Word jij de next big Instagrammer of journalist op foodgebied?

Meld je aan voor de tweede cursus Foodjournalistiek van Fontys x ELLE Eten.

gerelateerd
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Hier eet je dit weekend döner op sterrenniveau
Speciale editie Pannen op het Dak tijdens Cultuurnacht 2018
Dit weekend: RIJKS X L’air du Temps
Fotografie: Renée Kemps

Schrijven over eten is de ultieme baan voor menig foodliefhebber. Heb je plannen om een culinair blog op te zetten? Of wil je jezelf specialiseren als (beginnend of gevorderd) foodjournalist, werken in de foodbranche of simpelweg een kijkje nemen in de keuken van ELLE Eten?

De cursus heeft geen toelatingseisen, dus iedereen met een culinaire neus die ervan droomt om over food te (gaan) schrijven mag meedoen.

VAKDESKUNDIGEN
Tijdens de cursus komen verschillende vakdeskundigen aan het woord, waaronder Meneer Wateetons schrijver, journalist en liefhebber van experimenteren met eten. Tal Maes bedenkt, test en schaaft veel recepten bij voor ELLE Eten en vertelt over het proces. Foodstylist Claartje Lindhout vertelt over 'the art of plating'. Foodfotograaf Renée Kemps laat ons meekijken door haar lens.

Bart van Olphen en Tim van Niftrik van Bart's Fish Tales, vertellen over de kracht van de videojournalistiek. Marijn Frank, bekend van Keuringsdienst van Waarde, legt uit hoe een documentaire redactioneel tot stand komt.  Isabel Boerdam van de Hippe Vegetariër is naast blogger ook ondernemer en weet als geen ander wat wel en niet werkt online.

Contentstrateeg Maria de Wit, oprichter van ELLE.nl geeft een stoomcursus SEO, Google Analytics en AdWords. Kookboekexpert Jonah Freud van De Kookboekhandel vertelt hoe je een succesvol kookboek in de markt zet. Als klap op de vuurpijl bespreekt culinair entrepeneur Ron Blaauw de 'andere kant' van de foodjournalistiek.

SCHRIJVEN
We gaan in deze cursus echt journalistiek aan de slag. Je krijgt verschillende schrijfopdrachten. Aan bod komen de recensie, receptontwikkeling, kookboeken, het interview, een persoonlijke blogpost en schrijven voor zowel een website als een printtitel. En op al deze teksten krijg je individuele feedback van een gerenommeerd journalist. 

FOTOGRAFIE EN STYLING
Maar foodjournalistiek is natuurlijk meer dan tekst alleen. Daarom is er ook veel aandacht voor fotografie en styling en staan we uitgebreid stil bij de mogelijkheden en de kracht van social media en video.

EXCURSIES
En als kers op de taart: diverse foodevents, een wijnproeverij maar ook een rondleiding over de redactie van ELLE Eten. 

CERTIFICAAT
Als cursist ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van Fontys Hogeschool Journalistiek. Tenminste, wanneer je niet meer dan 20% van het programma hebt gemist en alle opdrachten zijn ingeleverd. Streng, maar rechtvaardig.

ALLES WETEN?
Wil je alles tot in de detail weten over de cursus? Op elleeten.nl/cursus lees je alles over de inhoud, sprekers, data, locatie en meer.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO