Hier eet je dit weekend döner op sterrenniveau

Kebab & champagne: culinair snacken tijdens Hotelnacht.

gerelateerd
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Speciale editie Pannen op het Dak tijdens Cultuurnacht 2018
Dit weekend: RIJKS X L’air du Temps
Getty Images

Vaste klant bij de kebabzaak op zaterdagnacht? Dan hebben we goed nieuws voor je. Tijdens Hotelnacht eet je als hotelnachtdeelnemer bij Döner Vermeer döner op sterrenniveau.

Bij deze zaken eet je de lekkerste döner van Amsterdam

MEER VAN VERMEER
Döner Vermeer. Klinkt je niet bekend? Kan kloppen. Maar zeggen we alleen Vermeer, dan gaat er wellicht wél een bel rinkelen. Het is namelijk de man achter de pannen van Vermeer, die zaterdag na middernacht de pop- up dönerzaak opent, sterrenchef Chris Naylor.

NAYLORS EXPERIMENTEN
Het is niet de eerste keer dat Naylor een pop-up opent in de hoofdstad. Een paar jaar terug opende de chef Roomservice at Olof’s, wat een groot succes bleek. Dit keer realiseert hij zich met een nachtelijk avontuur zijn droom om een döner op hoog niveau te maken.

Waarom we honger krijgen na het drinken van alcohol >

DECADENTE DÖNER 
En bestel je döner op hoog niveau, dan krijg je natuurlijk geen kleffe hap met ijsbergsla, waterige tomaat en een klodder saus. Bij Döner Vermeer bestel je voor dertig euro (kom op, je slaapt ook in een hotel in eigen stad) döner met friet en een glas champagne.

Je döner is dan gemaakt van kalfssukade, kip of lamsbout, je brood huisgebakken, je groentes gegrild of gepekeld. Friet wordt er vers gesneden, drie keer gebakken en geserveerd met een dot picallily of béarnaise en je glas bubbels van topkwaliteit. En is ’t je te toch duur, dan kun je die champie ook laten.

> Döner Vermeer, Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO