Geld inzamelen voor kankeronderzoek tijdens jouw etentjes!

Een diner voor je vrienden organiseren was je waarschijnlijk al van plan. Wat denk je ervan om je gasten om een donatie van €10 voor kankeronderzoek te vragen? Het stokje mag je doorgeven. Dat is het Lovelifediner.

gerelateerd
De grote foodagenda: alle foodfestivals en food events van 2018
Hier eet je dit weekend döner op sterrenniveau
Speciale editie Pannen op het Dak tijdens Cultuurnacht 2018
Dit weekend: RIJKS X L’air du Temps
Brooke Lark

Jammer genoeg kent iedereen wel iemand in zijn omgeving die kanker heeft of heeft gehad: een moeder, opa, oom, dochter, vriendin of collega. Het Lovelifediner is een idee van Stichting Fight Cancer om geld in te zamelen voor meer kankeronderzoek. Alleen met genoeg geld kan steeds meer en beter onderzoek worden gedaan en zo krijgen kankerpatiënten een steeds grotere kans om deze ziekte te overwinnen.

#LOVELIFEDINER
Het diner kan van alles zijn. Van een simpele kaasfondue met vrienden of een vijfgangendiner met familie tot een uitgebreide brunch met collega’s. Normaal neemt je gast misschien wel een fles wijn of een bos bloemen mee voor jou als gastheer- of vrouw, maar nu doneert-ie een tientje voor kankeronderzoek. Wat is nu een fijnere manier om geld in te zamelen dan tijdens een gezellig diner? Ha! Dat dachten wij ook.

HOE GA JE AAN DE SLAG?
Het is heel simpel: organiseer een etentje (of heb je al een diner op de planning staan? Perfect!). Vraag je gasten €10 cash mee te nemen of het over te maken op jouw rekening. Post een bericht op social media met de hashtag #Lovelifediner. En vraag je gasten het stokje door te geven en ook een etentje te organiseren. Tot slot doneer je de opbrengst via NL63INGB 000 000 0244, onder vermelding van Lovelifediner.

WAAR GAAT HET GELD HEEN?
Het geld wordt door Stichting Fight Cancer ingezet om onderzoek te kunnen doen naar immuuntherapie. Voor sommige tumorsoorten is immuuntherapie namelijk heel effectief, maar bij patiënten met borstkanker bijvoorbeeld, slaat immuuntherapie vaak nog niet aan. Het doel van de onderzoekers is om een genetische test ontwikkelen die vooraf kan bepalen of immuuntherapie zal aanslaan of niet.

FIGHT CANCER
Fight Cancer is een jonge stichting die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding, onder het motto: Love life. Fight cancer. Het jonge zusje van KWF wil laten zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert. Bovendien probeert deze stichting mensen te inspireren om zelf op een simpele en leuke manier geld in te zamelen.

Meer info? Check de website van Fight Cancer.
Feestelijk vega! 24 heerlijke recepten voor vegetariërs!>

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO