weekend: RIJKS X L’air du Temps
Instagram Museum of Ice Cream

Laten we het glas heffen op dat dromen uitkomen, want bij ons is dat zojuist gebeurd. Het ijscomuseum bestaat en je baddert er in discodip, schommelt tussen de bananen en dwaalt er door een gesmolten ijslollyjungle. Het enige dat ons nog in de weg staat is een hele grote oceaan die je er voor over moet steken.

Bij deze Nederlandse ijssalons maken ze ijs met Tony's Chocolonely-smaken! >

MUSEUM OF ICE CREAM
Het Museum of Ice Cream is het geesteskind van de 25-jarige Maryellis Bunn, die het museum bedacht om millenials te bereiken via experimentele kunst. Het idee? Gekke gedachtes die je als kind hebt realiteit maken. Ze ontwierp alle tien de ruimtes zelf; onder meer een zwembad met discodip en een ruimte met tienduizenden bananen in twee kleuren als een bananensplit.

Onze favoriete ijszaken in Amsterdam >

IJSPROEVERIJ
Een ijsmuseum is natuurlijk niet compleet zonder echt ijs. Het museum maakte een selectie van de beste ijscreaties uit de buurt om gasten te laten proeven. Lokale ijsmakers maken daarmee wekelijks kans om de scoop of the week te mogen serveren.

IJs in Utrecht: hier moet je zijn >

TIJDELIJKE EXPOSITIE
Helaas zullen wij het voorlopig nog van de ijssalon om de hoek moeten hebben. Het Museum of Ice Cream opende vorig jaar de eerste tentoonstelling in New York, draait momenteel als geheel uitverkochte expositie in Los Angeles en opent in september de volgende ronde in San Francisco. En als ze dan toch al aan het rondreizen zijn... tussenstop in Nederland, alsjeblieft?

> Museum of Ice Cream LA, 2018 E 7th Pl, Los Angeles
> Museum of Ice Cream SF,  1 Grant Avenue, San Francisco

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO