Word jij de next big Instagrammer of journalist op foodgebied?

Meld je aan voor de cursus Foodjournalistiek van Fontys x ELLE Eten.

gerelateerd
Dit reizende foodfestival gaat binnenkort weer van start!
Geld inzamelen voor kankeronderzoek tijdens jouw etentjes!
Sushi-liefhebbers! Nieuw Japans streetfoodfestival strijkt neer in Nederland
De leukste foodfestivals, foodevents en culinaire uitjes van de maand!
Fotografie: Paola Holthausen, Cravings in Amsterdam

Schrijven over eten is de ultieme baan voor menig foodliefhebber. Heb je plannen om een culinair blog op te zetten? Of wil je jezelf specialiseren als (beginnend of gevorderd) foodjournalist, werken in de foodbranche of simpelweg een kijkje nemen in de keuken van ELLE Eten? De cursus heft geen toelatingseisen, dus iedereen met een culinaire neus die ervan droomt om over food te (gaan) schrijven mag meedoen.

LUISTEREN
Tijdens de cursus komen verschillende vakdeskundigen aan het woord, waaronder foodrecensent Hiske Versprille van Het Parool die vertelt over het schrijven van een kritische, journalistieke recensie. Wouter van de Kamp van Adfactor werkt voor grote foodwebsites zoals Chicks Love Food en vertelt over content marketing. Hoe verdien je geld aan een blog? Tal Maes bedenkt, test en schaaft veel recepten bij voor ELLE Eten en vertelt over het proces. Paola Holthausen is eigenaar van foodblog Cravings in Amsterdam waarvoor ze recepten ontwikkelt en fotografeert. Met haar Instagram (die zelfs Nigella Lawson volgt) bereikt ze meer dan 150.000 mensen. 

Vraag jij je verder af wat het geheim is van een succesvol kookboek of foodblog? Wil je weten wat het verschil is tussen schrijven voor een tijdschrift en een website? Of wil je weten hoe een restaurant in de spotlight komt te staan (denk aan persberichten, recensies, acties)? Dit en meer leer je tijdens te cursus.

 

 

Massive cravings for these miso roasted eggplant gyoza. What's your favorite kind of dumpling? (Btw, recipe on the blog archives)

Een foto die is geplaatst door Paola - Cravings In Amsterdam (@cravingsinamsterdam) op

 

SCHRIJVEN
We gaan in deze cursus echt journalistiek aan de slag. Je krijgt verschillende schrijfopdrachten. Aan bod komen de recensie, receptontwikkeling, kookboeken, het interview, een persoonlijke blogpost en schrijven voor zowel een website als een printtitel. En op al deze teksten krijg je individuele feedback van een gerenommeerd journalist. 

FOTOGRAFIE EN STYLING
Maar foodjournalistiek is natuurlijk meer dan tekst alleen. Daarom is er ook veel aandacht voor fotografie en styling en staan we uitgebreid stil bij de mogelijkheden en de kracht van social media en video.

OP STAP
En als kers op de taart: een bezoek aan diverse foodevents, een wijnproeverij maar ook een rondleiding over de redactie van ELLE Eten. 

CERTIFICAAT
Als cursist ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van Fontys Hogeschool Journalistiek. Tenminste, wanneer je niet meer dan 20% van het programma hebt gemist en alle opdrachten zijn ingeleverd. Streng, maar rechtvaardig.

ALLES WETEN?
Wil je alles tot in de detail weten over de cursus? Op elleeten.nl/cursus lees je alles over de inhoud, sprekers, data, locatie en meer.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO