Nieuw in Amsterdam: Vis&Seizoen Festival

Visliefhebbers opgelet, begin oktober vindt in Amsterdam voor het eerst het Vis&Seizoen Festival plaats. De markthal van het Food Center transformeert drie dagen lang tot een walhalla voor visliefhebbers, met naast een hoop te proeven ook een bende workshops en korte lezingen over vis.

gerelateerd
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Hier eet je dit weekend döner op sterrenniveau
Speciale editie Pannen op het Dak tijdens Cultuurnacht 2018
Dit weekend: RIJKS X L’air du Temps

Vishandel Jan van As vond het hoog tijd om ons meer te vertellen over vis. Want wat houdt duurzaam vissen in, en wanneer is welke vis eigenlijk in het seizoen? Vis&Seizoen Festival vindt dit jaar voor het eerst plaats in de monumentale Centrale Markthal aan de Jan van Galenstraat. Het festival is voor zowel koks als enthousiaste amateurs. Struin er langs viskramen en leer onder andere hoe je als een pro een vis fileert of een oester openmaakt.

STERRENRESTAURANTS
Naast workshops en lezingen krijgen verschillende (sterren)restaurants tijdens het evenement een podium om te laten zien hoe lekker vis precies kan zijn. De beste restaurants uit Groot-Amsterdam zijn vertegenwoordigd en klinkende namen als: Robert Kranenborg, Schilo van Coevorden, Joris Bijdendijk en Ricardo van Ede doen mee. Ook leuk: de opbrengst van het Vis&Seizoen festival gaat naar de Voedselbank.

Zie hier welke foodevents er in september plaatsvinden >

VIS&SEIZOEN FESTIVAL
Wanneer: 2, 3 en 4 oktober 2014
Waar: Food Center, Jan van Galenstraat 4, Amsterdam.
Tickets & Info: € 9,50 via visenseizoenfestival.nl

En zo maak je zelf een supersnel visgerecht >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO